Autobahn

Domme dieven dragracen met gestolen auto's

Domme dieven: we zijn er dol op. We geven toe dat de grijpgrage handjes voor de nodige overlast zorgen, maar het levert in ruil wel prachtige verhalen op. Zoals deze sukkels die gingen dragracen met de voertuigen en gepakt werden op gierigheid. 

In Texas wist een groepje criminele vijf auto's te stelen door de dealer neppe overschrijvingsbewijzen te tonen. Het clubje koos leuke voertuigen uit, want ze gingen er onder andere vandoor met een Acura (lees: Honda) NSX en een Dodge Challenger Hellcat. 

En wat doe je met dergelijke krachtige auto's? Daar ga je mee spelen en aangezien het Amerikanen zijn kozen ze voor dragracen. Niet op een afgelegen straatje waar niemand ze kon zien, maar gewoon tijdens evenementen met honderden bezoekers. 

Social

Alle auto's kwamen van de dealer Fox Acura, maar ze probeerden hetzelfde trucje ook nog eens bij een andere handelaar. Boefje Mark Mitchell reed bij Superstar Motors voor in zijn gestolen NSX. Een dergelijke dure auto zorgde ervoor dat het personeel minder op de hoede was en hij kon een GMC Acadia meekrijgen met de belofte dat hij het geld daarvoor zou overmaken. "He was saying that he had just inherited 5 million dollar. He had documentation and paperwork", legt de verkoper uit.

Het geld kwam uiteraard niet en Mitchell hield de dealer op afstand met smoesjes over ziekenhuisbezoeken en uiteindelijk het faken van zijn eigen dood. De verkoper wist met een slimme truc wel zijn auto terug te krijgen. Hij bood de koper een gratis poetsbeurt aan en wonderbaarlijk genoeg trapten de dieven erin. De auto is meteen weer achter slot en grendel gezet, maar het geboefte kon ontkomen. 

Dergelijke domme dieven kunnen niet lang uit handen van de politie blijven, dus is uiteindelijk de hele groep toch aangehouden. Ze zitten vast in afwachting van de rechtszaak en de auto's zijn weer terug bij hun dealers. Die zullen voortaan wel wat beter nadenken voordat ze iemand een auto meegeven.

Reacties

zbb 12-08-17 | 02:16

Je kunt wel de dieven dom noemen, maar de intyelligentie van de anderen ligt, zoals hier aangetoond wordt, nog veel lager.

CamaroHans 12-08-17 | 10:51

Inhaligheid wint het vaak van domheid... ik heb 5 miljoen geërfd, ik neem die auto mee en betaal later wel haha

Tapu 12-08-17 | 12:34

¨een groepje criminele"?

biltong 12-08-17 | 15:41

Het betreffende land reed in een karretje rond op een maan zandweg. Zonder te worden geflitst voor te hard of gevaarlijk rijden. De lokale specialiteit die files veroorzaakt en miljoenen melkt naar de juiste zakken. Domheid ken geen grenzen.

Reageer