Autobahn

Japans vliegveld heeft de Tesla's onder de rolstoelen

Goed nieuws voor alle minder valide personen die binnenkort naar Japan vliegen. Het vliegveld in Tokio krijgt enkele coole gadgets om je te helpen: zelfrijdende rolstoelen. Oftewel een stoel die je volledig automatisch naar je bestemming brengt. 

De praktische stoeltjes komen van Panasonic en gaan mensen die slecht ter been zijn over het vliegveld vervoeren. Mocht je dit hulpmiddel nodig hebben dan kan je hem oproepen via een app en dan komt de stoel automatisch naar je toe rijden. Als je bijvoorbeeld met de auto aankomt bij het vliegveld, dan komt de stoel naar de parkeerplaats, zodat je meteen kan overstappen. Daarna brengt hij je automatisch naar de juiste check-in balie om je vervolgens te brengen waar je maar heen wil.

De software en sensoren in het apparaat zorgen ervoor dat je niet tegen mensen, koffers of andere voorwerpen knalt. Erg snel gaat het niet, maar je komt waar je moet zijn. Uiteindelijk zet de rolstoel je af bij de gate, waarna hij zelf op zoek gaat naar een ander persoon om te helpen. Aan het eind van de dag rijden de stoelen automatisch terug naar een opslagruimte, om de volgende dag weer aan de slag te gaan. 

Olympische Spelen

Tokio's Haneda International Airport krijgt de stoelen als eerste voor een proef, maar het is de bedoeling dat de gadgets de komende jaren op meerdere Japanse vliegvelden verschijnen, In 2020 komen tenslotte de Olympische Spelen naar het land en de Japanners willen dan bewijzen dat ze nog steeds de grootste elektronicanerds ter wereld zijn.

Reacties

zbb 12-08-17 | 02:13

Wedden dat je er, net als bij Walmart, alleen maar toeristische VS-vetzakken in zult zien?

barrykoningen 12-08-17 | 06:41

Nee zeker niet, gezien de krimpende en sterk vergrijzende bevolking is dit de enige manier om een dergelijke service in de lucht te houden.
Ze hebben daar geen leger werkeloze allochtonen......

Reageer