Autobahn

De snelste elektrische auto ter wereld komt uit Denemarken

Dat Tesla, Rimac, Faraday Future en dergelijke de dragstrip ownen was al wel bekend. Maar wie kent de Deense True Cousins TC-X? Die is nog veel sneller.

Twee gemodificeerde 70 volt heftruckmotoren en een berg lithium-ion batterijen in een frame douwen levert in Denemarken een wereldrecord op. Hans-Henrik Thomsen en zijn neef bouwden de TC-X als opvolger van de TC9, die ook al snel was. De dragster heeft een stalen frame en een body van glasvezel. Mooi detail is dat de deuren van de op een Eagle SS lijkende auto daadwerkelijk op en dicht kunnen. De body is zeer laag en aerodynamisch vormgegeven.

Na de wereldrecords in lagere klasses wilden de twee neven gaan voor het absolute snelheidsrecord: de snelst accellererende elektrische auto ter wereld op de 1/8 mijl. De TC-9 kon niet meer verbeterd worden, het frame was niet sterk genoeg en verstevigingen zouden geen zin hebben. Daarom volgde de TC-10, alias de TC-X. 

Reacties

GerMonster 12-08-17 | 12:16

Vast door iemand gemaakt die heel snel uit Denemarken weg wilt, ondanks het feit dat hij dagelijks blijft opscheppen hoe geweldig die socialistische heilstaat met absurde belastingen en jihadknuffelaars wel niet is.

mailvergeten 12-08-17 | 14:06

Goed bezig, ik kan niet wachten op de racemodellen over 5 jaar.
Ik denk eigenlijk dat het gehele stroomnetwerk zich totaal aan moet passen aan de autowereld en dat huizen gewoon een 400 volt DC, of misschien wel 1000 volt DC aansluitingen moeten krijgen.

nieuwe_Deen 12-08-17 | 16:06

Ik vind er geen bal aan zo, zonder ronkende motoren.

CamaroHans 12-08-17 | 20:06

I live my life an eight mile at a time....(o wacht)

loze stijl 13-08-17 | 19:45

Kriebelsch wat een bruut geweld..
Denk dat alleen een gevechtsvliegtuig harder accelereert vanaf een vliegdekschip, hoewel die geholpen wordt door de catapult.

Reageer