Autobahn

Volkswagen California XXL: campertank tjokvol luxe

U trekt er graag per camper op uit maar houdt niet van kleine ruimtes? Kijk dan eens naar de Volkswagen California XXL, een camperbussie in extragroot formaat. Niet op basis van een Transporter, maar van de grotere Crafter. It's yuuuge.

Campers zijn hip, want je Drang nach dem Süden bevredigen met je eigen mobiele paleis heeft iets prettigs. Voor de meer bovenmodale camperaar presenteert Volkswagen later deze maand op de Caravan Salon in Düsseldorf een nieuwe toevoeging aan zijn California-label, de XXL. Deze Crafter-ombouw (een soort Antonov An-225 zonder vleugels) heeft de typische California-uitstraling, met de herkenbare two-tone kleurstelling, en mikt op de Duitser (of niet-Duitser) met behoefte aan wat extra persoonlijke ruimte om zich heen.

De XXL -gebouwd op basis van een Crafter met middellange wielbasis - is nog een studie, maar Volkswagen zint op een productiemodel om de concurrentie met de Hymers en andere prijzige concurrenten in het hoge segment aan te gaan. Volkswagen heeft er voor de vorm een jong stel naast gezet, maar in werkelijkheid gaat het ding - als hij er komt - gekocht worden door gezette babyboomers met een baard, strohoed en flanellen overhemd, die een succesvol werkend leven achter de rug hebben en de rest van hun dagen rijdend door Griekenland of de Balkan slijten.

Volledig gemeubileerd

Waar sommigen met zo min mogelijk spullen en alleen een hard matje genoegen nemen, zoekt de vermogende camperaar meer comfort. Ook onderweg moet er goed geslapen worden, en daarom heeft de California een twee meter lang comfortbed. 's avonds een boekje lezen kan op een al even zo comfortabele zitbank. Zegt VW, want foto's van het interieur krijgen we nog niet te zien. De voorste stoelen draaien 180 graden om desgewenst naar achteren gericht te worden en een volledige keuken, douchecel en WC mogen niet ontbreken.

De California XXL is de spirituele opvolger van de oude Florida, die op LT-basis gebouwd werd. Nadere details bewaart VW tot de beurs in Düsseldorf, later horen we of de studie een vervolg krijgt of niet. Een waarschuwing vooraf aan potentiële kopers: pas op bij lage bruggen, want het ding is 2,9 meter hoog.

Reacties

Dubz 11-08-17 | 12:26

Ze hebben voor de promotie wel de beste kleurtjes genomen zeg. Yuk.

CamaroHans 11-08-17 | 13:05

Mooie camper dat zeker. maar om deze nu gelijk California te noemen, daar geldt deze zeker niet als yuuuge....

loze stijl 12-08-17 | 07:54

Exact...
Helaas kun je in Europa nauwelijks terecht op een camping met zo'n villa op wielen ter grootte van een streekbus ( of zelfs nog langer)
De VS zijn er wel op ingericht, met op de meeste campgrounds 2 elekriciteitsaansluitingen te weten 20 en 50 Amp ( want die dak airco en koelvriescombo moeten wel loeien natuurlijk) en aansluitingen voor vers, grijs en zwart water.
Hier loop je te zeulen naar een centraal punt met je portapottie containertje.
Nee, Amerikanen weten hoe het heurt op dat gebied.

azrahn 11-08-17 | 16:24

Lekker veel foto's ook van de inrichting, Je ziet echt dat het heel ruim is van binnen.

nieuwe_Deen 11-08-17 | 19:32 | 1

Alles dat zorgt voor minder caravans op de weg heeft mijn volledige steun!

loze stijl 12-08-17 | 18:23

Als in: de chauffeur van die 40 tonner diesel die de file niet opmerkt en er vol inschuift?

Reageer