Autobahn

Koop dan. De ex van Lewis Hamilton

In 2013 reed Lewis Hamilton voor het eerst bij Mercedes in het team. De auto, waarmee hij het seizoen op de vijfde plek afsloot, is nu te koop bij Mercedes zelf. Hun All Time Stars afdeling mag de verkoop van de Mercedes AMG Petronas F1 W04 regelen.

Het gebeurt tegenwoordig niet zo vaak meer dat er een redelijk recente Formule 1-wagen op de markt komt. Mercedes durft het nu toch aan om afscheid te nemen van een van de laatste wagens waar ze geen wereldkampioenschap mee behaalden. Het mooiste van dat nieuws is dat het om een model met een 'ouderwetse' V8 gaat. De motor, die 830 pk kan leveren, is volgens Mercedes niet klaar om meteen mee weg te rijden. 

Uit de configuratiegegevens blijkt dat de auto zonder schuif-/kanteldak en cabriodak geleverd wordt en dat ook de centrale deurvergrendeling ontbreekt. Toch jammer. Wel heeft de auto schijfremmen voor en achter, en een palmares met daarop vijf podiumfinishes, waarvan een op het hoogste trapje.

De auto is momenteel in Concours-staat en op te halen in Stuttgart. Wat Mercedes precies voor de auto wil hebben is niet duidelijk, de prijs is op aanvraag. Laten we er maar van uitgaan dat het een getal met minimaal zeven cijfers betreft.

Let op!

Dieses Fahrzeug ist nicht fahrbereit. Es kann nicht auf öffentlichen Straßen gefahren werden.
Das Fahrzeug wird ohne Garantie und ohne Gewährleistung verkauft.

Reacties

Nlz_ 13-08-17 | 14:18

Er is vast een puberzoon van een oliesjeik die zijn pa nu probeert over te halen om hier een Playseat van te laten maken.

loze stijl 13-08-17 | 14:47

Bescheiden puberzoon heeft die sjeik dan... Het valt me mee dat hij niet vraagt om een eigen circuit in de zandbak.

berkenboom 13-08-17 | 16:09

Ah, geen garantie. Je kan er dus niet mee naar de dealer voor onderhoud denk ik.

CamaroHans 13-08-17 | 16:28

Dat zeggen ze niet, alleen dat je alles zelf moet betalen want geen garantie.

B*tchmeister 14-08-17 | 08:50

Ik denk niet dat de dealer de juiste kennis heeft.

Loell 13-08-17 | 21:42

Nog even een paar maanden wachten, in de winter zijn cabrio's namelijk altijd een stuk voordeliger.

Super Grover 14-08-17 | 11:47

Hhhmmm, eens zien... Waar laat ik de maxio cosi met Mini Grover als Mevrouw Grover naar de buurt super moet om boodschappen te doen?

Reageer

'De Formule 1 Grote Prijs van Nederland gaat naar Assen'

Sinds Max Verstappen succesvol is in de Formule 1 gaan er steeds meer stemmen op om de Grote Prijs van Nederland weer terug te laten keren op de kalender. Als het aan Lee van Dam ligt, wordt Assen de locatie voor het race-circus.

Lees verder