Autobahn

Ford Ka trolt de Gouden Auto Arabieren

De Arabieren verschijnen weer in Londen en de dikke auto's komen natuurlijk mee. Met een Lambo val je echter niet meer op, dus heeft een oliefanaat zijn wagenpark in goud gewrapt. Dat kan ik ook, dacht een Ka-rijder.

De zon laat zich steeds vaker zien en de temperatuur stijgt. Dat betekent dat er meer rokjes in het straatbeeld verschijnen en in het geval van Londen ook meer jurken. Want als de zomer komt, dan komen de Arabieren, die de straten vullen met extreme vierwielers (of zeswielers).

Het konvooi van Turki Bin Abdullah is al een paar weken een opvallende verschijning in de Britse hoofdstad. De Lamborghini Aventador SV Roadster en Rolls-Royce Phantom Coupé springen al extra in het oog doordat ze worden achtervolgd door een enorme Mercedes G63 AMG 6x6, maar dat was nog niet voldoende voor de Arabier. Daarom kreeg het drietal een gouden wrap. Over smaak valt te twisten, maar opvallen doet het zeker.

Social

Om nog een beetje mee te komen met al dit visuele geweld besloot een Ford Ka-rijder zich aan te passen aan de omgeving. Dankzij een paar vierkante meter goudpapier heeft hij nu minstens evenveel swag als Bin Abdullah en hoort er helemaal bij.

Geintje natuurlijk, in dit geval van The Sun die blijft volhouden dat de geldsmijtende toeristen uit het Midden-Oosten vooral veel overlast veroorzaken. De gouden pik parkeert zijn glimmende trio namelijk op elke mogelijke plek en maalt niet om een parkeerboete meer of minder. Niet alleen omdat de prenten geen enkele invloed hebben op zijn omvangrijke vermogen, maar ook omdat een bekeuring (40 pond) goedkoper is dan een dagje parkeren in een parkeergarage (50 pond).