Autobahn

Hoi 1995. Mannen openen mailadres in strijd tegen flitsboetes

Tegen het zware geschut dat nu wordt ingezet heeft het Openbaar Ministerie vast geen antwoord: een heus mailadres. Na twee foute boetes concludeerden twee mannen dat ze namens het volk ten strijde moesten trekken met het internet als compagnon.

Hein Lambermont overkwam iets verschrikkelijks, zo vertelt hij deze morgen in de dode boom: terwijl hij met zijn Mercedes SLK voor een rood stoplicht stond, reed een passant in een Fiat Panda gewoon door. De boete voor het vergrijp kwam echter niet bij de passant terecht, maar bij Hein. Vervelend natuurlijk, zeker omdat hij er €239 voor moest afrekenen. Dat het OM vervolgens niet meewerkte om de boete alsnog bij de juiste overtreder te krijgen is natuurlijk helemaal niet goed voor het rechtvaardigheidsgevoel.

Bij Hein en zijn maat Joop van Berkum schoot het gedoe echter zodanig in het verkeerde keelgat dat ze tot een bizarre conclusie kwamen: alle flitsapparaten in Nederland werken ondeugdelijk. Ook Van Berkum had namelijk al eens zoiets meegemaakt. Op basis van hun statistische onderzoek van n=2 (zie boven) blijkt hun stelling te kloppen en daarom zijn ze vol 1995 gegaan tegen het onrecht: ze openden een heel echt mailadres.

De twee mannen spreken van een maatschappelijk probleem en roepen hun lotgenoten op om vooral de foto's van hun boetes op te vragen (kan gewoon online op de site van het CJIB). Wij zouden het anders aanpakken en roepen iedereen op om gewoon niet door rood te rijden. Als u immers niet door rood rijdt, krijgen Hein en Joop geen onterechte bekeuring, dat scheelt ze ook een hoop spam in de mailbox.

Reacties

IJzervreter 27-07-17 | 10:40

Het zijn dan ook niet de flitspalen die in de fout gaan, maar de mensen die de foto's zitten te bekijken.

der Schmutz 27-07-17 | 10:41 | 2

Beste M. Goes, in de categorie geenstijl mythes ontkrachten: een krant geen dode boom. Voor kranten worden geen bomen gekapt. Hiervoor wordt recyclet papier en karton gebruikt. (waarvan merendeel ook weer recyclet is).
Ten tweede hebben de heren een punt. Flitsboetes worden vaak zonder morren betaald omdat mensen overheid vertrouwen, of dat het gewoon te lui zijn om te reageren. Dat een overheid accepteert dat zij zelf foutief straffen en daar niet kritisch mee omgaat is een belediging voor de rechtsstaat en een kenmerk van een politie staat.
Bij post uit Duitsland doen ze er gewoon netjes een foto bij. Kleine moeite voor het CJIB, zeker voor die inmiddels al € 9 administratie kosten. Bij een onterechte boete zou je gewoon recht moeten hebben op € 90 uitzoek kosten retour van dat arrogante zooitje.
Het is een schande dat bij zo een overduidelijke foute boete deze man het tot aan de rechter moet laten komen om zijn overduidelijke gelijk te halen.
Zoals veel mensen die tegenwoordig een mening over iets pretenderen te hebben maak je een basale fout, je hebt het over de vorm en niet over de inhoud, de essentie van het probleem. De vorm van heren is wellicht knullig, maar de inhoud, het echte probleem, is een schande, en daar lacherig over doen als 'journalist' misschien wel een nog grotere.

error503 27-07-17 | 12:38

Volgens mij kan je tegenwoordig online je foto bekijken (inloggen met DigiD).

der Schmutz 27-07-17 | 12:52

Klopt, en kan je daarna gelijk met ideal aftikken.
Hun sturen toch een factuur voor een overtreding waar een administratieve sanctie wordt opgelegd. Als ik morgen ongevraagd een factuur stuur aan iemand willen zo ook graag een specificatie, wordt het ook niet geaccepteerd als ik roep, moet je account aanmaken en inloggen.
Ze willen je juist aan het Digitale loket hebben, zodat je straks niet meer terug kan. Mooi boxje aanmaken. Alles geautomatiseerd afhandelen. 1 maandelijkse automatische incasso voor alle 'diensten'.

WatZalIkErvanZeggen 27-07-17 | 11:20 | 2

Alle flitspalen moeten kapot danwel onklaar worden gemaakt. We betalen al genoeg belasting.
Heeft over het algemeen weinig met verkeersveiligheid te maken.

treser.info 27-07-17 | 12:22

20 jaar geleden deden we dat echt, dat waren nog eens tijden, nu anno 2017 buigt iedereen voor de stasie praktijken. Ben blij dat ik niet meer in de EU vertoef.

little C 27-07-17 | 15:22

Als ze nou eens werden gebruikt waarvoor ze nuttig zouden zijn; de verkeersveiligheid. Maar nee; liever spekken we er de staatskas nog wat extra mee.

Ik weet zo al een aantal flitspalen staan die niks doen voor de veiligheid (kaarsrechte wegen zonder bomen, maar wel een flitskast erlangs, terwijl parallel eraan een weg ligt MET hele dikke eiken en een paar onoverzichtelijke bochten en geen flitspaal te bekennen).
Drie keer raden waar de meeste (en zwaarste) ongelukken gebeuren.

RexGloriae 27-07-17 | 11:44 | 1

der Schmutz 27-07-17 | 10:41

Boom - papier - recyclen - gerecycled papier , zie je , gerecycled papier is (was) ook een (dode) boom.

der Schmutz 27-07-17 | 12:47

Als ik zo ga poepen bak ik ook geen dood dier, terwijl er minimaal 10% biefstuk is ingegaan gister.
Gerecycled papier was ooit papier (meestal is dit aandeel maar 10% en de rest is 90% recyclet) Papier was ooit pulp, pulp hoofdzakelijk boom. Aangezien oudpapier als grondstof wordt beschouwd voor kranten papier, is dit dus nooit dode boom.

razwanzel 27-07-17 | 14:16

ik schrijf graag op levende bomen...

Reageer