Autobahn

Hoi 1995. Mannen openen mailadres in strijd tegen flitsboetes

Tegen het zware geschut dat nu wordt ingezet heeft het Openbaar Ministerie vast geen antwoord: een heus mailadres. Na twee foute boetes concludeerden twee mannen dat ze namens het volk ten strijde moesten trekken met het internet als compagnon.

Hein Lambermont overkwam iets verschrikkelijks, zo vertelt hij deze morgen in de dode boom: terwijl hij met zijn Mercedes SLK voor een rood stoplicht stond, reed een passant in een Fiat Panda gewoon door. De boete voor het vergrijp kwam echter niet bij de passant terecht, maar bij Hein. Vervelend natuurlijk, zeker omdat hij er €239 voor moest afrekenen. Dat het OM vervolgens niet meewerkte om de boete alsnog bij de juiste overtreder te krijgen is natuurlijk helemaal niet goed voor het rechtvaardigheidsgevoel.

Bij Hein en zijn maat Joop van Berkum schoot het gedoe echter zodanig in het verkeerde keelgat dat ze tot een bizarre conclusie kwamen: alle flitsapparaten in Nederland werken ondeugdelijk. Ook Van Berkum had namelijk al eens zoiets meegemaakt. Op basis van hun statistische onderzoek van n=2 (zie boven) blijkt hun stelling te kloppen en daarom zijn ze vol 1995 gegaan tegen het onrecht: ze openden een heel echt mailadres.

De twee mannen spreken van een maatschappelijk probleem en roepen hun lotgenoten op om vooral de foto's van hun boetes op te vragen (kan gewoon online op de site van het CJIB). Wij zouden het anders aanpakken en roepen iedereen op om gewoon niet door rood te rijden. Als u immers niet door rood rijdt, krijgen Hein en Joop geen onterechte bekeuring, dat scheelt ze ook een hoop spam in de mailbox.