Autobahn

Hamilton wint en Verstappen knokt in GP Groot-Brittannië

Lewis Hamilton domineert zijn thuiswedstrijd van het begin tot het eind. Niemand kan de Brit bedreigen en hij pakt een mooie overwinning. Max Verstappen valt een keer niet uit en kan daardoor laten zien waar hij goed in is: knokken op de baan.

Verstappen is als vanouds betrokken bij het mooiste gevecht van de wedstrijd. Hij haalt Vettel in de eerste ronde in en weet een tijdje voor de Ferrari te blijven. De Duitser is echter een stuk sneller en zet Verstappen in de veertiende ronde weer onder druk. De Nederlander laat zich niet kennen en verdedigt zoals alleen Max dat kan. Het lukt Vettel niet er voorbij te komen en de gefrustreerd zwaaiende Duitser besluit naar binnen te gaan. Max komt een ronde later binnen, maar door een hapering bij het vastzetten van een wielmoer duurt zijn stop net een fractie langer. Daardoor komt hij achter Vettel de baan weer op en is hij dus zijn plek kwijt. Later komt ook Bottas voor hem terecht na zijn stop, waardoor het vijfde het hoogst haalbare lijkt voor de Nederlander. Tenzij de Ferrari's pech krijgen natuurlijk...

Lewis Hamilton is ondertussen oppermachtig en leidt de race van start tot finish. Het is zijn vijfde Britse overwinning en daarmee schaart hij zich in het rijtje met Alain Prost en Jim Clark. Raikkonen rijdt de hele race in niemandsland en lijkt naar een tweede plek te rijden. Twee ronden voor het einde krijgt de Fin echter een lekke band en moet hij alsnog naar binnen voor nieuw rubber, waarmee hij de tweede plek aan Bottas laat en op de derde plek eindigt.  

De ellende voor Ferrari houdt niet op, want ook Vettel krijgt een lekke band. Hij hinkt naar de pits en valt terug tot een zevende plek. Daar gaat zijn voorsprong in het kampioenschap en het is een gratis plekje voor Max die ook nog snel stopt omdat zijn banden bijna op zijn. P4 voor Verstappen!

Toro Ruzie

In de eerste ronde gaat het al fout voor Toro Rosso. Kvyat probeert Sainz in te halen in de snelle bochten en raakt daarbij op de kerbs. Hij breekt uit en ramt Carlos Sainz die spint en uitvalt. Kvyat kan doorrijden op de laatste plaats en krijgt ook nog een drive-through penalty aan zijn broek. Wij staan niet graag in Kvyats schoenen tijdens de nabesprekingen met het team. 

Treuren in Spanje

Fernando Alonso kreeg dertig startplekken straf vanwege nieuwe motoronderdelen, dus dan hoop je dat dat nut heeft. Maar ook deze Honda-motor hield het niet vol en Alonso moet voortijdig de race staken. Gelukkig is er volgend jaar weer een Indy 500...

Reacties

adjudant 16-07-17 | 17:51

Vettel met Ferrari gegokt en verloren, de Mercedes is gewoon te snel voor Ferrari, prettige vakantie .... werk an de winkel voor Ferrari.... oppermachtige Mercedes wil geen hond meer zien,

Watching the Wheels 16-07-17 | 18:13

Nog niets gezien behalve de filmpjes hier, knappe acties van Verstappen!

artie 16-07-17 | 19:19

Goed gedaan van Max, maar de inhaalrace van Ricciardo van laatste op de grid naar P5 achter Max is een knappe prestatie.

MoamaGP 16-07-17 | 19:27

Saaie race. Alleen de start, het gevecht tussen Vettel en Max en de versleten banden op het eind waren spannend. Prima 4e plaats van Max en knappe 5e plaats van Ricciardo. Hamilton oppermachtig.

Onderbuik2 16-07-17 | 20:25

Leuke race, vooral het gevecht met Vettel. Jammer dat Redbull het niet aandurfde om Max gewoon te laten rijden de laatste 2 rondes. Maar goed, vierde plek is ook goed.

dr.andus 16-07-17 | 21:28

Jammer dat Verstappen niet 15 ronden voor het einde zijn banden al wisselde. hij klaagde toen al over slijtage en had voldoende voorsprong voor stop zonder zijn positie te verliezen. Daarmee had hij op het podium gekomen.
Maar ja, achteraf is alles makkelijk....

KermitDeKrikker 16-07-17 | 21:32

Ik mag toch aannemen dat Kvyat er volgend jaar niet meer bij zal zijn. Wat een prutser. Nu 2/2 races Torro Rosso / RB mensen eruit gecrashed.

©lin 16-07-17 | 23:05

Kan iemand mij vertellen Waarom??,
Kvyat het 9 van 10 lukt om iemand te torpederen en toch de race kan hervatten??
Is die Torro Rosso gemaakt van Putin-staal?

adjudant 17-07-17 | 04:21

helaas heeft 1 coureur niet in de gaten dat hij een snellere coureur 14 ronden ophout ,helaas weet deze jongen nog steeds niet op tijd aan de k

Janloel7282 17-07-17 | 05:27

Als hij sneller is, moet hij er in 14 ronden toch makkelijk langs kunnen gaan. En dat was uiteindelijk het leukste gevecht van de wedstrijd. Als alleen telt wie de snelste auto heeft, kunnen we voortaan na de kwalificatie op zaterdag stoppen.

MoamaGP 17-07-17 | 07:02

Waarom zou je iemand die sneller is voorbij moeten laten gaan? Het is een race, geen kwalificatie.

netniet 17-07-17 | 07:05

Vettel zocht nog wat puntjesngoor op zijn licensie en een tijdstraf voor forcing another driver of the track. Gelukkigmkon hij rekenen opmde monteurs van RB maar vergooide hij zijn podium doormzijn undercut. Gelukkig kon Ferrari toen nog een keer rekenen op het team van RB. Ze hebben daar alles cadeau gekregen dit weekend en de hele wereld heeft kunnen zien dat Max veruit beter kan rijden dan Vettel. Wat een vergane glorie is die gozer.

Streamertje 17-07-17 | 09:32

En ja hoor, daar is de trollpost waarvan je wist dat hij zou komen. Onze huilsoldaat uit bratwurstland komt weer zijn lauwe Lidl plasje doen. Dat heet nou race uilebal, alsof hij dat jankertje uit Duitsland er gewoon voorbij moet laten... Je top coureur kwam er weer heerlijk niet langs en moest weer zonodig de verongelijkte held uithangen. Gelukkig kreeg hij daarna ook heerlijk het deksel op de jankmuil van hem. Nu jij nog.

adjudant 17-07-17 | 09:51

netniet

het is je gegund, Vettel heeft tenminste glorie om te verliezen, Max al 50 wedstrijden met 1 overwinning is geen topprestatie

adjudant 17-07-17 | 10:03

Streamertje

Je commentaar is amusant, beledigen schijnt het enige te wezen wat je echt kunt,

adjudant 17-07-17 | 10:07

werkt Max al in opdracht van Hamilton? heeft geen schijn van kans meer op het kampioenschap maar lekker in de weg zitten om eigen ego te strelen? zie de nut niet van dit soort acties, andere coureurs erkennen gelukkig op tijd dat anderen wel nog mee doen en gaan niet hinderlijk rondrijden,

Streamertje 17-07-17 | 10:31

Blijf maar lekker rondtrollen hier hoor ouwe huilsoldaat. Dat is het enige wat jij kunt , en uit je nek zwetsen natuurlijk. Over amusant gesproken: Iemand die al 10 jaar meerijdt vergelijken met een jonkie van 19 (denk je nou echt dat zijn tijd niet komt? Seriously?? ) en over je laatse opmerking over Hamilton zullen we het maar helemaal niet hebben,die is ronduit lachwekkend. Misschien moet je de definitie van racen eens opzoeken op google jankerd. Maar ja, jij ziet overal complotten en vage theorietjes,feiten zijn je helemaal vreemd als slaat de hele wereld je ermee om de oren.. Nu weer terug in je mand tot de volgende grand prix dronkelap!

netniet 17-07-17 | 11:12

Guitig adjudantje. Wat ben je nu eigenlijk voor ex wereldkampioen als je met een auto die bijna een seconde per rondje sneller is, niet eens een gozer voorbij komt die na 50 wedstrijden maar 1 overwinning op zijn naam heeft staan ?

KermitDeKrikker 17-07-17 | 11:34

Als je in 14 rondes als viervoudig wereldkapioen een 19 jarig knaapje in een langzamere auto niet kunt passeren, en daarbij je banden zó slecht gebruikt dat je aan het eind van de race lek rijdt..
.
Als je in een safetycarsituatie zo dicht op je voorganger zit, dat je er bovenop knalt, niet eens kunt zwaaien zonder tegen iemand aan te rijden..
.
Tsja. Dan kun je je afvragen of je dan uberhaupt wel titelkandidaat moet zijn.

Streamertje 17-07-17 | 13:33

Ja en dan al die andere gasten nog die "hinderlijk in de weg rijden" .. Je verzint het toch niet?? Woehahaha

netniet 17-07-17 | 14:01

^^ Hehehehehe
^ Whahahaha

adjudant 17-07-17 | 15:27

blijft primitieve je kommenstar, dat moet beter kunnen,

Wees_eens_creatief 17-07-17 | 18:16

Wederom gaf Vettel bij RTL aan dat Max gewoonweg te sterk voor em was...."ich hab alles versucht, aber Max war Heute einige Masse zu gross für uns. Wir haben denn versucht im ins Box zu überholen. Leider hatte ich schon viel Zeit verloren in selbstverständlich die Reifen am Ende...."

Janloel7282 17-07-17 | 07:36

Wat was de positie van Verstappen toen Raikonen lek reed, hadden ze hem nog kunnen waarschuwen door te rijden? Volgens mij hoorde ik Max over de boardradio zeggen "I should have stayed out". Maar misschien hoorde ik het in de chaos verkeerd.

Pherocks 17-07-17 | 10:05

Mooi toch hoe Verstappen een snellere wagen +- 20 rondjes achter zich weet te houden.
2014 was Ricciardo al 14x sneller dan Vettel dus die man moet het hebben van een snellere bolide anders word hij compleet gedomineerd door Verstappen / Ricciardo.

Dat gaat nog wat worden als die Red Bull iets meer race pace gaat krijgen.
Of als Verstappen dalijk naar Ferrari / Mercedes vertrekt.

Geweldig om te zien dat deze 2 red bull rijders zo mega snel zijn.

witchmaster 17-07-17 | 10:48

Het zijn de noten die de muziek maken , zet maar een plaatje op van de krekels huilen is voor jou te laat

exqueeseme 17-07-17 | 11:53

Ook als ze Verstappen niet binnen gehaald hadden had hij niet voor Raikonen gefinisht. Dus een juiste call van het team. Geen risico nemen.

Voor wat betreft Adjaudant. Laat hem in vredesnaam links liggen. Het is toch alleen maar dronkemansgelul.

RiKoMaWi 17-07-17 | 14:48

Ze hadden Max 10 ronden eerder binnen moeten laten komen toen hij klaagde over bandenslijtage, want hij had ruimte genoeg om zijn positie te behouden. Nieuwe supersofts eronder en trappen, dan had hij Raijkonen kunnen hebben tijdens zijn 2e stop. Maarja, achteraf is makkelijk praten hè.

exqueeseme 17-07-17 | 15:48

Had inderdaad gekund en had goed uit kunnen pakken. Ik doelde nu op de stop 2 rondes voor het einde.

KermitDeKrikker 17-07-17 | 18:44

Je weet het niet. Als RB dat gedaan had, had het ook ruimte gemaakt voor mensen voorin om stops te gaan maken. Wellicht dat Raikkonen of Vettel dan nog binnengekomen waren, omdat ze dan niet meer het risico liepen achter Max te komen zitten (en er dus niet voorbij te kunnen komen).

drs. P 17-07-17 | 16:46

Is er niet een alternatief audio commentaar tijdens de uitzending van RTL want dat gejammer van die twee zogenaamde commentatoren is werkelijk stuitend...

KermitDeKrikker 17-07-17 | 18:45

Ik was altijd wel fan van Olaf Mol, maar hij heeft z'n beste tijd wel gehad. Hij zit er zo ontzettend vaak naast, boordradio's verstaat hij niet, of verkeerd, enz.
.
Wil je goed commentaar, er zijn tijdens de race voldoende live streams van bv. BBC sport. Leuker, beter geinformeerd commentaar, en die verstaan de boordradio's wel goed en kramen geen nonsense uit. En zijn nét zo fan van Max :)

Reageer

Autobahn F1 Show: Sylvana & Giedo doen Silverstone!

Regen! Of niet. In ieder geval bespreken Sylvana, Giedo en René de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Glazen Bolide voorspelt meer dan ooit, de crashes zijn nog pijnlijker en de reaguurdersvragen worden nog beter voorgelezen. Kijk dan.

Lees verder