Autobahn

LIVE. De GP van Groot-Brittannië met kans op regen

Een van de mooiste circuits op de F1-kalender met veruit de meest bijzondere bochtnamen (achtergrond) is vandaag host voor de British Grand Prix. Met 40% neerslagkans kán dit interessant worden voor ons chauvinisten met oranjebril.

Hamilton start op P1 en er moeten gekke dingen gebeuren wil hij op zijn thuiscircuit niet als eerste de finishvlag passeren. Mocht de Brit met een flinke dosis #HAMMERTIME de race naar zijn hand weten te zetten, dan evenaart hij het aantal GP Engeland-overwiningen van Alain Prost en Jim Clark, die hem beiden vijf keer wonnen. Aan de andere kant: Lewis kampte dit jaar vaker met absurde pech én er zit een ijskoude Raikkonen en een opgefokte Vettel op zijn staart. De gridstraf van Bottas betekent dat Max op de vierde plek start (mits zijn RB13-gevaarte niet voor het doven van de lampen compleet desintegreert). 

Goed, de livestreams. Voor Nederlands commentaar schakelt u in op Ziggo Sport (kanaal 14), voor de Sky-coverage klikt u hier. Analyses in 140 tekens, gifjes, video's en rondetijden krijgt u als vanouds op het Twitter-kanaal van @AutobahnEU. De race start om 14:00 uur Nederlandse tijd. Hup Alonso!

Update. Max verwacht geen regen. Balen.

Social

Autobahn F1 Show: Sylvana & Giedo doen Silverstone!

Regen! Of niet. In ieder geval bespreken Sylvana, Giedo en René de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Glazen Bolide voorspelt meer dan ooit, de crashes zijn nog pijnlijker en de reaguurdersvragen worden nog beter voorgelezen. Kijk dan.

Lees verder