Autobahn

Dit is de Audi A8 Coupé die we nooit kregen

Coupé-versies van grote Duitse limousines leveren vaak mooie auto's op. Mercedes heeft prachtige tweedeurs van de S-Klasse, BMW's 8-Serie is een classic, maar Audi blijft achter. Dat terwijl er in 1997 wel één Audi A8 Coupé werd gebouwd.

De coupé van Audi's grootste werd destijds in opdracht van de vierringer gebouwd door IVM Automotive uit München. Het lijkt simpel om de vierdeurs opstelling te vervangen door twee grotere portieren, maar voor de verwezenlijking moest het aluminium spaceframe aangepast worden en werden bijna alle bodypanelen veranderd.

Het resultaat is een bijzonder chique auto die door zijn lange deuren en stijlloze raampartij een stuk rustiger oogt dan zijn vierdeurs broer. Die C-stijl kon verdwijnen doordat de bouwer de stoelen met ingebouwde gordelhouders uit de cabriolets heeft geleend. 

Het model werd in de chique kleur Ming Blue Pearl getoond op de autoshow van Genève van 1997. Helaas bleef het daarbij, want de cijfersstaarders binnen Audi zagen geen toekomst in het model. Ze waren bang dat het model net als de 8 Serie van BMW maar matig zou verkopen en daardoor te weinig zou opleveren. De concept car verdween weer uit de schijnwerpers en daarna hebben we niets meer van het project vernomen.

Herkansing

Toch zijn we de A8 Coupé nooit helemaal vergeten en met de introductie van de nieuwe A8 deze week is de hoop op een nieuwe versie weer opgedoken. Audi spreekt zelf nog met geen woord over een tweedeurs op basis van het nieuwe model, maar we weten dat BMW wel werkt aan een nieuwe 8 Serie en Mercedes heeft uiteraard de S-Klasse in het assortiment. Aangezien de Duitse merken elkaar extreem strak in de gaten houden en vooral geen enkel marktsegment aan de concurrent willen weggeven, zal Audi ongetwijfeld de mogelijkheid onderzoeken. Laten we hopen dat ze een poging doen en dat het resultaat wederom zo oogstrelend is als in 1997. Het straatbeeld verdient een A8 Coupé.

Reacties

GifKikkert 17-07-17 | 10:27

Handig. Grote motor er in op de politie af te schudden; een flinke kofferbak voor een paar grote zakken gedroogde toppen of een lijk of 2, en duur genoeg om je niet te hoeven schamen als je m parkeert tussen alle Mercedessen CL op je woonwagenkamp. Ik snap niet waarom ze m niet op de markt hebben gebracht.

Harry Turtle 17-07-17 | 10:44

Toen Audi's nog elegante auto's waren ipv booskijkende gedrochten voor onzekere cocks.

GerMonster 17-07-17 | 12:26

Zelf willen hebben maar blijkt te duur te zijn ? ;)

Harry Turtle 17-07-17 | 12:37

Booskijkend gedrocht vind ik niet echt een kwalificatie waaruit blijkt dat ik ze begeer.

KermitDeKrikker 17-07-17 | 18:53

GerMonster: als het nou om iets begeerlijks ging, een mooie Ferrari, Aston Martin, etc.. maar zo'n tokkie-leasebak als een Audi, komop zeg, wel realistisch blijven. Het zijn echt compensatieauto's ten top, en jouw audi is helemaal niet van jou, maar van de leasemaatschappij. Mijn normale auto uit dezelfde prijsklasse is én eigen eigendom én betaald.

Diminutive 17-07-17 | 11:44

Dit vergelijken met een BMW 8 serie, onopvallende Audi, 3 keer kijken voor je ziet dat dit een coupe is en geen sedan.

Geen_identiteit 17-07-17 | 13:25

Leuk karretje wel

KermitDeKrikker 17-07-17 | 18:51

Toen Audi nog de auto voor de saaie boekhouder was. Ongeinspireerd vierkant maar oerdegelijke kwaliteit. Dat in tegenstelling tot het pauper-tokkie-leasevolk wat in de sjonnieaudi's van tegenwoordig zit. En nee, ik ben niet jaloers, mijn auto zit in dezelfde prijsklasse, is mijn eigendom, en betaald.

Tapioca pudding 17-07-17 | 22:03

ik begrijp dat auto's bestaan om iemand de kwalificatie tokkie te kunnen geven. Ik rij er meestal mee van a naar B omdat mijn baas dat nodig vindt. Daardoor profiteer ik van een lease regeling. Kost me alsnog een bom duiten per maand maar levert een aardige auto op die ik normaal niet zo snel zou kopen. Als ik de reaguursels nalees ben ik ik tokkie.behalve dat ik niet op het kamp woon met een lijk in mijn achterbak. Eigenlijk kan ik niet geloven dat mensen die zo praten over auto's zelf 60000 euro neerleggen voor een auto. Ik kan me wel voorstellen dat ze voor 15000 een ex-lease Audi kopen met 180.000 op de teller. Geen slechte keus hoor maar wel met dank aan de leaserijder die de kilometertjes op de teller heeft gezet.

KermitDeKrikker 18-07-17 | 05:44

Het is niet de auto, die van de audirijder een tokkie maken, dat is het rijgedrag. Voornamelijk van leaserijders, want die betalen de auto niet, de verzekering niet en het onderhoud niet. Audi is met haar design een weg ingeslagen die een bepaald type persoon/chauffeur trekt. Mensen die in de tijd van de Audi uit dit topic, BMW reden als ze geld hadden, of Opel Manta/Golf GTI als ze het geld niet hadden. Ik kan niet voor andere reaguurders praten, maar mijn auto komt niet uit lease (want afgeragd dan) en had 12km op de teller staan bij aflevering.

mygfisbrazilian 18-07-17 | 11:57

Grappig hoe iedereen refereert aan de paupers die tegenwoordig Audi rijden. Zoals Clarkson jaren geleden ook al zei: "The BMW cocks switched to Audi."

Reageer