Autobahn

Kopen: een perfecte Mercedes voor Britten

Voor wie aan de verkeerde kant van de weg rijdt: een perfecte Mercedes 280 SE cabriolet. Werkelijk een plaatje - en één van de 68 exemplaren met het stuur aan de rechterkant.

Het enige smetje op deze limousine-cabrio is de kleur. Zwart is te Gestapo voor zo'n opulent feest, maar verder kunnen we geen enkele kritiek bedenken. Wat een beeldschone auto. Hij is gebouwd in 1970, zeer grondig herzien (kijk bijvoorbeeld even onder de kap) en zeldzaam omdat er maar 68 van zijn gemaakt.

Dit was een tijd dat Mercedes geen hogergeplaatste semi-zustermerken nodig had om de concurrentie aan te gaan met Bentley en Rolls-Royce. Dit was gewoon een luxueuze vierzitscabrio - en dat kost zelfs tegenwoordig nog een aardige duit. £290.000 om precies te zijn, omgerekend zo'n €330.000. Als uw opengevallen mond weer is gesloten, kunt u hier kopen.

En wij zouden het gewoon doen: het leer is rood, de V8 3.5 liter is niet bijzonder krachtig (200 pk), maar wel erg stil, er is stuurbekrachtiging, de raampjes gaan naar beneden zonder zo'n rare slinger en hij heeft zelfs hoofdsteunen voor. Nah!