Autobahn

Seat Arona is officieel, iedereen aan de mini-SUV!

We zagen hem al over Barcelona vliegen en nu is hij ook officieel onthuld. De Seat Arona is de Spaanse input in de strijd om de crossover-koper. Helaas niet geleverd met bijbehorende helikopter, maar wel in extra veel vrolijke kleurtjes.

De Arona staat op hetzelfde MQB-platform als de Ibiza, maar is wel een tik groter. Het model is 9,9 centimeter hoger en 7,9 centimeter langer dan zijn hatchbackbroer. Dat zorgt uiteraard voor meer ruimte in het interieur, waarmee deze crossover veel meer is gericht op families dan de Ibiza. 

Zoals wel vaker in dit segment ligt de nadruk op personalisatie. Zoals te zien op de foto's is de Arona te krijgen in een two tone, waarbij het dak is uitgevoerd in grijs, zwart of oranje. Mocht je daar niet in geïnteresseerd zijn, dan kan je natuurlijk ook de hele auto in één kleur laten spuiten. 

Tech

Om ook de moderne autokoper een beetje aan te spreken is er uiteraard een lading elektronica in de auto gedumpt. Je mobieltje verbinden kan met Apple CarPlay, AndroidAuto of MirrorLink en voor de veiligheid zien we items als Hill hold control, vermoeidheidsherkenning en Multi-collision braking op de optielijst staan. Uiteraard is dit model net zoals de meeste andere Seats te krijgen in de Reference, Style, FR en Xcellence uitvoeringen.

Motoren

Voor de benzinerijders zijn er drie opties in het assortiment te vinden. De line-up begint met een 1.0 TSI driecilinder met 95 of 115 pk. De minst krachtige versie hangt standaard aan een handgeschakelde vijfbak en de sterkere variant is te krijgen met een manuele zesbak of zeventraps DSG-automaat. 

Het topmodel is voorzien van een 1.5 TSI viercilinder die over cilinderuitschakeling beschikt. Deze uitvoering hangt aan een zesversnellingsbak en is er uitsluitend in combinatie met het sportieve FR-pakket.

Aan de dieselpompers is gelukkig ook gedacht. Die kunnen kiezen tussen de 1.6 TDI met 95 pk of 115 pk. Op een later moment wordt de 90 pk sterke 1.0 TGI aan het assortiment toegevoegd die ook op aardgas kan rijden.

De nieuwe Seat Arona beleeft zijn publieksdebuut op de autoshow in Frankfurt in september en zal voor de liefhebber niet veel later bij de dealer verschijnen.

Reacties

KermitDeKrikker 26-06-17 | 19:34

Leuke BMW Suv.. oh wacht... ze hebben BMW verkeerd gespeld?!?!

ScumbaggusMaximus 26-06-17 | 20:24 | 5

Weer een SUV die er stoer uitziet maar niet voorbij de eerste modderpoel komt? Enne hill hold control... dat is toch een handrem?

noerg 26-06-17 | 21:05

Nee, dat is een automatisch systeem dat voorkomt dat een auto naar achteren kan rollen tenzij deze in de achteruit staat.

ScumbaggusMaximus 26-06-17 | 21:19

Exact. Een handrem voor dummies.

noerg 26-06-17 | 22:15

Uiteindelijk is het een totaal overbodig systeem en een bijzonder slecht verkoopargument in nederland. Met 'veiligheid' heeft het echt niets te maken en als ze er offroad capaciteit mee willen suggereren is dat lachwekkend (of is juist noodzakelijk aangezien je die berg never nooit niet op komt)
Maar nu ik erover nadenk is het best vreemd dat niet ieder voertuig met elektronische handrem zo'n systeem heeft, meer dan een stukje software is het niet (meer). Op zich is het een leuk extraatje, niet noodzakelijk maar als het automatisch kan, waarom niet.

banaan11 27-06-17 | 03:19

Dat is een systeem voor als je op de heuvel staat en dan wilt optrekken dat ie 2 seconden de auto vast houd. Is voor het achteruit rollen. Bijna iedere auto heeft dit tegenwoordig wel

John McClane 27-06-17 | 09:12

Hillhold is wel handig icm een automaat: je hoeft dan niet de hele tijd je voet op de rem te houden om het rollen te voorkomen.

Fantabulosa 27-06-17 | 08:13 | 1

Aardgas? Bedoel je geen LPG?

mark660 27-06-17 | 22:05

Nee , aardgas in CNG vorm.

Motoren und Preis: Arona startet bei ca. 16.000 Euro
Zunächst werden für den Seat Arona drei Benziner angeboten. Zwei Dreizylinder mit 95 (5-Gang) und 115 PS (6-Gang oder DSG) sowie den neuen Vierzylinder mit 150 PS (6-Gang oder DSG), der allerdings nur mit der FR-Linie zu haben ist. Bei den Dieseln hat man die Auswahl zwischen einem 95 PS (5-Gang oder DSG) und einem 115 PS (6-Gang oder DSG) starken 1,6-Liter-Selbstzünder. Mitte 2018 ergänzt ein 90 PS starker 1,0 TSI Motor mit Erdgas-Antrieb (CNG) das Motorenportfolio.
Dat gaat die in Duitsland kosten , hopelijk gebruiken ze wel betere tanks voor de CNG uitvoering en niet die uit het verleden , Touran , Caddy..........

Reageer

VIDEO. De bizarre GP van Azerbaidzjan in 8 minuten

Met drie safety cars, een rode vlag, een stop & go penalty voor de leider in de wedstrijd en een winnaar die vanaf P10 startte was de GP van Azerbaidzjan zeker bijzonder. Minpuntje voor de Nederlanders is het uitvallen van Max Verstappen.

Lees verder