Autobahn

Kravitz: "Max Verstappen gaat naar Ferrari"

Als Max vertrekt bij Red Bull kan dat alleen maar naar Ferrari zijn. Dat is althans de overtuiging van analist Ted Kravitz. Als de Italianen zich melden is de Limburger zo weg bij het team met de kwakkelende Renaultmotoren.

In de aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan, die komend weekend op het circuit van Bakoe plaatsvindt bespraken de presentatoren van Sky ook de toekomst van onze landgenoot. Volgens hen is het tromgeroffel van Helmut Marko over de dichtgetimmerde contracten slechts geschreeuw op de apenrots. Als Ferrari langskomt gaan Max (en Jos) daar heus praten, de juristen van de Italianen lossen het vervolgens wel op met de Oostenrijkers.

Bij Sky verwachten ze (net als Max) overigens niet dat de Renaultmotor snel competitief wordt, en als dat wel gebeurt zal het Renault-team worden voorgetrokken door de Fransen. Zo zal Red Bull waarschijnlijk niet voor 2020 vooraan mee gaan rijden.

Naast de speculaties over Verstappen spreken de experts ook over Alonso en McLaren. Ze verwachten dat de Britten een tijdelijke scheiding met Honda gaan maken. Honda kan in de tussentijd met Sauber oefenen in het maken van een motor, terwijl de McLarens aangedreven worden door Mercedes klantenmotoren. Daarmee zou ook het vertrek van Fernando Alonso van de baan zijn.

Het hele gesprek staat hier, maar we maakten een samenvatting voor degenen die geen twintig minuten de tijd hebben.

Reacties

Lyin Ted 21-06-17 | 13:49

2020, dat zou echt een waste of talent zijn zo lang te moeten wachten.

netniet 21-06-17 | 13:54

Yup. RB is overduidelijk als team niet capabel om een waardige auto te presenteren die recht doet aan haar beide coureurs. Riccardo is daar veel en veel te lang blijven hangen.

beschuitfluiter 21-06-17 | 14:03

Red Bull an sich wel hoor; Met Newey aan boord kunnen ze echt wel mee doen; MITS ze een motor hebben die ook mee kan doen; en Renault weet gewoonweg niet te leveren.

netniet 21-06-17 | 18:05

Ben ik op zich wel met je eens maar het is toch echt aan RB te wijten dat er een Renault motor in die auto's ligt en ook dat behoort tot de gerantwoordelijkheden van het team. Het totaalplaatje klopt n9et en daarom is het ruk.

Rattevanger 21-06-17 | 14:37

Max gaat naar Renault.

Grmblbarf 21-06-17 | 14:51

Dat zie ik dus niet gebeuren.
RB heeft de betere wagen, met dezelfde motor als Renault. Max gaat echt geen stap achteruit doen, ook al is het een 'fabrieksteam', dit team heeft een overduidelijke afstand op RB.
Sterker nog, ze hebben een achterstand op het opleidingsteam van RB, Toro Rosso.

Max zou (als hij naar Renault toe zou gaan) dus zomaar flink achteruit gaan (van het 3e team nu, naar het 6e team nu). Nee, als Max RB gaat verlaten, is dat voor een team met een andere motor dan een Renault. Dat zijn dus alleen Mercedes of Ferrari, omdat ook de andere teams met een niet-renault motor lager eindigen dan RB. Mocht Force India dit jaar nog flinke stappen maken en de 3e plaats van RB bedreigen, is dat eventueel nog een mogelijkheid, maar ook dat durf ik te betwijfelen.

ArieDeKaleKanarie 21-06-17 | 18:25

Ik zie het ook niet gebeuren, maar je argumentatie klopt niet. RB heeft nú nog de betere wagen, maar reken er maar op dat het fabrieksteam van Renault de verbeterde motor straks eerst aan het eigen team gaat leveren. En dan kunnen de rollen zomaar eens omgedraaid zijn.

adjudant 21-06-17 | 14:37

Als Ferrari langskomt..... is alles mogelijk..... zie eerder Mercedes vertrekken uit F1

Streamertje 21-06-17 | 18:59

Het wordt pas echt lachen als hij bij Mercedes komt. Je minst favoriete coureur bij je favoriete team... lijkt me heerlijk vooruitzicht..

ploert 21-06-17 | 14:39

Red Bull heeft meer dan genoeg middelen. Waarom geen eigen motor bouwen en/of een acquisitie doen van een bedrijf? Ik had McLaren wel over de brug zien komen om samen te werken, niet met een kwakkelend bedrijf wiens personenauto's ook meer op de brug staan dan op de weg.

rolandet 21-06-17 | 16:55

Poe, een F1 motor kopen is al niet goedkoop, maar een hele fabricagelijn optuigen is wel een ander verhaal.

RugOp81 21-06-17 | 14:54

De laatste keer dat er een Verstappen naar Ferrari ging bleek het een best goede en groots opgezette 1 april grap te zijn van Mol.

Anarcist 21-06-17 | 15:10

Ik denk dat je de hele site kan vullen met quotes van mensen die iets vinden van Max of denken te weten waar hij heen gaat.
Kom zelden meer een artikel tegen op deze site die de moeite waard is om te lezen... jammer, want er is een grote groep mensen die interesse heeft in ECHT autonieuws met journalistieke waarde, in plaats van Clickbait en random quotes.

Aardbeienshake 21-06-17 | 15:46

Even los van de nieuwswaardigheid van dit stukje: uit de titel wordt direct duidelijk dat het een quote is en van wie en dat dit dus geen officiele mededeling is. De titel dekt de lading van het bericht en zet je niet op het verkeerde been, dus volgens mij is er hier niet echt sprake van clickbait... misschien moet je gewoon wat selectiever klikken als je geen quotes wilt?

der Schmutz 21-06-17 | 15:20

Hoewel Red Bull zegt beide rijders te willen behouden, stopt dit doorstroming vanuit Toro Rosso.
Sainz straks voor 4e jaar daar, Kvyat kan / mag weg en Max en Ricciardo houden, maar op basis van wat? Ricciardo was laatste jaar gewaagd aan en soms sneller dan Vettel. Verstappen vaak is sneller dan Ricciardo. Verstappen was sneller dan Sainz. Ergo, verstappen is de snelste bij Red Bull.
Het Ricciardo en Sainz niet laten gaan is alleen maar om geen gezichtsverlies te lijden als ze volgend jaar sneller zijn in een Ferrari of AMG Mercedes. Als Ricciardo morgen roept ik ga naar Indycar zullen ze minder moeilijk doen dan als hij naar Ferrari wil.
Wat dat betreft is Red Bull net de bank van een Olicharg voetbalclub.

Wat gaat Red Bull de komende 3 jaar gaat doen? Vertrouwen op een sprong voorwaarts van Renault, met het risico dat Renault F1 grootste concurrent wordt, of een alternatieve motoren leverancier vinden. VAG kan met Porsche, Audi, Lamborghini meedoen. Met LMP1 hybrid motor heeft men ervaring, maar kans is groot dat ook dit dan verloren jaar is. Zelf een motor laten ontwikkelen door bijvoorbeeld Cosworth kan natuurlijk ook, maar kost bakken met geld en zolang er niet duidelijk is wat er na 2020 gebeurd is investering zonder garantie op minimaal 1 jaar meestrijden om wereldtitel weggegooid geld.

Wat Red Bull ook kiest, in alle gevallen is de kans groot dat het bakken met geld kost zonder garantie op succes. Dan is best of the rest met Renault een veilige keuze.

ArieDeKaleKanarie 21-06-17 | 18:29

Wat een wazig verhaal. Een team heeft 2 rijders nodig. RB heeft 2 teams, het eerste en het tweede, om het zo even te noemen, en 4 rijders. De besten zijn Riciardo en Max, dus die rijden bij het 1e team (RB) en daarop volgen Sainz en Kvyat, dus die rijden voor het 2e team.

Waarom RB in hemelsnaam Riciardo zou moeten laten gaan, is mij een volstrekt raadsel, of waarom er doorstroming MOET zijn vanuit Torro Rosso. Volstrekt onlogisch verhaal dat.

Kvyat zullen ze wel graag van af willen, die heeft z'n kans gehad, en vergooid, heeft zichzelf erop opgeblazen. Sainz.. die rijd al 4 jaar en komt ook niet verder.

Dus als RB ergens vernieuwing nodig heeft, is het bij Torro Rosso. Max en Riciardo zitten gewoon prima en RB moet wel volstrekt debiel worden, om die te laten gaan. Kvyat en Sainz daarentegen.. zet maar in de uitverkoop. Zet Vandoorne in de torro rosso.

Diablo76 21-06-17 | 15:21

RB gaat voor einde seizoen weer met exit dreigen, alle motorenfabrikanten lachen in hun vuistje. Benieuwd hoe de nieuwe F1 eigenaars dit op gaan lossen zonder de magie van Bernie, die horloges in V6 motoren om kon toveren.

Faecesbook 21-06-17 | 15:29

Iedere dag Chinees eten, een panda genaamd Max en $80M salaris, naar verluidt is dat wat Chery F1 aan Verstappen te bieden heeft. Mensen die Ted heten moet je ook niet direct al te serieus nemen.

sheldon cooper 21-06-17 | 15:48

Ik denk dat er sneller een stoel bij Mercedes zijn dan bij Ferrari, Bottas is gewoon niet goed genoeg en Kimi wil blijven bij Ferrari na 2017, Mercedes wil eerder Vettel hebben dan Verstappen maar Vettels contract is klaar eind 2017 met ferrari maar als Mercedes hem wil hebben is dat alleen goed voor Vettels contract onderhandeling bij Ferrari en ik denk dat Vettel niet weg van Ferrari wil dus misschien gaat Verstappen wel naar Mercedes.

xtree 21-06-17 | 16:15

Max naar Porsche, eerder kan die toch niet onder contract uit? Die willen toch starten in F1?

ArieDeKaleKanarie 21-06-17 | 18:30

Tuurlijk kan ie wel eerder onder z'n contract uit. Dat was echt loos gelul van Horner.

Wekkertje 21-06-17 | 18:44

>>Zelf een motor laten ontwikkelen door bijvoorbeeld Cosworth kan natuurlijk ook

Cothworth bakt er de laatste tijd weinig van, vooral op elektronisch gebied en nog specifieker op zaken als traction control.

Wees_eens_creatief 21-06-17 | 21:26

Wat een flauwekul. Max is pas een jaar competitief onderweg. RB is in de afgelopen 6 seizoenen 4 keer wereldkampioen geworden dus doet het uitstekend. De auto is zwaar competitief, maar net niet goed genoeg voor het hoogste treedje. Daarbij laat de auto dit seizoen wat betrouwbaarheids steekjes vallen.
*
Geen enkele reden tot paniek. Er is echt geen garantie dat Ferrari wél een wereldkampioen waardige auto levert in 2018
*
Ik geloof dat dit typisch Nederlands is; Het gras is altijd groener..... zonder te beseffen hoe moeilijk het is wereldkampioen te worden. Wees verdorie eens wat geduldiger, knaap is pas 19!!

Reageer

Video. Racer letterlijk ondersteboven in crash Australië

Nu kunnen we grapjes maken dat mensen aan de andere kant van de wereld ondersteboven rijden, maar dit is een serieus harde crash. Niet alleen vliegt de kleine Formule Vee-racer over de kop, maar de coureur tikt ook nog even met haar hoofd het asfalt aan.

Lees verder