Autobahn

De herfst wordt fantastich voor racegamers

Tijdens Gamesbeurs E3 werd niet alleen de nieuwe Porsche 911 GT2 RS onthuld. Games zijn immers het onderwerp. Zowel Playstation- als Xbox-bezitters kunnen uitkijken naar het najaar. Met Gran Turismo Sport, het hyperrealistische Forza 7 en Project Cars 2.

Forza Motorsport 7

Forza Motorsport 7 is een van de meest realistische racespellen ooit. Niet alleen ziet het er steeds echter uit, maar ook het gedrag van de racewagens wordt steeds beter. Als het in het spel gaat regenen ontstaan er plassen op de baan. Ze blijven echter niet steeds op dezelfde plek liggen, maar stromen net als in het echt steeds naar een andere plaats. Zet je de ruitenwissers van je bolide aan, dan klapperen ze net als in het echt door de snelheid. Gelukkig doet het nog steeds geen pijn als je tegen een muur op rijdt. 

Kruis oktober vast weg in je agenda als je een Xbox One X of een zwaar gespec'te PC hebt, je gaat racen in 4K met 60 frames per seconde

Gran Turismo Sport

Eigenlijk zou GT Sport er al begin 2016, toen werd het eind 2016, maar najaar 2017 moet wel echt de datum worden dat Polyphony Digital met het spel op de markt komt. Op de PS4 Pro doet het spel net als Forza 7 4K in 60 frames per seconde. Daarnaast biedt het spel ondersteuning voor de Playstation VR, waardoor je het met de virtuele bril op kunt spelen.

Autobahn kon al een aantal weken rijden in de betaversie van de game en het is werkelijk een plaatje om te zien. De exacte datum voor de release is nog niet bekend, meer dan 'dit najaar' is er nog niet. PS4 bezitter houden dus het volledige laatste kwartaal van dit jaar vrij.

Project Cars 2

In tegenstelling tot Forza en Gran Turismo is de Project Cars franchise niet gebonden aan een enkel platform. De game doet het op de Xbox, de PS én op de PC. Ook hier hebben de ontwikkelaars grote stappen gemaakt op het gebied van realisme, de resolutie gaat zelfs tot een bizarre 12K en uiteraard kun je het met een VR-bril spelen. 

Project Cars claimt technisch de meest geavanceerd racesimulator te brengen. De game wordt op 22 september gereleaset.

Reacties

Kaas de Vies 02-07-17 | 15:17

Ik was altijd de koning in test drive 1 en 2. Doen die ook nog mee?

voldemort 02-07-17 | 17:53

Need for speed rivals is leuk op de PS4 in de nieuwere versie is het alleen maar deprimerend nacht. Bij Forza Horizon 2/3 op de XBOX schijnt de zon tenminste. Qua realisme Assetto corsa heeft echte circuits ondermeer Zandvoort en de Nürnburgring zowel op de PS4 als XBOX1

Het Vragevuur 02-07-17 | 18:55
voldemort 03-07-17 | 13:48

Die versie heb ik vroeger ook wel eens gespeeld, als je met het toetsenbord speelt a,z is de versnellingsbak pijltje links rechts het stuur, pijltje omhoog het gas. De graphics zijn tegenwoordig een stuk beter :)

Duffe 02-07-17 | 15:33

Forza en realistisch hoort niet in één zin. Het blijft een arcadegame en geen simulator.

En wat is er in godsnaam nieuw aan een klapperende ruitenwisser? Bewegende/klapperende onderdelen zoals ruitenwissers en spiegels zitten al een decennia in allerlei racegames.

OmedaveNL 03-07-17 | 12:05

Als je het over Forza Horizon hebt dan klopt het wat je zegt. Als je Forza Motorsport bedoelt dan heb je het mis.

XaleX_2 02-07-17 | 17:26

Ik moet toch een beetje lachen als er over realisme word gepraat terwijl ze 'console games' bedoelen. Grafisch ziet het er allemaal vrij realistisch uit tegenwoordig en daar houdt de vergelijking dan ook op. Wat ze nog steeds niet voor elkaar kunnen krijgen is realistische AI om maar eens wat te noemen.

OmedaveNL 03-07-17 | 12:07

Want op de PC is het realistischer?......

Baski 02-07-17 | 20:40

Tot nu toe heeft alleen de laatste versie van Gran Turismo de 'physics engine' oftewel de dynamiek van auto en rijden, met stuur en gewichtverplaatsingen van de auto, zo goed mogelijk benaderd. Hopelijk zijn ze op deze voet verder gegaan. De rest zijn spelletjes die er aardig uitzien, maar niet meer dan dat.

TP 1984 02-07-17 | 22:59

En in november is er ook nog een nieuwe Need for Speed.

Ontzettende Jan 03-07-17 | 16:21

Inderdaad, fantastich... :-S

Reageer