Autobahn

Volkswagen-importeur probeerde ook koninklijke familie om te kopen

Gaat lekker bij Pon. De importeur van VW-grut wordt onderzocht vanwege vermeende omkoping rond de aanbesteding van voertuigen voor politie en Defensie. Maar ook voor de koninklijke familie waren er voordeeltjes.

Zakendoen, Bernhard-style. Dat is kennelijk nooit helemaal uit de mode gegaan bij Van Oranjes. Dus toen Pon de familie korting aanbood voor hun vloot Audi's, viel dat aanbod niet op de dove oren. Kennelijk vinden meer mensen dat mild schandalig, want de Rijksvoorlichtingsdienst benadrukt dat Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix de speciale kortingsregeling niet hebben gebruikt. De vraag is dan natuurlijk: wie wel? Zo groot is het Koninklijk Huis nu ook weer niet. (Was u het, mr. Pieter?)

Enfin, het probleem is niet per se dat er korting is gegeven. Dat kan voor de Nederlandse schatkist zelfs nog gunstig hebben uitgepakt, want wij betalen die auto's. Het probleem is dat de familie de zwaar gereduceerde tarieven heeft geaccepteerd. Pon zal niet hebben nagelaten te vermelden dat de wagens met hoge kortingen werden geleast. Een Kampje doen lukt hier niet.

Het vervelende is dat dit de modus operandi van Pon is gebleken; "iedereen is te koop en wij komen erdoor op een goed blaadje". De koninklijke familie mag hier dus nooit in mee gaan anders begint het hier te stinken als een bananenrepubliek met een monarchie.

Reacties

Febofiel 10-06-17 | 11:57

Maar was het een speciale korting voor een tegenprestatie?

Dubz 10-06-17 | 12:57

Precies; Er is geen enkele Nederlander die bij het woord korting z'n oren niet spitst. Zolang er geen tegenprestatie wordt verwacht (of beloofd), is er geen sprake van omkoping.

sinar2 10-06-17 | 12:58

Tegenprestatie is de exposure dat er steeds VAG-waggies komen voorrijden met de koninklijke uitkeringstrekkers aan boord.

Watching the Wheels 10-06-17 | 13:15

Ja precies, het kan net zoiets zijn als een maaltijd schenken bij andere zwervers.

Nesey-Ceistat 10-06-17 | 13:17

Sjiek van Pon. Of gaan we allemaal lopen zeiken? Dan ook geen Gazelle en Sparta fietsen meer.

Plukvandepetteflat 10-06-17 | 15:24

Het is en blijft een criminele organisatie.
Onbegrijpelijk dat een zichzelf respecterend mens zich in zo'n hondenhok wil verplaatsen.

loze stijl 10-06-17 | 15:27

De foto bij het artikel vind ik een belediging...
Niet alleen vanwege wijlen prins Bernhard ( die bij volle verstand zou hebben geweigerd om een groene baret te dragen omdat hij nooit een commando functie heeft vervuld) Mijn lieve Allah; deze meneer heeft, als (voormalige) Duitser veel goede dingen gedaan voor Nederland en hij heeft ons indirect prinses/koningin Maxima bezorgd.
In een ander artikel laas ik dat paleis Soestdijk deels zal worden omgebouwd tot hotel. Het bestemmingsplan hoeft derhalve nauwelijks te worden gewijzigd want........ neuken met individuen waar je niet mee getrouwd bent was daar vanaf het begin al geen issue en wijkt dus niet af van een willekeurig vd Valk hotel

Faecesbook 10-06-17 | 19:02

Je bedoelt dat Bernhard, die sinds de Lockheed-affaire optrad zonder militair tenue, de baret zeer bewust en bij volle verstand droeg uit protest tegen de plannen de baret te 'vergroenen'.

loze stijl 10-06-17 | 21:14

Hmzz, zo had ik het nog niet bekeken maar nu je het zegt... er valt nu een kwartje bij me :-)

Faecesbook 10-06-17 | 19:08

Volgens mij zijn wij toch zeker al sinds de Greet Hofmans-affaire een echte bananenmonarchie, dus dit soort verschijnselen zijn volkomen normaal.

De gelaarsde kat 10-06-17 | 23:51

Ik begrijp best dat Pon prestigieuze high profile klanten wil binnenhalen en dat ze bereid zijn die klanten een hoge korting te geven. Wat is daar mis mee? De kift dat jij en ik die korting op een A8 niet krijgen?

Stijlloze Gast 10-06-17 | 23:55

Die foto zal wel een hint zijn.
Het is al jaren bekend dat Bernard zich graag liet betalen voor van alles, vliegtuigjes regelen voor de luchtmacht enz.
Ook was meneer niet vies van een autootje meer of minder al dan niet met korting, liever wel natuurlijk..

ScumbaggusMaximus 11-06-17 | 13:18

Zou Afrojack ondertussen geen korting bedongen hebben op zijn supercars? Hij verslijt ze zo snel en heeft zo vaak exposure...

fail 11-06-17 | 21:44

Gecrashte auto's zijn geen goede reclame

Reageer