Autobahn

Fernando Alonso keert terug in F1 en valt meteen uit

De Honda-nachtmerrie blijft Fernando Alonso achtervolgen dit jaar. De Spanjaard is net terug in de Formule 1 na zijn avontuur in de IndyCar en meteen moet hij zijn auto weer langs de kant zetten met motorproblemen. 

De Indy 500 ging aanvankelijk uitstekend voor de voormalig F1-wereldkampioen. Alonso reed meerdere ronden aan de leiding en zat goed voor een goede klassering. De Honda-ellende achtervolgthem ook buiten de Formule 1 en hij moest twintig ronden voor het einde zijn auto langs de kant zetten met motorproblemen.

Hij heeft dit drama inmiddels achter zich gelaten, want dit weekend staat de Grand Prix van Canada alweer op de agenda. Vandaag begon het programma met de vrije trainingen en je raadt nooit wat er gebeurde. Grapje natuurlijk, iedereen weet wat er gebeurde. Alonso eindigde ergens halverwege de baan langs de kant met motorproblemen. Het houdt niet op, niet vanzelf...

Reacties

Blubberbazooka 09-06-17 | 20:16

Wat een drama voor Alonso. En wat een absolute Blamage voor Honda.

ArieDeKaleKanarie 09-06-17 | 21:13

Hond.... bah.

ArieDeKaleKanarie 09-06-17 | 21:15

Als Alonso humor heeft, huurt hij vannacht nog een Honda Jazz ergens, en verschijnt daar morgen mee bij de qualifying. Die rijden tenminste wel meer dan een rondje.

TuurlijkNiet 09-06-17 | 23:17

Of hij komt gewoon met de Indy auto aanrijden. Die houd het tenminste nog ruim 400 mijl (+/- 600km) vol. Is ook een V6, maar dan zonder hybride tech. Aan de andere kant stonden er twee weken geleden wel 8 Honda's in de top 10 snelste auto's, waarvan 3 van Andretti..

Dit weekend doen ze racen in Texarkana (Texas), na de dubbele pinkster race van vorige week. Alleen die mietjes uit de F1 hebben over het algemeen 2 weken rust..

ArieDeKaleKanarie 10-06-17 | 00:29

Als je maar 100 auto's laat starten, finished er vast ook wel eentje. Feit is dat er meer Honda's zijn uitgevallen, dan dat er gefinished zijn.

Reageer