Autobahn

Droomhuwelijk: glorieuze Alfa 4C-motor in Fiat 500

Het is het beste van twee werelden: de compacte en lichte Fiat 500, maar dan met de krachtbron van de sportieve Alfa Romeo 4C. Dik 350 peerden in een auto met schoenendoos-formaat. 

Oké, we geven toe dat de Fiat wat van zijn praktische kant moest inleveren om deze berg vermogen te huisvesten. De 1,75 liter turbomotor uit de sportieve Alfa moest namelijk achterin liggen in de hatchback en dat kost bagageruimte. Je houdt alleen een schuinlopende hoedenplank over voor de boodschappen.

Een dergelijke hete hatch verdient ook een stoer uiterlijk en daarom heeft de kleine Fiat een bizar brede carbonfiber bodykit gekregen. Extra opvallend zijn ook de extra koplampen aan de voorzijde en en de extra luchthappers voor de achterwielen. Dit is een Fiat die je niet kan missen!

Té dure grap

Het klinkt allemaal erg mooi, maar helaas zijn er ook een paar minpunten. De Italiaanse autoverbouwer Giannini die verantwoordelijk is voor deze creatie wil niet meer dan honderd exemplaren van dit model bouwen. Dat lijkt weinig, maar wij zouden verbaasd zijn als ze er al tien weten te verkopen. De Italianen vragen namelijk 150.000 euro voor het voertuig. Anderhalve ton voor een gepeperde Fiat 500. Bizar. 

We verwachten niet dat Giannini met zo'n prijs een grote klandizie opbouwt. Dat is jammer, want het idee achter deze samenvoegingen heeft genoeg potentie. Als de knutselaars de volgende keer ook een beetje op het budget letten, dan wordt het nog eens wat.

Hieronder nog een video waarin de auto vanuit alle hoeken te zien is, het Italiaanse gebrabbel mag u negeren. 

Reacties

sinar2 11-06-17 | 09:10

Een mooi voorbeeld van hoe je te ver kan gaan met als resultaat een lachwekkend lelijk ding.

Gingersrule 11-06-17 | 11:42

spijker op de kop. Wat een lelijke machine. Wie heeft in vredesnaam dat ontwerp goedgekeurd?

Sinclair 11-06-17 | 14:01

Het kan extremer.... Zoek maar op fiat lambo 500

Haberdoebas 11-06-17 | 10:12

Voor hetzelfde geld heb je een Audi S6. DIe blaast ook genoeg.

CamaroHans 11-06-17 | 10:50

Klopt, maar dit is gewoon speelgoed voor mensen met Bentleys enzo.

CamaroHans 11-06-17 | 10:49

Grappige gimmick, en er zijn genoeg mensen voor wie die anderhalve ton gewoon zakgeld is...

Blubberbazooka 11-06-17 | 11:41

Ik vind het wel een grappig machien. Ben benieuwd hoe hard dit gaat op een circuit. Erg korte wielbasis voor zoveel power. Maar wel turbo pk's, dus door de bank genomen niet zo abrupt. Zou zomaar eens blind snel kunnen zijn als ze de moeite hebben genomen de elektronica ook te updaten.

Dikr 12-06-17 | 14:06

Lekker dik ding zo. Doet me denken aan de Renault 5 Turbo. Hot Hatch. Maar door die spuuglelijke parlemoer lak blijft het een zeikerig ding. Had 'em in matzwart, knalrood of in blank alu gepresenteerd ofzo.

Reageer