Autobahn

Deze banden weten wanneer u gaat aquaplanen

Banden zijn leugendetectors voor auto's. Ze weten zelfs wanneer u de macht over het stuur gaat verliezen, cruciale seconden voordat u dat door heeft.

Stortregens veranderen een straat binnen een mum van tijd in een flinterdunne vijver. Dit zijn gevaarlijke plekken voor auto's omdat het risico op aquaplanen er groot is. 'Aquaplanen' is de situatie waarbij een waterlaag ontstaat tussen de band(en) van een voertuig en het wegdek, waardoor het voertuig onbestuurbaar wordt.

Gelukkig biedt het Japanse Sumitomo hulp. Hun systeem kan letterlijk zien wanneer uw auto richting onbestuurbaarheid rijdt. Dat werkt als volgt: camera's houden de banden in de gaten en banden kunnen niet liegen. De technologie was oorspronkelijk bedoeld om bandenspanning in de gaten te houden; zodra banden leeglopen, neemt hun rotatiesnelheid toe. Bovendien trillen ze meer.

Dezelfde variabelen kunnen ook gebruikt worden om in de gaten te houden wanneer het rubber gevaarlijk nat wordt. Zodra een auto over een nat oppervlak rijdt, draaien de banden namelijk ook een tikkeltje sneller. Sumitomo noemt dit systeem Sensing Core en de informatie die het registreert, kan naar de satnav, de ABS en de smartphone van de bestuurder worden gestuurd. 

Ook handig voor zelfrijdende auto's, want mensen zijn vooralsnog beter in het herkennen van en reageren op een nat wegdek dan zelfrijrobots. Zeker als ze hulp krijgen van dit soort leugendetectors.

Reacties

DieBobo 11-06-17 | 11:24

Hoe dan ? Banden die sneller draaien op nat oppervlak.. Dat geld toch alleen voor individueel aangedreven wielen ( ten op zichte van elkaar dan ).. Anders draaien de wielen pas sneller dan het oppervlak indien beide wielen al aan het aquaplannen zijn.

noerg 11-06-17 | 11:49

Ben ook benieuwd naar de verklaring.
Verder +1 voor de japanners, nauwkeurige metingen doen met een camera, in een wielkast, tijdens de regen terwijl de vering op en neer gaat lijkt me geen eenvoudige opgave.

Homer P. Simpson 11-06-17 | 11:58

Idd aangedreven wielen. Wielen draaien trouwens altijd sneller of langzamer dan het wegdek, het plotse verschil daarin verraad dat er iets aan de hand is.

sko 11-06-17 | 12:01

Banden kunnen sneller draaien omdat ze worden aangedreven dmv een differentieel

TheEgg 11-06-17 | 12:46

Na de eeuw waarin jij jouw paard en wagen hebt gekocht, is er iets uitgevonden dat differentieel heet.

NYDiesel 11-06-17 | 16:23

Je wielen draaien bijna nooit helemaal 1 op 1 even snel als dat je rijdt tijdens acceleratie. Ik las laatst iets over dat in de F1 7% slip zelfs ideaal is voor de meeste grip.

noerg 11-06-17 | 22:42

Differentieel is een verklaring voor een verschil tussen links en rechts maar om dat te meten heb je geen camera's nodig. Het kan ook komen door een verandering van de 'rol diameter' (rolcirkel?) van de band, als het profiel (deels) gevuld is met water ipv lucht. Effect van slip lijkt me groter inderdaad, maar geen idee hoe het werkt.

voldemort 11-06-17 | 12:57

Fulda kon dat in de jaren 90 al. Mijn eerste auto had dat op de voorwielen, iedere plas voelde je maar als je het stuur recht hield gebeurde er niet veel. Later de aanbevolen banden van de fabrikant eronder laten zetten dat was een wereld van verschil, kon je weer gewoon 150 door de regen, Mooie tijden...

Count_Grishnackh 11-06-17 | 13:08

Handig, een berichtje naar je smartphone. Net voor je gaat aquaplanen effe die telefoon erbij pakken.

Reageer