Autobahn

De toekomst van de auto vindt u in India

Als de auto transformeert van bezit naar schakel in een vervoersdienst, wordt het naar verwachting een stuk rustiger op de wegen omdat we massaal aan het autodelen slaan. Of dat ook echt zo is, kunnen we testen in India.

E-mail zou de papierconsumptie enorm doen afnemen. Het tegendeel, zo is algemeen bekend, is waar. Hetzelfde zou kunnen gelden voor de auto als vervoersdienstdinges. Doordat auto's in de toekomst wellicht niet meer als bezit van één persoon of gezin worden gezien, is het logisch om ze met anderen en overige onverlaten te delen. Dat zorgt ervoor dat het gedroomde carpooldoel van weleer dan toch gehaald kan worden, dat de wegen rustiger worden en de files minder. Zo gaat de theorie althans. 

Fijn dat de theorie India getest gaat worden, dan komen we niet voor onaangename verrassingen te staan. India is het land dat ons al voorbij is wat betreft de overgang naar elektrische auto's. Slechts 18 op de duizend mensen hebben er een auto, er hoeven dus qua transitie maar relatief weinig brandstofslurpers vervangen te worden. 

India wordt rijker (en de elektrische auto wordt goedkoper), meer mensen zullen daarom van de geneugten van de auto willen proeven, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze die auto's ook (individueel) zullen kopen. Dat betekent dat India wederom sneller schakelt dan het Westen dat het land probeert te achterhalen. Het land heeft bijvoorbeeld ook nooit serieus geïnvesteerd in vaste telefonie en schakelde direct over op mobiel. Een elektriciteitsnet in afgelegen oorden is ook niet nodig omdat het land pioniert met zonne-energie op die plekken. Autodelen zou inmiddels geaccepteerd zijn in het land. Goed, we gaan zien hoe dat in India uitpakt. And now...we wait.

Reacties

Johnweer 23-05-17 | 21:28 | 5

"E-mail zou de papierconsumptie enorm doen afnemen. Het tegendeel, zo is algemeen bekend, is waar. "

- Wat is dit voor onzin?

FW Ta-183 Huckebein 23-05-17 | 23:04

Kijk eens rond op een willekeurig kantoor c.q. instantie: je struikelt over het papier.

Johnweer 23-05-17 | 23:10

@FW Ta-183 Huckebein 23-05-17 | 23:04
Zonder email zou ik dagelijks 80 enveloppen op mijn deurmat vinden... Schakel vanaf morgen wereldwijd alle email uit en je krijgt pas echt een indruk wat 'struikelen' over papier betekent...

Totale onzin om te stellen dat email de papierconsumptie niet enorm heeft doen afnemen. Compleet van het pad zelfs.

-=PyP=- 23-05-17 | 23:18

Ik zie in onze kantooromgeving dat papier nauwelijks nog aanwezig is. Het voelt zelfs vreemd aan als ik een mailtje krijg dat er een "brief" is binnengekomen....

loze stijl 24-05-17 | 10:54

@Johnweer: de waarheid zal ergens in het midden liggen... Zonder email gaan naar verwachting de meeste mensen weer even nadenken of ze werkelijk die brief gaan schrijven , postzegels plakken en op de bus doen.
Er komt zoveel onzin per e-mail binnen hier, en dat zou een stuk minder zijn als de zender er weer ouderwetse moeite in zou moeten steken, anders dan rikketikketikke send

noerg 24-05-17 | 14:10

De totale papierconsumptie is alleen maar toegenomen,. ondanks dat we er minder van gebruiken voor brieven te sturen. Zo erg is dat niet, papier kun je goed recyclen en bosbouw kan ook prima op verantwoorde wijze.

watergeus 23-05-17 | 23:02

Sinds er email is komen hier ook steeds meer moslims. Dat valt mij dan weer op, :)

theteach 24-05-17 | 00:42

Mensen die email menen te moeten printen, zijn langzame en inefficiënte werkers die terstond moeten worden ontslagen. Hetzelfde geldt voor mensen die niet binnen 16 uur een email beantwoorden, als is het maar met "ik kom er op terug (met tijdstermijn).

Swoop 24-05-17 | 06:40

Infra is nog steeds een ramp. Buitenlandse transporteurs zijn ermee gestopt door het grote aantal ongevallen.

JaquesDeMolay 24-05-17 | 07:51

India heeft nauwelijks een betrouwbare infrastructuur voor electriciteit. De komende 25 jaar zie ik daar geen groenlinksbolides rijden.

Oplaadbare electrische autos zijn geen serieuze vervanging voor brandstofautos. Autos met brandstofcellen zijn de toekomst.

EmilioEsteves 24-05-17 | 10:53

Een nieuwe kans voor de onaanraakbaren. Zij mogen met lege en volle accu's gaan lopen om auto's in afgelegen gebieden weer aan de praat te krijgen.

thijs4419 24-05-17 | 10:56

India is ook het land waar meer dan de helft van de mensen geen plee heeft.

Pierre Tombal 24-05-17 | 11:20

Onzinonderzoeken door groenlinkse neuzelaars. Drukte op de weg wordt helemaal niet veroorzaakt door het aantal auto's dat mensen bezitten, maar door vervoersbehoefte. Deelgebruik verandert daar niets aan. Het enige dat voor een reductie kan zorgen is wanneer je meer mensen in dezelfde auto of bus zou kunnen krijgen, maar dat is door de grote diversiteit aan start- en eindpunten geen eenvoudige opdracht. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar hoe touroperators dat doen. Dan moet je zelf zorgen dat je op tijd bij een opstappunt bent, om vervolgens naar een hub gebracht te worden (Boxmeer is bijvoorbeeld een bekende) waar je op de bus stapt die naar je eindbestemming gaat. Heeft iemand dat ooit wel eens gedaan? Kan je jezelf voorstellen dat je zo iedere dag van en naar je werk zou moeten reizen? Dat half uurtje in de file staan valt daarbij compleet in het niets.

Reageer