Autobahn

Amsterdam is dit weekend de filehoofdstad van Nederland

Opgelet mensen! De grootste stad van ons land is de komende dagen het toneel van wat een enorm verkeersinfarct kan worden. De knooppunten Holendrecht en Diemen, en de Coentunnel gaan op slot.

Van vrijdagavond 19 mei tot de ochtendspits op maandag 22 mei worden nationale bloedbanen afgeknepen. De verwachte extra reistijd bedraagt tot een half uur. Belangrijk voor u - en anderen die u niet moet willen lastigvallen door om te rijden - is dat het verkeer ter plekke wordt omgeleid. Het heeft dus geen zin om elders wegen te verstoppen in de ijdele hoop dat u daarmee minuten van uw reis afsnijdt. Helaas.

Vanaf vrijdag 21:00 uur gaat de Coentunnel in beide richtingen dicht. Die is dus völlig abgesperrt. De reden is helaas dat "de technische installaties" (?) een update krijgen en daardoor tijdelijk uitstaan. Dat zou natuurlijk een health & safety-catastrofe van jewelste kunnen betekenen.  U kunt omrijden via de Zeeburgertunnel. 

Vanaf vrijdag 22:00 uur gaat het knooppunt Holendrecht deels dicht. Verkeer richting Utrecht kan vanaf de A2 niet richting de A9 Amersfoort/Almere en wordt omgeleid via de A10 en de A1. Verkeer richting Utrecht kan vanaf de A2 niet naar de A9 richting Haarlem/Schiphol en wordt omgeleid via de A10 en de A4. U kunt omrijden via de A9 Gaasperdammerweg. 

Vanaf vrijdag 21:00 uur is bij Diemen de A1 richting Holendrecht dicht. Verkeer wordt omgeleid door via de A10 en de A2 of via de A1 waarbij wordt gekeerd bij afrit 3 Muiden. Alle werkzaamheden zijn volgens de planning (dus dat weten we nooit zeker) afgerond voor de ochtendspits op maandag. Het mooie is wel dat de vertraging bij de knooppunten maar een kwartier bedraagt en dat de werkzaamheden dienen om de knooppunten uit te breiden. Dus even doorbijten, straks is de doorstroming er beter.

Reacties

Tasteless_Gentleman 19-05-17 | 21:39

Moet ik g.v.d. morgen voor de eerste keer in maanden in Amsterdam zijn, gaan ze dan net deze trukendoos uithalen.

Halal gehaktbal 19-05-17 | 22:24

Kan wel zijn maar het gaat er daar elke weekendafsluiting weer stukken op vooruit de laatste tijd. Hulde voor wat er daar allemaal gebeurt!
Ik kan er alleen maar met ontzag en een goed gevoel naar kijken en rustig wachten tot het af is.

Tobi 20-05-17 | 13:42

In Amsterdam is iets nooit echt af, waarde halal gehaktbal
ik leef er al zowat mijn gehele leven
*on/oprechte deelnemingen gaarne onder de streep

Wedstrijdkrokodil 19-05-17 | 22:02

Het is tegenwoordig altijd overal bal. En dan roept men dat mensen het vroeger slecht hadden. Lange dagen in een fabriek tegen de laagste loontjes. Vroeg sterven. Ja ja. Maar die arbeiders konden wel zo uit bed stappen en naar de fabriek wandelen.

Als je gemiddeld twee uur per dag in de file staat en je slaapt en werkt acht uur per etmaal, dat sta je dus 2/8 = 25 procent van de tijd die je hebt om zelf te leven in de file. Dan moet je ook wel ouder worden. Als je je uurloon corrigeert voor de werkelijke tijd die je aan werk besteedt, dus inclusief reistijd, dan verlies je direct 20%.

We leven wat dat betreft in een volstrekt achterlijke tijd. In de toekomst zal men hard om ons moeten lachen. En dan roepen ze nog dat we een kenniseconomie zijn. Jajajajaja. Dat is aan de historici van de toekomst om dat te bepalen. Ik denk niet dat we aan de eisen daarvoor voldoen.

Martinspire 19-05-17 | 22:41

Waarom moet dat allemaal in hetzelfde weekend?
En waarom als men weet dat de Jumbo Familieracedagen in Zandvoort aardig wat mensen in de auto langs Amsterdam zal brengen? En dan maar afvragen waarom de bevolking zich tegen de regering keert. Pfff

Stijlloze nick 19-05-17 | 23:01

Er is ieder weekend wel wat... Wees blij dat dit gedaan wordt, in Zuid Europa doen ze dit niet, is lekker voor je auto al die gaten en scheuren in de weg.

FW Ta-183 Huckebein 19-05-17 | 23:11

Geen van de omleidingen hebben betrekking op verkeer richting Zandvoort....

FrankVeer 20-05-17 | 11:41

Geen betrekking? Ik moet dit weekend langs A'dam naar Gent. Ik zit er nu aan te denken om via Beverwijk te rijden ip.v. de Zeeburgertunnel, maar de kans is groot dat het die kant op nu ook vast komt te staan i.v.m. de jumbo-dagen.

Ben_de_Spuiter 20-05-17 | 15:05

Hahaha jij denkt dat men rekening houdt met Jumbo Familiedagjes, alsof dat zo belangrijk is.

rifraf 20-05-17 | 08:38

Amsterdam wie wil daar nou heen?

Reageer