Autobahn

Max Verstappen blijft loyaal aan Red Bull

In de Formule 1 wisselen coureurs net zo makkelijk van team als de VVD van verkiezingsbelofte en loyaliteit lijkt bijna uitgestorven in de sport. Maar bij Max Verstappen zit het er nog. De Nederlander wil uit loyaliteit bij Red Bull Racing blijven.

Nu de Red Bull niet zo snel blijkt als gehoopt, duiken al snel geruchten op over een aanstaande overstap van Verstappen naar Ferrari of Mercedes. De Nederlander drukt de verhalen meteen weer de kop in door aan te geven dat hij voorlopig gewoon bij Red Bull Racing blijft zitten. Niet alleen vanwege zijn contract, maar ook uit loyaliteit. 

Mad Max is niet vergeten dat Red Bull hem al vanaf zeer jonge leeftijd heeft gesteund en wil iets terugdoen. "Red Bull is degene geweest die me de kans heeft gegeven om in de F1 te racen. Ik ben ze wel iets van loyaliteit verschuldigd. Het is werkelijk aangenaam werken binnen dit team. Ik voel me goed bij Red Bull Racing. Loyaliteit is tegenwoordig misschien niet meer normaal, maar het is fijn om iemand iets terug te kunnen geven."

Kampioen

Het is mooi gesproken van Verstappen, maar diep in zijn hart blijft het natuurlijk een pure racer. Zijn ultieme doel is wereldkampioen worden en als Red Bull Racing hem daar in de lange termijn bij kan helpen, dan is zijn loyaliteit ook eindig. "Ik wil op een gegeven moment wel de titel kunnen winnen", zegt Max daar zelf over.

Een overstap naar Ferrari of Mercedes is op de lange termijn dus nog steeds mogelijk, maar voorlopig zit Max nog wel even goed bij Red Bull Racing. 

Reacties

Joris Draaksteker 19-05-17 | 14:33

Goed van onze Max. Deze maatschappij zou er een stukje beter uitzien als iedereen vergelijkbare principes huldigde.

Febofiel 19-05-17 | 14:43

Daar denken ze in Rotterdam iets anders over. Sorry, heeft niets met Max te maken, maar ik moest hier gewoon even aan denken.

slopertje 19-05-17 | 15:46

Niet zo negatief Joris, ik werk bij een klein bedrijfje waar nog steeds iedereen werkt die er ook in het begin erbij zijn gekomen en dat na dik 40 jaar. Loyaliteit is er nog steeds wel hoor, in goed en mindere tijden.

arc-en-ciel 19-05-17 | 14:50

Een overstap naar Mercedes of Ferrari zou slechts overwinningen opleveren die voor het grootste gedeelte op de snelheid van de auto komen te staan. Nu bij Red Bull komt het zichtbaar door het talent en de motivatie van Max ondanks een misschien iets mindere auto.

sheldon cooper 19-05-17 | 17:41

Komt wat? de een overwinningen omdat de twee mercs uitvalt, ja, komt heel veel door Max.......

ArieDeKaleKanarie 19-05-17 | 22:49

Onzin. Alle F1 kampioenen van de afgelopen 20 jaar, reden gewoon in de snelste auto. Maar ook al heb je de snelste auto, wat al niet kan, want je teamgenoot heeft altijd al dezelfde auto, dan nog ben je echt niet zomaar kampioen. Zet mien uit Schubbenkutterveen in de Mercedes en ze komt het startgrid niet eens af.

Raider Twix 19-05-17 | 14:54

Als Red Bull volgend jaar niet sneller is, en Max mag dan wel weg, zou het kunnen zijn dat die loyaliteit dan op is. Gokje.
Daar is ie ambitieus genoeg voor. En dat mag. Maar ik vraag me af of dit niet gewoon wat theater is.

netniet 19-05-17 | 15:00

Zijn vader heeft net een contract gekregen dus echt verrassend is het voor het moment niet. RB heeft hem in de F1 gezet omdat ze de rest voor waren. Max was bij de andere teams ook al in het vizier. Loyaliteit is mooi maar dan wel van 2 kanten en als het team loyaal is aan Max, dan bouwen ze navenant een winnnende auto voor hem. Ben niet persé negatief maar heb een sterk vermoeden dat de RB jaren acheraf een weggegooide periode blijken te zijn.

TuurlijkNiet 19-05-17 | 15:11

@NetNiet: Dat zei ook iedereen toen Vettel overstapte naar Ferrari. Hetzelfde Ferrari dat vorige jaar werd gepasseerd door RB, doet nu 'ineens' mee voor de prijzen. Het kan raar lopen in de F1..

De motor van de RB13 is gloedje nieuw en waar ze de komende 3 jaar nog aan willen blijven sleutelen. Ook het chassis heeft al een verbetering gekregen. Maar ik ben vooral benieuwd naar de nieuwe motor welke over 3 weken gebruikt kan worden in Canada..

Aan de andere kant. Omdat verstappen al na bocht 1 eruit lag, heb ik wel Feyenoord live kunnen kijken en heb ik dus niet de eerste goal gemist. Elk nadeel heb z'n voordeel (zoals een oud Feyenoorder ooit heeft gezegd..)

netniet 19-05-17 | 15:47

Heerlijk commentaar vriend, hoop zelf ook dat ik heel erg ongelijk krijg. De nieuwe regels hebben betrekking op meer downforce, dus het is de snelle teams ten goede gekomen en downforce was altijd het sterke punt van RB. Gelukkig zit Ferrari er kort op dan zijn er iig 2 teams die kunnen winnen. Evenwel blijft RB nu achter op en downforce en de motor en zijn we aan het begin van dit seizoen terug bij het vorig seizoen, namelijk beloften voor het volgenxe seizoen. Dit seizoen is het niet waargemaakt en er is niks dat er op wijst dat het volgend seizoen wel gaat gebeuren.

Wees_eens_creatief 20-05-17 | 08:37

Heren heren, we zijn pás onderweg in het huidige seizoen. Kump goat

adjudant 19-05-17 | 16:15

Laat Red Bull opgefokt bubbelwater verkopen

Nuchternederland 19-05-17 | 16:44

Dat doen ze ook, en niet zo'n beetje ook.
hoe gaat het trouwens bij McLaren, en die Stoffer?

adjudant 20-05-17 | 04:12

eigenaar die Red Bull voor 51% (geen Oostenrijker)in handen heeft woord gezocht voor moord, leuk imago heeft Red Bull , niet alleen het drankje kan dodelijk zijn

xtree 19-05-17 | 18:58

geweldige kerel.

Wedstrijdkrokodil 19-05-17 | 19:47

In z'n huidige loopbaan heeft Max maar twee mogelijke andere werkgevers. Dat is wel even een andere situatie dan die van de meeste mensen. Dan is het niet verstandig om al snel te gaan jobhoppen. Dan heb je ze te snel allemaal gehad.

Wedstrijdkrokodil 19-05-17 | 19:49

Want als je voor de zoveelste keer bij dezelfde gaat solliciteren dan kost dat salaris. Want dan is duidelijk wie wie nodig heeft.

ArieDeKaleKanarie 19-05-17 | 22:47

Gelul. Als Bottas morgen onder een bus komt, en Mercedes hem vraagt, zit hij overmorgen in de auto van Bottas. Hij ouwehoert nu over loyaal zijn, omdat er domweg geen beter team is momenteel wat 'm wil.

Janloel7282 20-05-17 | 03:33

Uiteraard, maar je kan natuurlijk niet altijd zeggen wat je denkt.

jan1000000 20-05-17 | 08:47

Tuurlijk is mercedes langsgeweest toen Rosberg wegging. Hij is alleen loyaal gebleven aan een minder team met minder geld, terwijl er een gloednieuwe wagen ontwikkeld moest worden.

Spaanse Peetvader 20-05-17 | 11:53

Hij had gewoon een waterdicht contract tot 2019 bij RB.

Swoop 20-05-17 | 12:29

Net als in het voetbal maakt geld alles vloeibaar, ook een waterdicht contract.

Plukvandepetteflat 20-05-17 | 21:24

Gelijk heeft hij, het is een kwestie van tijd voor Redbull racing weer terug is als dominant team.
Kijk bv naar Ferrari hoelang heeft het met Schumacher gekost eer ze weer succesvol waren?
Hoe lang was het daarna tobben?
Max heeft nog tijd genoeg en van de ervaringen die hij nu opdoet wordt hij alleen maar mentaal sterker.

adjudant 21-05-17 | 05:15

Plukvandepetteflat

Denk niet dat Max het kaliber van M.Schumacher heeft, Renault gaat zijn eigen team helpen, Red Bull mag hopen op een wonder wil het een overwinning halen

Reageer