Autobahn

Victorie. Verbrede A50 tussen Ewijk en Valburg opgeleverd

Het meest rottige knelpunt in het oosten van het land is aangepakt en vandaag opgeleverd: de A50 tussen Ewijk en Valburg is met 2x4 rijstroken én een nieuwe brug over de Waal geopend. Hoera voor asfalt.

Voor inwoners van Nijmegen/Arnhem en omstreken was het jarenlang een doorn in het oog: de Tacitusbrug (uit 1976) tussen de knooppunten Ewijk en Valburg, waar het verkeer zo vaak vast staat. De afgelopen jaren werd tussen de A15 en de A73 hard gewerkt aan een verbreding van de oude 2x2-weg naar 2x4 rijstroken, inclusief bouw van een tweede Tacitusbrug om de capaciteit ook over de Waal te verdubbelen. De werkzaamheden begonnen in januari 2011 en vandaag werd de 2x4-weg officieel opgeleverd. Duurt ruim zeven jaar, maar dan heb je ook wat.

De nieuwe brug over de A50 werd in 2013 in gebruik genomen. Tegelijkertijd werd het oude exemplaar afgesloten en grondig gerenoveerd. Daarnaast moest de A50 worden verbreed en de knooppunten Ewijk en Valburg aan de extra rijstroken aangepast worden. Al die tijd was er een maximumsnelheid van 90 km/u van kracht. Met de openstelling van het nieuwe 2x4-traject is de maximumsnelheid opgeschroefd naar 120 km/u en kan het verkeer - zoals het er nu naar uitziet - vrijelijk doorrijden.

En ja: waar je de ene weg verbreedt creëer je ergens verderop een nieuwe bottleneck, zullen negative Nancy's meteen zeggen. Klopt wellicht, maar met zo'n mentaliteit wordt er nooit een schep in de grond gestoken en het niet zo dat de treinverbindingen met de Betuwe nou zo denderend zijn. Bovendien was dit deel van de A50 één van 's lands grootste fileknelpunten, dus pure noodzaak. Nu die A15 nog doortrekken naar het oosten...

Hieronder een video van hoe de tweede brug op zijn plek werd geschoven:

Reacties

percy 19-05-17 | 09:55

Toch grote faal van RWS. FIle is nu verder naar het zuiden opgeschoven. In plaats van voor de brug, nu na de brug tot Bankhoef.

Rei de la Colina 19-05-17 | 10:39

Bankhoef is inderdaad de volgende horde. Het probleem lijkt mij overigens niet te zitten in de hoeveelheid verkeer, mensen hebben gewoon problemen met invoegen op de A50. Ritsen is dan ook iets waar wij in Nederland overal moeite mee hebben.

kapotte_stofzuiger 19-05-17 | 10:44

Dat Bankhoef is ook maar een raar knooppunt. Duidelijk dat de oliecrisis destijds de bomenknuffelaars heeft aangespoord de A326 niet verder door te trekken.

RiKoMaWi 19-05-17 | 12:59

@kapotte_stofzuiger: Nijmegen is sowieso een groene en linkse stad, dus anti-auto. Het heeft ook niet voor niets zo lang geduurd voor deze brug eindelijk aangepakt mocht worden, want ga-maar-met-de-trein mentaliteit.

ZwarteDag 19-05-17 | 11:21

Bankhoef kan morgen worden opgelost, de maasbrug heeft al ruimte voor 2x3 rijstroken en alle bruggen over de A50 hebben ook een extra rijstrook beschikbaar tot aan Oss. Zet die belijningsmachine maar aan en morgen hebben we 2x3 tot aan Oss.

Joris Draaksteker 19-05-17 | 15:21

Hoe stroomde het verkeer tijdens de 90kmu periode? Bij Leiden was de doorstroom tijdens de aanpassingen prima maar na oplevering nog kutter dan eerst. En dat duurt nu alweer 5 jaar...

Drs.Bruutil 19-05-17 | 16:15

Gisteren toevallig overheen geknald met 120; dus al voor de opening. Wel dikke zooi bij knp Valburg waar je rechts de A15 op moet; helaas blijft het lastig borden kijken en anticiperen als je tegelijkertijd moet appen...

Rhenium 19-05-17 | 20:11

"Het meest rottige knelpunt..." Dit doet pijn aan m'n ogen. Wat dacht u van "Het rotste knooppunt..."?

Reageer