Autobahn

Live en onversneden: de fonkelnieuwe Skoda Karoq

De Skoda Yeti is dood, lang leve de Karoq. Skoda's wat moeilijk te definiëren ruimtemodel wordt afgelost door een zeer duidelijk als SUV te definiëren nieuwe people mover. Autobahn is bij de grote lancering in Zweden.

Het verhaal van Skoda onder de Volkwagen-groep is een absoluut succesverhaal. Elk jaar worden mooie resultaten neergezet en al jaren worden er meer dan een miljoen auto's verkocht. De Tsjechen moeten naast kernmerk Volkswagen alleen Audi nog voor zich dulden, maar willen meer. Om te blijven groeien moeten er SUV's aangeboden worden, en dat is precies waar veel in geïnvesteerd wordt. Na de Kodiaq is hier de Karoq, een model dat onderhuids nagenoeg gelijk is met de Seat Ateca, maar wel een typisch Skoda-jasje kreeg. Met 4,38 x 1,84 x 1,60 meter is de auto een slag groter dan de Audi Q2 (4,19 meter lang).  

De naam -het zal u niet verbazen- is onderdeel van een door paarse broeken weluitgekiende SUV-strategie, waarin de naam van elk model begint met een K en eindigt op een Q. De Kodiaq was vernoemd naar een berensoort in Alaska, Karoq is de taal die de inheemse bevolking er met elkaar spreekt. Dat u het even weet.

Motorisering

Onder de kap van de Karoq vinden we de usual suspects, hoewel het op benzinegebied het nieuwste van het nieuwste is. De benzinerijder krijgt geen 1.2 TSI, maar kan kiezen uit een 1.0 TSI (115 pk) of de nieuwe 1.5 TSI Evo. De eerste driepitter wordt flink uitgerold over Skoda's modellenlijn: onlangs kreeg de Rapid hem onder de kap en nu dus ook de kleine SUV. Wie kiest voor de 1.5 TSI krijgt de sterkste 150 pk-variant met cilinderuitschakeling. 

Dieselaars gaan voor de bekende 1.6 en 2.0 TDI. De vermogens van deze vierpitters variëren van 115 (1.6) tot 140 of 190 pk (2.0). Alle motoren behalve de sterkste TDI zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een zeventraps DSG. Overigens is de lichtste tweeliter op papier net iets zuiniger dan de 1.6.

Optioneel alles

Dat Skoda langzaam maar zeker van budgetmerk doorgroeit naar een auto waar de luxist lustig op kan specificeren blijkt wel uit de optionele mogelijkheden: de geometrisch gevormde koplampen  in de neus zijn naar wens in full-LED uitvoerbaar, de velgmaat loopt op tot 19" (16" is standaard) en er is keuze uit een viertal infotainmentsystemen, waarbij alleen de instapper geen aanraakscherm heeft. 

De topsystemen hebben bovendien een WiFi-hotspot en -voor het eerst in een Skoda- gesture control. Een andere primeur is een optioneel digitaal instrumentencluster, een trickle down van Audi's virtual cockpit. Waar de 1.0 TSI-instapper waarschijnlijk een scherpe prijs krijgt zal je niet veel moeite hoeven te doen het dubbele uit te geven voor de versie die je hart begeert.

Eind 2017 komt de Karoq zijn grote broer Kodiaq vergezellen in de Nederlandse showroom. Prijzen worden later bekend gemaakt, eerst gaan we hem maar eens van dichtbij bekijken. Onze eigen E. Rosendaal (tweedjasje met elleboogstukken, grote perskaart) reisde - een week voor de Ajax-invasie - in het kielzog van Skoda's hotemetoten af naar Stockholm, alwaar hij vanavond met een potlood achter zijn gleufhoed het laatste nieuws opkrabbelt en door zal telexen. Waarom precies voor Zweden - Volvo's achtertuin - is gekozen weten we niet, maar dat maakt ook niet uit. De surströmming, aquavit, en köttbullar glijden er naar verluidt lekker naar binnen.

Social

Reacties

ArieDeKaleKanarie 18-05-17 | 19:56

Bijna net zo mooi als een Dacia Duster!

Diablo76 18-05-17 | 20:25

Rijkelijk laat voor de c-suv hype, maar dat laat onverlet dat Skoda tt fijne en complete auto's neerzet, mits je niet te zwaar aan sportief bochtenwerk tilt.

IsoGrifo 18-05-17 | 20:44

Is het optionele mogelijkheden of mogelijke opties? Voor de rest; heb 2 jaar verplicht een Skoda Octavia gereden voor mijn werk en het is prima wagen, maar ook echt niet meer dan dat. Skoda blijft voor mijn gevoel een Oostblok aura behouden met de uitstraling van een te grijze dakduif. Wat je er ook aan verbetert.

zbb 18-05-17 | 23:03

De functie van een auto is om iemand van A naar B te brengen en dat zo betrouwbaar en financiëel haalbaar mogelijk. Als je egostrelende maar onbenullige en overbodige extra's van een auto wilt, zul je daar gek genoeg voor moeten zijn en diep in je beurs moeten tasten. Wil je een auto met 250PK die 210kmh haalt? Een heel redelijke beslissing in een land waar je max 130knh mag rijden en met 50knh door de stad mag glijden.

Tapioca pudding 18-05-17 | 21:33

Ik zat laatst in een Supurb Taxi. Het verbaasde me hoe strak die auto reed, geluidsarm en een zee van ruimte.

The Ugly 19-05-17 | 10:15

Inderdaad, ik was op vakantie met een familie vol met koffers en toen kwam die Superb voorrijden (geen station). Ik dacht dat gaat er nooit in maar was geen enkel probleem.

FW Ta-183 Huckebein 18-05-17 | 21:35

Één pot nat met de VW en Seat versies, dus even duur en even onbetrouwbaar.

N3uk33nd 19-05-17 | 00:17

Knap dat jij al denkt te weten dat deze auto, dat nog niet eens op de markt is, onbetrouwbaar zou zijn. Zal in iedergeval niet aan de concerngenoten kunnen liggen, de gehele Tiguan, Ateca en Kodiac lijn zijn totzover nog steeds behoorlijk vrij van problemen, net als overigens veel andere VAG producten van afgelopen pakembeet 5 jaar.
Maar nee, jij bent zo'n typische huilebalk dat hier en op Autoweek alleen maar kan janken over VAG, zonder enige bruikbare toegevoegde waarde aan een discussie te stoppen. Wat een uiterst zielig bestaan moet je wel niet hebben om zo gefrustreerd te zijn van een automerk. Droeftoeter.

Plukvandepetteflat 19-05-17 | 08:21

Laat die neukeend maar reutelen, duidelijk geval van een VAG medewerker die de niet VAG-iban lastig valt met zijn ongenuanceerde scheld kannonades. Dat laatste geeft aan dat je met de echte VAG-iban van doen hebt.

KayakFun 19-05-17 | 11:21

Skoda schijnt het budget-merk te zijn van ve VAG familie dus die prijs zal wel meevallen. Zo ben ik ooit van VW naar Seat overgestapt omdat je daar gratis airco had die bij VW nog de hoofdprijs kostte.
En onbetrouwbaar? Ik heb in mijn leven 2x Golf I, 1 Jetta II, een Seat Ibiza, 1 Alfa Romeo 164, 2 Seat Toledo, en 2 Audi A4 avant gehad, en die Alfa die ik maar 2 jaar had had meer problemen dan al die VAG producten bij elkaar. Disclaimer: ik heb geen enkele band met het VAG concern.

N3uk33nd 19-05-17 | 13:46

@Plukvandepetteflat
Haha, natuurlijk.. Dus als je als onzin en borrelpraat over VAG weerspreekt, dan ben je ineens natuurlijk een interne medewerker. Kon je niks beters verzinnen lutser?
Wat een triest leven moet je wel niet hebben om hele dag onder verschillende accounts over VAG te zeiken.

Raider Twix 20-05-17 | 14:49

@ FW Ta-183 Huckebein 18-05-17 | 21:35
VW bouwt zijn auto's in landen, met in beginsel een groot deel lokaal geproduceerd. Dus die Tsjech van een Skoda heeft Tsjechische koplampen, dynamo, schokbrekers en ga zo maar door.
Nu kunnen Tsjechen best wel wat bouwen, maar het is geen Duitsland. En Seat in Spanje net zo. Maar zo goed zijn die Duitsers ook al niet meer, met de nodige Chinese onderdelen.

Voor een goede Duitser moet je, naar het schijnt, bij Mercedes zijn. Zeker niet bij VW. Ja, de Up.

Ome Gijs 18-05-17 | 22:19

Ze zien er allemaal hetzelfde uit. Groot en zwaar.

Diving Dutchman 18-05-17 | 22:43
-weggejorist-
Joffri 19-05-17 | 12:38
-weggejorist-
Homer P. Simpson 18-05-17 | 22:46

Skoda, de Dacia van VW. Zelfde kwaliteit ook, laat je niet bedotten door reclames die iets anders beweren: VW is sjoemeltroep, net als de rest van de eenheidsworst die door het VAG concern over ons uitgekotst wordt.

N3uk33nd 19-05-17 | 00:09

Typisch kenmerk van een faalhaas dat geen VAG kan betalen, de pure afgunst omgezet in blijven roeptoeteren dat het allemaal maar sjoemel en eenheidsworst is. Als de kwaliteit zo kut was t.o.v. andere merken, waarom staan ze dan wereldwijd met Toyota bovenaan ?

Plukvandepetteflat 19-05-17 | 08:24

Typisch weer een onnodig gefrustreerde persoonlijke aanval van onze neukeend, zo kennen we onze VAG-iban voorman weer.
Hij weigerd nog steeds in te zien dat er mensen zijn die niet in een zaaddodend saai sjoemelhok van PON willen rijden.
Er zijn dus mensen die wel van zichzelf houden en zichzelf iets moois gunnen.
Die komen doorgaans ook niet met dit soort sneue commentaren.

Neviathan 18-05-17 | 23:06

In ander nieuws: designer verlaat Seat, krijgt een nieuwe baan bij Skoda en kopieert zijn vorige ontwerp..

The Ugly 19-05-17 | 10:17

Niemand koop teen Skoda voor het design, het moet alleen niet zo lelijk zijn dat mensen er op afknappen.

Badderbeest! 19-05-17 | 00:12

"Met 4,38 x 1,84 x 1,60 meter is de auto een slag groter dan de Audi Q2 (4,19 meter lang)"
-
Waarschijnlijk is hij ook groter dan een A1.
-
Kom op, zo moeilijk is het niet....
-
"B-segment" SUV bij VAG (een Polo op hoge poten dus) van goedkoop naar duur;
Seat Arona - Skoda ????? (Zal wel volgen in 2018) - Volkswagen ????? (zal wel volgen in 2018) - Audi Q2
-
"C-segment" SUV bij VAG (een Golfje op hoge poten dus) van goedkoop naar duur;
Seat Ateca - Skoda Karoq - Volkswagen Tiguan - Audi Q3
-
"D-segment" SUV bij VAG (een Passat op hoge poten dus) van goedkoop naar duur;
Seat Ateca XL (2018) - Skoda Kodiaq - Volkswagen Tiguan Allspace (Q3/Q4 2017) - Audi Q5 - Porsche Macan
-
"E-segment" SUV bij VAG (een A8 op hoge poten dus) van goedkoop naar duur
Audi Q7 - Porsche Cayenne
-
Steeds maar weer die achterlijke vergelijkingen door de "professionele" autopers.

Plukvandepetteflat 19-05-17 | 08:26

De "professionele" autopers is al 20 jaar deaud, "journalisten worden betaald om uit brochures te knippen en te plakken...

The Ugly 19-05-17 | 10:22

E-Segment SUV bij VAG ben je volgens mij de Touareg vergeten.

Badderbeest! 19-05-17 | 12:44

Bij de E-suv hoort inderdaad ook de Touareg. goed opgelet. Voor de OCDérs onder ons;
-
"B-segment" SUV bij VAG (een Polo op hoge poten dus) van goedkoop naar duur;
Seat Arona - Skoda ????? (Zal wel volgen in 2018) - Volkswagen ????? (zal wel volgen in 2018) - Audi Q2
-
"C-segment" SUV bij VAG (een Golfje op hoge poten dus) van goedkoop naar duur;
Seat Ateca - Skoda Karoq - Volkswagen Tiguan - Audi Q3
-
"D-segment" SUV bij VAG (een Passat op hoge poten dus) van goedkoop naar duur;
Seat Ateca XL (2018) - Skoda Kodiaq - Volkswagen Tiguan Allspace (Q3/Q4 2017) - Audi Q5 - Porsche Macan
-
"E-segment" SUV bij VAG (een A8 op hoge poten dus) van goedkoop naar duur
Volkswagen Touareg - Audi Q7 - Porsche Cayenne

En met dit lijstje kun je meteen zien hoe VAG de diverse merken positioneert. Seat en Skoda zijn de prijsvechters en mogen niet hoger dan het D-segment. Volkswagen en Audi zijn de allrounders en mogen in alle segmenten opereren. Porsche is premium en mag niet onder het D-segment opereren.

Plukvandepetteflat 19-05-17 | 08:18

VAG heeft de laatste origineel vorm gegeven auto die ze hadden dus ook de nek om gedraaid.
Nu is het definitief een saaie, vormloze, zaaddodend, saaie onbetrouwbare bende.
Gelukkig storten de verkopen aardig in.
Kennelijk zijn er meer mensen die genoeg hebben van de arrogantie van deze criminele organisatie.

FeddeSonnema 19-05-17 | 11:17

Topjournalistiek weer jongs...

Joffri 19-05-17 | 12:41

Ticket naar Stockholm was blijkbaar zo duur dat er verder slechts ruimte was voor een 64 pixel videocamera. Wat een armoede.

Reageer