Autobahn

Verbrandingsmotor is tot minimaal 2025 veilig

De petroseksueel huilt zichzelf in slaap. Hij (m/v) is bang dat zijn (ont)brandende liefde onherroepelijk ten onder gaat aan de elektrische auto. Geen zorgen, want de elektrische auto is zeker tot 2025 geen partij voor fossiel gevoede voertuigen.

We vallen direct even met de deur in huis en openen met een powerquote van Continental, de Duitse bandenboer: "High battery costs, limits to driving ranges and charging times mean that electric cars won’t have an economic advantage over combustion engines until 2025".

Het is niet zo dat brandstofauto's tussen nu en 2025 hun bestaan volledig hebben zekergesteld, maar wat we wel kunnen zeggen is dat hun existentiële vijand tot die tijd gewoon duurder is. Vooral de kosten van de accupacks zijn zo hoog dat elektrische auto's nog zeker een klein decennium zullen achterblijven bij de verbrandingsvarianten.

En dit zegt Continental, een toeleverancier van de autoindustrie die veel meer kan verdienen aan EV's, maar liever de waarheid spreekt. Dit suggereert overigens logischerwijs dat de verbrandingsmotor langer dan 2025 kan overleven. Tot dat moment is ontbranding efficiënter, maar daarna zeker nog niet uitgestorven. Hoera, weer een paar jaar gekocht!