Autobahn

Motorrijders opgelet, voor deze onzin word je op de bon geslingerd

Motorrijders moeten niet denken dat ze zorgeloos kunnen toeren over 's Heeren wegen. Let even op het volgende: er zijn agenten actief die u op de bon slingeren voor een niet correct geplaatst kenteken. Ook als het kenteken uitstekend zichtbaar is.

De wet is idealiter gestolde moraal, maar dikwijls is het gewoon een handboek regelneuken. Wat dacht u van de volgende bepaling? "De kentekenplaat moet loodrecht op het verticale mediaanvlak van het voertuig zijn aangebracht en zich in verticale stand bevinden, met een tolerantie van 5%." Wat u daarmee te maken heeft als u gewoon keurig een kenteken voert? Best veel, blijkt.

Vooral klassieke motoren hebben hun platen namelijk niet op de daarvoor aangewezen plek, maar bijvoorbeeld naast het achterwiel, ongeveer ter hoogte van de naaf. Dit is door een nieuwe uitspraak van het Gerechtshof in Leeuwarden hartstikke illegaal en resulteert zonder uitzondering in zes maanden werkkamp. Want de kentekenplaat is simpel gezegd niet midden achterop de motorfiets gemonteerd.

Afgezien van de mogelijkheid dat een motor met de plaat aan de linkerkant mogelijk niet kan worden geflitst door een NSB-paal die rechts in de berm staat, ontgaat ons volledig waarom de handhaving van dit soort regels een goed doel dient. Maar goed, wie zijn wij? We loven vijf hele euro's uit voor de eerste agent die een Hells Angel of zoiets aanhoudt voor het onbehoorlijk voeren van zijn kentekenplaat.

Reacties

Boepert 26-04-17 | 19:11 | 5

Hier is natuurlijk een heel eenvoudige verklaring voor. Want ja je mag best motorrijden, en liefst te hard, want dan kun je geflitst worden. Maar voor dat flitsen, moet je kenteken wel goed leesbaar zijn door de trajectcontroles etc. En als dat te schuin zit, kan dat niet.

Nesey-Ceistat 26-04-17 | 19:55

FF goed lezen dude. Dit artikel gaat niet over 'schuin' geplaatste nummerplaten, maar nummerplaten die naast het achterwiel zijn gemonteerd. Dat mag niet en heeft nooit gemogen maar werd getolereerd.

Boepert 26-04-17 | 20:06

Beste Nesey-Ceistat,

Wellicht moet je zelf eerst even leren lezen. " "De kentekenplaat moet loodrecht op het verticale mediaanvlak van het voertuig zijn aangebracht en zich in verticale stand bevinden, met een tolerantie van 5%.".
.
Wel gedeelte van 'in verticale stand bevinden" begreep je niet? Wat staat er op de foto boven het artikel?
.
De schrijver noemt als voorbeeld van wat OOK niet mag, het naast de motor plaatsen. Het zijn min of meer 2 regels waar het om gaat; hij moet in het midden en hij moet rechtop staan.
.
Dit artikel gaat dus wel degelijk ook over schuin staan. Dus practice what you preach, sukkel.

Nesey-Ceistat 26-04-17 | 22:08

Sukkel? You need one to know one. Welkom bij de club Bloepert.

rolandet 26-04-17 | 22:57

Nesey: takes one to know one, bedoel je wellicht?

Nesey-Ceistat 27-04-17 | 17:36

Nee. Die bedoel ook niet.

PantyHamster 26-04-17 | 19:25

Ik heb mijn kentekenplaat aan de linker voor portier geplakt, vond ik er wel stoer uitzien!

Nesey-Ceistat 26-04-17 | 19:57

Ik heb de kentekenplaat van Curacao er nu al 3,5 jaar opzitten en nog nooit problemen ondervonden.

sjoene_kerel 26-04-17 | 20:06 | 3

Hoe zit dat dan met die Alfa Romeo's met hun kenteken buiten het mediaanvlak aan de voorzijde? Of al die aannemersbusjes met het kenteken op de linker of rechter achterdeur?

Vogelbeest 26-04-17 | 20:38

Maakt Alfa Romeo motorfietsen?

mark660 27-04-17 | 08:24

thekneeslider.com/alfa-romeo-4-cylinder-boxer-powered-motorcycle/

voldemort 27-04-17 | 10:18

Een grote plaat scheef uit het midden mag nog net bij Alfa een plaatje naar italiaans model (kleiner) wordt beboet. Sowieso zijn kentekenplaten alleen maar interessant voor de roverheid.

docki 26-04-17 | 20:52 | 2

Wat een kolder. " loodrecht op het verticale mediaanvlak" zegt niets over wel/niet in het midden. Weer een rechter die geen wiskunde in z'n pakket had.

Een vlak (bijvoorbeeld een kentekenplaat) kan loodrecht ten opzichte van een ander vlak staan zonder ten opzichte van dat andere vlak gecentreerd te zijn. Een A4 blaadje dat ik loodrecht houd ten opzichte van het mediaanvlak van mijn monitor (het midden van mijn monitor) kan zich prima náást mijn monitor, of zelfs in een andere kamer bevinden.

Waar men op had moeten controleren is dat de kentekenplaat zich aan de achterkant van het voertuig dient te bevinden (artikel 7 lid 2 Regeling kentekens en kentekenplaten); naast het achterwiel ter hoogte van de achteras is niet de achterkant van het voertuig.

" loodrecht op het verticale mediaanvlak" wil alleen maar zeggen dat de plaat niet onder een horizontale hoek mag staan ten opzichte van de denkbeeldige middellijn van het voertuig. (de horizontale hoek moet 90 graden zijn: loodrecht) en dat kan ook prima naast de achteras.

Sr. Gerard 27-04-17 | 01:21

Juistem, er staat helemaal niets over "in het midden".
Artikel 7 lid 1 begint ook leuk: "Bij motorrijtuigen op meer dan drie wielen, met uitzondering van bromfietsen,"... Wablief?

Sr. Gerard 27-04-17 | 01:38

Snip uit het arrest:
"7. Gelet op het voorgaande en in aanmerking genomen hetgeen door de betrokkene naar voren is gebracht, stelt het hof vast dat de kentekenplaat van het voertuig van de betrokkene niet loodrecht op het verticale mediaanvlak was aangebracht, maar links daarvan."

Links of rechts is kokelores, zolang als het maar tussen de 85 en 95º op de rijrichting staat is het goed. Het kenteken op de foto boven het ertikel staat verder voorover dan 30º en is dus een boete.

Pierre Tombal 26-04-17 | 20:54

Moeten ze hier bij mij om de hoek komen controleren. Bij het PostNL verdeelcentrum komen dagelijks zeker honderd van dit soort auto's voorbij:
fotocars.net/data_images/gallery/02/ci...

Kassááááá! Wel veelal bestuurd door een NBPOC (ik heb ook weer wat geleerd vandaag) dus het kan een staartje krijgen...

VW, alles ist vorbei 26-04-17 | 21:34 | 1

Beste Pierre,
een beetje onzin wat je hier neerkwakt,
busje is normaliter goedgekeurd om te gebruiken, met de nummerplaat op de daar voor voorziene plaats, in dit geval op de linkerdeur.

Pierre Tombal 26-04-17 | 22:01

Niet in het midden dus, zoals volgens voornoemde uitspraak als correcte plek aangehouden dient te worden.

de_tyvus 26-04-17 | 23:35 | 2

Nou zit de kentekenplaat van de motor op 90 graden ten opzichte van de achterbrug.
Daarmee zit die op ongeveer 30 graden ten opzichte van de grond. Af fabriek. Mag dat?
En bij de auto zit die, af fabriek, onderop de voorbumper in een hoek van 30- 45 (lastig schatten zo gauw even) ten opzichte van de grond, waarbij die soort van onder de auto verdwijnt. Mag dat dan nog?

Vogelbeest 27-04-17 | 00:03

Angle meter app, gratis voor android in de playstore

loze stijl 27-04-17 | 09:02

Volgens mij is het bij het beoordelen van de positie van een kentekenplaat om de datum eerste toelating op de weg en de destijds geldende regels. Als er op die datum een typegoedkeuring is afgegeven op basis van toenmalige regels dan mag je daar ook nu nog mee rijden.
Zelfde geldt voor auto's die oorspronkelijk geen veiligheidsgordels hadden.
Maar ik kan het uiteraard mis hebben vwb die kentekenplaatpositie en hellingshoek

Dima Beeline 27-04-17 | 00:00

Ik heb hier nooit iets over gehoord vanwege mijn open uitlaten die 112dB halen.

sinar2 27-04-17 | 08:09

Ik zie liever dat ze motorrijders die als idioten tussen het verkeer doorheen scheuren gaan aanpakken.

johannes_de_roker 27-04-17 | 09:13

kenteken links naast het achterwiel, is niet iets van klassieke of antieke motoren, het is een mode bij choppers en bopperts. onderdeel van customisen met als doen zich te onderscheiden van de rest, daarom zien die geknutselde motoren ook allemaal hetzelfde uit.

zalanmereetroesten 27-04-17 | 10:06 | 1

@Sinar2, gefrusteerde filerijder die een motorrijder een vrije doorgang misgund? Al ben ik wel met je eens dat sommige figuren de motorrijder een slechte naam geven met dat soort akties.

CamaroHans 27-04-17 | 10:34

Ben zelf ook motorrijder en maak altijd plaats als ik in de auto in de file sta en er komt een motor aan. Maar Sinar2 heeft wel een punt, er zijn er bij die menen met 120 tussen een zich oplossende file door te slingeren...

napels 27-04-17 | 10:35

Als een motor door de bocht gaat staat zijn nummerplaat ook scheef tja wat te doen he?Politie is een verlengstuk van de belastingsdienst met een vrije keuze wetgeving

Tokra 27-04-17 | 14:13 | 1

Wegens een dispuut met een belgische agent ben ik alles eens gaan uitzoeken. De EUROPESE regel (waar de lidstaten zich dus naar te schikken hebben!!!) zegt iets totaal anders.
eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT...
en...
eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriSer...
De nummerplaat moet eigenlijk dus weldegelijk in het midden van de motor staan, boven of achter het achterwiel en zichtbaar zijn onder een hoek van 30° naar elke zijkant. De verticale hoek mag ook max 30° naar boven tot 5° naar beneden afwijken.
Gaan klagen in europa dus.
(ter info: mijn dispuut ging over het 30° naar boven gericht zijn van mijn nr plaat. Geen boete gekregen uiteindelijk ;-) )

Tokra 27-04-17 | 14:18

die 'totaal iets anders' was wat kort door de bocht als ik het artikel nog eens een 2e keer lees... Ik moet stoppen met diagonaal over artikels te gaan. oops. Maar de regels over de hoek waarin de nrplaat zich mag bevinden blijven wel relevant natuurlijk.

Reageer