Autobahn

Mercedes facelift CLA, vergeet de nieuwe motoren

Amper 3 jaar na zijn introductie (nog korter voor de Shooting Brake) heeft Mercedes de CLA strakgetrokken. Naast andere bumpers en een bolletjesgrille krijgt de kleine coupé-achtige nieuwe motoropties, maar niet de nieuwste viercilinder diesel.

De aanpassingen zijn vooral cosmetisch, onder de kap verandert er weinig. Benzinerijders hebben de keuze uit een CLA 180/200, allebei met een 1.6'je onder de kap dat respectievelijk 122/156 pk (200/250 Nm) levert. Een CLA 250 is er bij de introductie niet, dus als je meer wilt moet je meteen voor de lekkerste versie gaan, de vies dikke CLA 45 AMG. Kost je ongeveer 80.000 euro, maar dan heb je ook 381 pk en 475 Nm onder je rechtervoet.

De diesels blijven zoals ze zijn: voor de 'ik wil wel, maar ik kan niet'-klanten is er een 180d, met een 1.5 Renaultblokje dat zwoegend en piepend 109 pk en 260 Nm levert; de 200d (136 pk) en 220d (177 pk) hebben de goede oude 2.1 aan boord, wat opmerkelijk is, want Mercedes gaf net miljarden uit om een hypermoderne 1.950 cc grote diesel te maken, die debuteert in de E-Klasse. Waarom deze niet meteen in de CLA wordt gelegd is ons een raadsel, en Mercedes-Benz Nederland was vanochtend niet telefonisch bereikbaar voor nadere toelichting.

Update - inmiddels hebben we Mercedes NL gesproken. De PR-woordvoerster kon het niet met zekerheid zeggen, maar het vermoeden is dat de CLA net iets te vroeg komt voor de nieuwe motor, een introductie op een later tijdstip wordt niet uitgesloten. Of wellicht - en dat is onze eigen inschatting - introduceert Mercedes in de toekomst een 1.5 driecilinder, die als instapper zal fungeren.

De strakgetrokken CLA - door Mercedes steevast als 'coupé' aangeduid, ook al heeft 'ie vier deuren - debuteert op de New York Auto Show, samen met de Shooting Brake. Dit is de laatste in zijn soort, want zodra de CLS een opvolger krijgt (die CLE gaat heten) verdwijnt hier de Shooting Brake-versie van.