Autobahn

Wall of the Champions zwicht voor rubbertegelbeleid F1

In een poging de Formule 1 veiliger te maken dan rondrollen in bubbeltjesplastic gaat het circuit Gilles Villeneuve op de schop. De thuisbasis voor de Grand Prix van Canada moet veiliger en ook de legendarische Wall of the Champions moet eraan geloven. 

De Wall of the Champions is de plek waar menig getalenteerd coureur een deuk in zijn ego opliep. De muur ligt aan de buitenkant bij het opkomen van het lange rechte stuk. Als racer wil je zo veel mogelijk snelheid meenemen het rechte stuk op en om te maximaliseren moet je zo dicht mogelijk langs de muur de bocht uitkomen. Je snapt dat in een poging een laatste honderdste van een seconde extra te pakken veel coureurs over de grens gingen en dan was de muur ongenadig hard. 

De FIA heeft nu besloten dat de muur te gevaarlijk is voor de nieuwe F1-auto's en eist aanpassingen. De muur hoeft gelukkig niet helemaal te verdwijnen, maar wordt wel in een andere hoek geplaatst. 

Dat is overigens niet de enige aanpassing, want een groot deel van het circuit krijgt een make-over. De baan blijft hetzelfde, maar het zijn vooral de voorzieningen daarbuiten die worden vernieuwd. Het grootste deel van de vangrails en de bandenstapels verdwijnen in de prullenbak in hun plaats komen TecPro-barrières te staan. Dit zijn muren van polyethyleen die zijn gevuld met plastic, schuim of zand en veel betere bescherming bieden bij een ongeluk. 

Ook de grindbakken verdwijnen grotendeels en worden vervangen door asfalt uitloopstroken. De remake moet halverwege mei afgerond zijn, zodat alles ruim op tijd klaar is voor de race op 11 juni.

Reacties

Raider Twix 21-04-17 | 14:46

Zolang die muur geen dodelijke of ernstige slachtoffers geeft, is er niks aan de hand.
Het laten verdwijnen van de grintbakken en ze vervangen door asfalt, heeft niks met veiligheid van doen, maar alles met door kunnen rijden door het team i.p.v. uit vallen.

En zwaar punten missen. Een commercieel besluit dus. Prutsen op de baan minder bestraffen. Het verschil in punten is kennelijk te groot bij de uitslagen.

TuurlijkNiet 21-04-17 | 15:13

Zullen we anders gewoon direct de coureurs in een simulator zetten? Dan zitten ze ook lekker droog en is er ook geen gevaar.

De grindbakken moeten juist terug komen! Elke keer als iemand rechtdoor schiet is er nu een discussie of men wel of geen voordeel had. Bij een grindbak bestaat die gehele discussie niet.. Daarnaast is er helemaal niets mis met een muur. De coureurs weten dat deze er staat en ze bepalen zelf hoe dicht ze tegen de muur aanrijden. Er bestaat ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid..

Eigenlijk zijn het gewoon allemaal mietjes!

adjudant 21-04-17 | 15:48

te veel kinderen rijden mee in huidige F1

Boepert 21-04-17 | 17:38

Ik vraag mij af hoe ze dat in Monaco gaan oplossen dan.. als dit muurtje als gevaarlijk gezien wordt en veranderd moet worden, dan moet heel Monaco van de agenda af..

loze stijl 22-04-17 | 19:53

Ik denk dat Monaco wel het allerlaatste circuit is dat ooit uit de F1 agenda zal verdwijnen.

Die nare vent 22-04-17 | 12:41

Een van de laatste circuits die niet door Tilke is ontworpen danwel verneukt. Races daar zijn altijd leuk. Aan de andere kant laat de crash van Kubica zien dat het er wel wat veiliger zou kunnen.

Reageer