Autobahn

Tesla-rijders klagen Tesla aan om onveilige Autopilot

Tesla's legal team mag weer aan de bak. Een groep klanten is naar de rechter gestapt uit geldhonger onvrede over de Autopilot. Het is een verre van productierijp betaproduct dat levens op het spel zet, aldus de aanklagers.

Even wat info vooraf: de gang naar de rechter wordt gemaakt door befjes van Hagens Berman, een advocatenbureau dat zijn sporen heeft verdiend met rechtszaken tegen GM, Ford en recentelijk een rol speelde in het VW dieselschandaal. Snelle jongens die autofabrikanten op iedere mogelijke manier dwarsbomen middels class action lawsuits. Op Bloomberg lezen we dat ze Tesla's Autopilot gevaarlijk en oncontroleerbaar vinden, met als gevolg “lurching, slamming on the brakes for no reason, and failing to slow or stop when approaching other vehicles". Hagens Berman claimt dat alle Tesla's gebouwd in Q4 2016 en Q1 2017 (47.000 stuks) uitgerust zijn met de nieuwste Autopilot-functies, maar deze in de praktijk nog niet werkzaam zijn, en eigenaren daarom gecompenseerd moeten worden.

Dat Tesla's Autopilot zich in de betafase begeeft is een feit. Dat is iets dat Tesla zelf juist zo communiceert. Gaandeweg worden er meer en meer software-updates uitgerold, waarmee de zelfrij-functies van de Californische elektro-auto's beter worden. Of nou ja: voor minder crashes en hachelijke situaties zorgen. We zijn benieuwd of de rechter dit ook zo ziet.

Tesla heeft op de rechtszaak gereageerd en houdt het op geldklopperij: "This lawsuit is a disingenuous attempt to secure attorney’s fees posing as a legitimate legal action." Klopt als een bus.

Reacties

Klepstoter 21-04-17 | 10:00

Tesla koketteert zelf met het feit dat het een beta is en iedereen die Autopilot2 gebruikt in feite tester is. Veel succes om daar iets fouts aan te vinden, Saul Goodman-esque geldwolven.

Raider Twix 21-04-17 | 14:49

Hallo. Als er op je magnetron geen waarschuwing zit dat je de kat er niet in mag drogen, is dat kassa, als een of andere mongool dat dan toch doet. Welkom in de VS.
-
Als je als autofabrikant een auto een functie autopilot mee geeft en die vierwieler maakt dat niet waar, dan is het kassa. Dat is niet nieuw, dat is als tientallen jaren zo.

Abject 21-04-17 | 10:32

Kreeg vanochtend dit bericht van een bevriende vrachtwagenchauffeur :
"Owjaaaa komt er hier een zelfrijdende tesla voorbij en die gast zit gewoon porno te kijken op z'n i-pad 😁"

Ik heb het idee dat dit niet de eerste, noch de laatste wordt. Het lijkt me een kwestie van tijd voor we hele orgies voorbij zien rijden.

duke_nukem 21-04-17 | 10:45

Dat was een Tesla X(XX)...

zbb 21-04-17 | 10:35

Alle advocatenkantoren in de VS dromen van class actions, want daar kunnen zelfs miljardair mee worden. 80% voor hen, 20% voor de klant. Kijk maar eens naar die class action tegen sigaretten. Zieke mentaliteit daar, maa je ziet die dingen tegenwoordig ook al bij NL advocaten.

adjudant 21-04-17 | 11:48

Het Tesla beatproduct is door RDW goedgekeurd en door de Duitsers zwaar kritiseert,

SmartJW 21-04-17 | 12:06

Stelletje ondankbare honden.
Krijgen ze een gadget gratis en om dat ze te dom zijn om zich in de materie te verdiepen klagen ze de gulle gever aan.
Het lijken wel Amerikanen.

little C 21-04-17 | 16:36

Weet je nog good old Top Gear in de VS? Gaven een auto aan noodlijdende mensen in New Orleans, worden ze aangeklaagd omdat het niet de V8 was die ze dachten dat het was, en of ze ff $20.000,-- op wilden hoesten.

Welcome to 'Murica, land of the greed, and home of the talking apes.

adjudant 21-04-17 | 12:15

Krijgen ze een gadget gratis? wist niet dat een Tesla gratis te verkrijgen is,

Martinspire 21-04-17 | 12:15

Moet je niet akkoord gaan met de voorwaarden om die functie überhaupt te gebruiken? Dan lijkt het me namelijk een makkelijke klus voor de rechter.

H. Drievuldigheid 21-04-17 | 12:29

De Highway 46W in North Dakota, 200 kilometer Oost-West met nagenoeg geen bocht, en geen kip, laat staan een mens, op de weg, daar is het autopilotsysteem denk ik bruikbaar, daar ligt zijn toegevoegde waarde. Als je in de spits op de Nederlandse A1 een dikke file hebt omdat er een halve zool het nodig vond zijn Tesla zelfrijdend te gebruiken in plaats van zelf te rijden en daarbij het apparaat onder een vrachtauto schuift dan denk je er toch anders over.

Nesey-Ceistat 21-04-17 | 15:12

Dat Tesla's Autopilot zich in de betafase begeeft is een feit.
*bevindt

adjudant 22-04-17 | 04:12

autoassistent = autopilot ? Mercedes heeft al decennia,s autoassistent met telkens nieuwe mogelijkheden, er bestaat geen veilige autonome autopilot,
Tesla weet dit ook maar misleid klanten ... suggereert extra veiligheid

GerMonster 23-04-17 | 09:10

Nou decennia's ... hou het op enkele jaren. Een mechanische cruise control is alles wat er beschikbaar was in de jaren 80 en 90. Dus niet overdrijven...

Reageer