Autobahn

Komt er dan toch een hybride Porsche 911?

Porsche wil zijn modellengamma uitbreiden met meer elektrische en hybride auto's. Wordt ook de onaantastbare 911 gemutileerd?

China is dit jaar het hart van de elektrische revolutie. Ook Porsche maakte in Shanghai bekend dat het bedrijf verder werkt aan post-fossiele aandrijflijnen. Er zit meer dan alleen hybride Panamera's en een prachtige maar peperdure Mission E in de pijpleiding. Een logische zet van Porsche, want de grootste automarkt ter wereld - de Chinese - wordt qua emissieregels een soort antirookgekkie. 

De draai die Porsche daaraan geeft is wel weer mooi. Bij monde van CEO Blume: "It’s more than just the need to comply with rules. We find the technology as such interesting, as electric cars allow a very sporty driving experience, which fits well with the core value of our brand.” Normaliter zouden we dit afserveren als prietpraat omdat de R&D-kosten van dit soort grappen enorm hoog zijn. Maar goed: Porsche 918. Porsche praat geen peop. Oh en geld zat.

De grote vraag is echter: wat gebeurt er met de 911? Porsche heeft grote bedenkingen bij een hybrideversie van een van de beste sportwagens ooit. Aan de andere kant: de Porsche 911 is niet zo compromisloos als zijn imago of zijn horde orthodoxe volgelingen. 911's waren ook ooit exclusief luchtgekoeld. Just saying.

Reacties

der Schmutz 20-04-17 | 19:51

Voor is nog wat ruimte over voor accu's. Komt balans alleen maar ten goede, scheelt weer elektrische systemen om dit te corrigeren.

Boepert 20-04-17 | 20:58

Heeft bar weinig met gemutileerd te maken. Het grote verschil tussen electro en brandstof, is dat bij electro het volledige koppel direct vanaf 0rpm beschikbaar is. Dat maakt electro een inherent betere aandrijving voor snelle auto's.
.
Porche kan wel blijven hangen aan de verouderde en op de terugweg zijnde brandstofslurper, maar ja, het is nu al zo dat elke gek in een Teslaatje je porche helemaal zoekrijdt (in rechte lijn dan). Dat klopt ook niet.

Andreas B. 20-04-17 | 23:19

Porche?

Slipsnifter 21-04-17 | 03:09

Porsje?

Bijstandstrekkert 21-04-17 | 09:54

Je moet wel íets verder kijken dan electromotor>verbrandingsmotor ... Gewicht en wegligging bepalen namelijk voor een groot deel de rijervaring, metname voor de 'snelle' auto. Als je beiden hebt mogen ervaren (dus geen hybride) dan zal het contrast tussen de twee erg snel duidelijk worden.

adjudant 21-04-17 | 04:22

Porsche bouwt auto,s Tesla bouwt rommel, Porsche maakt winst met vermeende oude techniek , Tesla roept 53.000 auto,s terug ? Tesla heeft kwaliteitsproblemen .... Tesla betaald werknemers 20-25% onder tariefloon in Duitsland, Tesla verbrand maandelijks miljoen dollars ..... september 2017 begint het Tesla drama.... klanten willen 1000dollar inleg terug..... Chinees koopt Tesla voor een prikkie ..... zie geen gouden toekomst voor Musk/Tesla

JanSees 21-04-17 | 10:45

Tesla heeft het voor elkaar gekregen om in een paar jaar een heel groot aantal auto's op de weg te krijgen. Het ontwikkelen van een auto kost zo immens veel geld, en dan met nieuwe technieken die tesla toepast, zelf ontwerpt en bouwt. Dat zal altijd veel geld aan de start kosten. Ze komen er wel het duurt gewoon even, ze hebben gewoon een andere start dan de gemiddelde auto bouwer die in de schuur koetsen bouwde.

Reageer