Autobahn

Staking! Tesla maakt kennis met Duitse vakbonden

Staken in de autowereld is iets wat we vooral associëren met de trotskistische vrijetijdsvereniging die British Leyland was. Tesla had dergelijke praktijken waarschijnlijk nooit verwacht in het degelijke Duitsland. Nu dreigt er een staking.

Vorig jaar nam Tesla Grohmann over. Dat bedrijf heet nu Tesla Grohmann Automation en het is een onderneming die actief is in de maakindustrie zoals politici dat tegenwoordig graag zien. Met een klein verschil: het zijn machines die machines maken, niet mensen die romantisch sleutelen aan een betere mechanische wereld.

Daardoor staat baanzekerheid op de tocht. Bovendien zou Tesla niet voldoende betalen. De machtige Duitse metaalvakbonden eisen daarom zowel baangaranties als loonsverhogingen tot dertig procent. Tesla biedt loonsverhogingen van honderdvijftig euro per maand plus aandelenpakketten. Dat Angelsakische type aanbod stuitte echter op een resoluut nee van de vakbonden.

Er moet gewoon betaald worden in klinkende munt, anders wordt het werk neergelegd. Dat is een sterk dreigement. Tesla werkt met ultrastrakke deadlines voor de Model 3 en laat Grohmann nu net cruciale onderdelen voor deze auto bouwen. Als Tesla niet over de brug komt, ziet het ernaar uit dat de planning voor de Model 3 de prullenbak in kan. Dit wordt een mooi showtje.

Reacties

piprecies 18-04-17 | 22:10

Gelukkig. Tesla-nieuws. Ik mis het na een dag al.

adjudant 19-04-17 | 04:48 | 2

Tesla betaald inderdaad 25-30% minder als in het tariefverdrag is vastgelegd,
amper eigenaar en meteen personeel uitzuigen,hoop dat vakbond Tesla manieren leert en juiste betalingen afdwingt,
vreselijk de angstcultuur/ bedrijfsvoering bij Angelsaksische ondernemingen,

JaquesDeMolay 19-04-17 | 09:17

Er is anders een prachtige manier om dit op te lossen:

Staken? dan kan je een andere baan zoeken. In deze tijden is het zaak alles wat nog gelooft in socialisme structureel en preventief te ruimen..

adjudant 19-04-17 | 13:25

geld regeert jou wereld,

sinar2 19-04-17 | 09:05

Uitbetaald worden in aandelen van een bedrijf dat alleen maar miljarden aan schulden heeft en geen winst maakt.

A.C.H.M.E.D 19-04-17 | 09:11 | 1

Je hoeft er toch niet te gaan werken, je mag ook ontslag nemen en ergens anders gaan werken tegen meer loon.
De Duitsers doen het erg goed eerst Amazon gepest hebben nu 3 nieuwe vestigingen geopend 2 net over de grens in Polen en een in Praag , enkel om Duitsland te bevoorraden ,
Dus nog minder werk voor al die tandartsen en gynaecologen uit Syrië.
Dus Merkel .

adjudant 19-04-17 | 12:31

dit soort werkgevers willen Duitsers niet hebben,

GerMonster 19-04-17 | 11:59

De hoeveelheid tesla nieuws is omgekeerd evenredig met het aantal auto's van dat merk. Zo belangrijk is een grote telefoon met een wasmachine motor toch niet.

mennie 19-04-17 | 13:26 | 2

Waarom verplaatsen ze die hele fabriek dan niet naar Tilburg?

TuurlijkNiet 19-04-17 | 14:31

In Nederland hebben we ook vakbonden. Door deze actie is de kans groot dan Tesla uitwijkt naar Oost europese landen voor de giga factories. Nederland is echt niet het enige land dat probeert om Telsa in zijn land gevestigd te krijgen. Polen en Hongarije zijn nu ineens een stuk interessanter voor een Tesla.. Niet alleen werken daar de werknemers tegen lage kosten, ze zijn ook bereid om meer uren per dag te maken..

Daarnaast heb je kans dat als Tesla de productie van de Tesla 3 moet vertragen, ze besluiten de fabriek in Duitsland te sluiten en deze te verplaatsen naar het buitenland..

Net als ik Nederland richten vakbonden vaak (niet altijd) meer schade aan, dan ze weten te voorkomen. Tesla heeft de werknemers overgenomen van Grohmann over. Grohmann betaald dus waarschijnlijk al jaren dus onder de CAO norm, maar nu het bedrijf is overgenomen ruiken de vakbonden ineens bloed..

mennie 19-04-17 | 16:08

Precies, ik neem ook aan dat de lonen ook al jaren hetzelfde zijn en men nu een kans ziet met de overname door Tesla.
In het artikel op electrek staat ook dat Tesla 1000 hooggeschoolde medewerkers in Duitsland nodig heeft, Grohmann heeft er 700. Dus lijkt me een kans die je niet voorbij wil laten gaan door dit soort acties.

Niet dat ik het zie gebeuren, maar ik denk dat er in Oost Europa nog te weinig mensen zijn die een robot fabriek kunnen bouwen. Juist daarom kocht Tesla dit bedrijf: one-third production engineers, one-third technicians, and one-third working on “controls and technology”.

Gingersrule 19-04-17 | 16:55

met weemoed denk ik aan de dagen dat de (door politievakbond gesteunde) paar jaar geleden staakten omdat ze tijdens de lunch geen alcohol meer mochten drinken. Ze verloren de strijd, maar dan alleen op papier. Iets voor Musk, een mooie frabriek in Frankrijk?

Reageer