Autobahn

Skoda's eerste e-SUV is de ideale plek voor een hartaanval

Aan het design zie je het niet direct af, maar deze Vision E is wel degelijk een Skoda. Een elektrische Skoda bovendien, met level 3 autonome functies. U begrijpt derhalve dat deze auto voorlopig niet bij de dealer staat.

MEB

We werden al opgewarmd voor de Vision E middels een paar fraaie schetsen, inmiddels heeft Skoda alle informatie over zijn nieuwste concept vrijgegeven, voorafgaand aan de Shanghai Motor Show waar hij deze week te zien is.

De Vision E heeft het formaat van de Kodiaq en staat uiteraard op het volledig elektrische MEB-platform van de Volkswagen groep. De SUV levert dik 300 pk uit twee elektromotoren en moet een reikwijdte van 500 kilometer hebben uit een lithium-ion pakket met een ongenoemde inhoud. Een mogelijkheid tot inductieladen is aanwezig, maar wie snel stroom wil tanken gebruikt gewoon de ouderwetse stekker.

Hartmonitor

In de Vision E wordt de bestuurder tevens in de gaten gehouden via een hartmonitor, waarbij de auto kan ingrijpen als zich problemen voordoen. Dit is iets waarmee Japanse fabrikanten al lang testen en een gadget die zeer nuttig kan zijn in een tijd van vergrijzing. Vorige week nog crashte een bejaard echtpaar nog bij een Amsterdamse afrit, vermoedelijk omdat de bestuurder onwel werd.

Toekomstmuziek

Skoda gebruikt de Vision E echter vooral om zich te profileren in China en demense alvast op te warmen voor wat er komen gaat op het gebied van connected auto's waarin je je aandacht tijdens het rijden op andere zaken kunt richten dan rijden. Het design is uiteindelijk niet heel spannend: een grote SUV met lichtbalken en een paar coupé-elementen, een enorm zonnedak en dikke velgen. Dit heeft er wellicht mee te maken dat er niet direct een productieversie van de Vision E komt, maar dat de auto vooral stijlelementen zal lenen aan toekomstige productiemodellen. 

Overigens rijden er in Tsjechië reeds volledig elektrische Skoda's rond, maar dan wel op tramrails. De eerste elektrische Skoda op rubber banden verwachten we niet voor 2020. In 2025 heeft het Tsjechische concern vijf elektrische auto's in zijn vloot, en zal een kwart van alle verkochte modellen elektrisch of plug-in zijn.

Reacties

Raider Twix 18-04-17 | 14:25 | 3

Plagiaat.
i-cms.linternaute.com/image_cms/origin...
Bijna kopie Citroën Xsara van rond de eeuw wisseling.
Maar dan met belachelijk grote wielen. Terrein bakje?
-
"In de Vision E wordt de bestuurder tevens in de gaten gehouden via een hartmonitor, waarbij de auto kan ingrijpen als zich problemen voordoen. Vorige week nog crashte een bejaard echtpaar nog bij een Amsterdamse afrit, vermoedelijk omdat de bestuurder onwel werd."
-
Omdat bejaarden een auto kopen, moet er een hart monitor in? Krijg je gelijk via Google pillen voor je hart als ie soms wat onregelmatig slaat? (Onregelmatig slaan doet overigens bijna elke hart af en toe.)
Waarom niet gelijk de bejaarden aansluiten op de hart defibrilator? Ben je er mooi op tijd bij.

Boepert 18-04-17 | 16:26

Gast. Je Xsara heeft dezelfde kleur. Verder lijken de twee auto's in de verste verte niet op elkaar, not even close. Wellicht tijd voor een brilletje?

Raider Twix 18-04-17 | 17:09

Exact dezelfde motorkap en dak lijn. Dertien in een dozijn ontwerp, met talloze voorgangers. In niets een nieuw ontwerp. Op de velgen en de dichte grille na dan.

Boepert 18-04-17 | 19:02

Kerel, er zitten vier wielen onder en ja, er zit een dak op. Echt waar hoor, je hebt echt een nieuwe bril nodig. Echt. Doen. Nu.

Mark_D_NL 18-04-17 | 14:28

Zelfde plaatjes als met die Borgward SUV...... paar topics eerder. Al dat auto gedoe met die tekeningetjes is marketing, geen Auto nieuws. Is dit de Autotelegraaf of een onafhankelijk Auto blog?

namensmijnhond 18-04-17 | 14:50

De eerste azijndrinkers hebben zich al weer gemeld

adjudant 18-04-17 | 15:21

is die betaalbaar ?

panadol 18-04-17 | 16:14 | 1

Lelijk ding

zbb 19-04-17 | 10:23

Noem me eens ook maar een enkele SUV die nietg het toppunt van afgrijselijke lelijkheid is. Het zijn allemaal barokke blikverzamelingen met zo'n kleine raampjes dat je niet eens fatsoen;lijk naar buiten kunt kijken en minstens een TV-camera moet hebben. Ze lijken groot, maar van binnen zijn ze allemaal een stuk kleiner dan een Golf. De bagageruimte met mensen op de achterbank is minimaal, kleiner dan een normale sedan met kofferurimte; vergelijk maar eens een Jetta met zijn broertje de Golf. Maar ja, er zijn altijd genoeg figuren die hun manko aan esthetica als goede smaak betitelen.

mark660 19-04-17 | 07:37

Zelfde als bij vw,
Alweer een ev tekeningetje voor in het grote vw kleurboek..........

Reageer