Autobahn

Audi is van plan de BMW i8 te slopen

Jarenlang had BMW geen speler die kon concurreren met de R8. Nu is er de elektrische i8. Maar dat laat Audi niet over zijn kant gaan: er komt een BMW-killer in dat segment.

Het goede nieuws is dat hiermee de Audi de R8 e-tron nieuw leven in blaast. Het was een tijdje stil rondom deze naar verluidt epische EV. Audi zou hem zelfs niet meer gaan maken. Wellicht is dat nog steeds waar, maar dat geldt dan voor een specifieke auto, het type zelf is springlevend.

Audi-baas Rupert Stadler heeft drie nieuwe modellen aangekondigd die in ieder geval in 2020 het asfalt zullen kussen. We hebben het over twee volumetypes, een saaie SUV en een een ander klein ding dat we in al zijn vergetelijkheid zijn vergeten. Niemand met bloed in de aderen geeft om die marketing- en accountantsmodellen. Nee, het gaat om elektrische Audi die een regelrechte aanval op BMW's i8 moet worden.

Er zijn helaas weinig details beschikbaar, maar we kunnen geïnformeerd speculeren. De i8 gaat alweer een tijdje mee (hoewel er een nieuwe kan zijn als Audi zijn killer aflevert) en is niet eens een volledig elektrische auto, maar een hybride. Wat dat betreft gaat Audi met zijn gedroomde EV nu al een stukje verder. 400 pk en 600 Nm is wel het minste waar de Audi mee moet komen paraderen. Bring's an!

Reacties

Haberdoebas 20-03-17 | 20:03

We kunnen er van uit gaan dat de BMW-Killer net als de R8 en de Etron gemaakt gaan worden bij het racemonster filiaal Lamborghini. Een Audi stickertje er op en het is dan een Audi.

Homer P. Simpson 20-03-17 | 22:08

Tja op z'n best loopt het net zo hard als een P100D. Boring. Next.

TuurlijkNiet 21-03-17 | 00:24

Mijn bijna 5 jaar oude P85D heeft al ruim dit vermogen! De P100D heeft ruim 600PK en 900nm en gaat in 2.6 seconden van 0-100. In de VS zie je al steeds vaker de P100D bij dragraces verschijnen en doet de 400 (1/4 mijl) meter binnen 11 seconden. Af fabriek zijn er maar weinig auto's welke de Tesla kunnen bijhouden, eigenlijk alleen de mega dure met een prijskaartje van 250.000+ euro zoals de Bugatti's en de Zomba's..

Overigens raar dat Audi met een auto komt welke de i8 moet verslaan en niet een concurrent wordt voor Tesla. Maar moet je voorstellen dat het 2020 is en je wordt ingehaald door bijvoorbeeld de Tesla Model 3 van 35.000 dollar. Volgens de geruchten krijgt de snelste Model 3 300KW aan vermogen, wat omgerekend net iets meer is dan 400pk..

adjudant 21-03-17 | 04:19

volgens de geruchten is Tesla over een aantal weken failliet of VW moet nog meer miljarden overmaken naar de VS om Tesla te redden,

mark660 21-03-17 | 08:36

Is ook andersom geweest , de Amerikanen hebben toen VW gered...!

The Ugly 21-03-17 | 10:38

@ TuurlijkNiet 21-03-17 | 00:24
Zoals al gezegd: het verschil met Tesla is dat BMW en Audi daadwerkelijk geld aan hun auto's moeten proberen te verdienen.

medo 21-03-17 | 16:35

Het beste bewijs dat je geen autoliefhebber bent is drag race tijden vergelijken met een 100% electro wagen, Dat is het enige wat een Tesla kan: Dragracen op rechte stukken.
BMW i8 362 PK 4.4 sec
Tesla Model S P85D 422 pk 3,2 sec

Leuk, maar nu echt rijden, op een circuit, wat doet de "trage" i8 daar.

Tesla Autozeitung test track 1:48.30
Bmw Autozeitung test track 1:41.20
7 seconden mensen, dat is een eeuwigheid in racewereld!

Ach zeg je, andere chauffeur etc:

Tesla Red Bull Ring The Stig 2:03.20
BMW Red Bull Ring The Stig 1:57.70
Bijna 6 seconden!

Denk nou niet dat de tesla ook maar in de zelfde klasse zit als deze BMW, als je dat wel denkt ben je dragrace Amerikaan of geen autoliefhebber

A la snackbar 20-03-17 | 22:17

Snel sneller snelst... dan hebben we het over de snelheid waarmee de accu leegloopt.

mark660 20-03-17 | 22:24

Het logo zegt al genoeg ,is 4x niks.....

Edriver 20-03-17 | 22:29

Leuke ervaring dat multitasken....,kijken naar de beelden van oorlogen en droogte in Somalie, direct gevolg van de klimaatverandering aangewakkerd door onze overdadige levensstijl en dan tegelijkertijd lezen over nog meer snel sneller snelst paardenkrachten oorlogjes in de westerse wereld... this is a mad mad world.. het rode kruis bedelt alweer om ons paardenkrachten geweten af te kopen....

GerMonster 20-03-17 | 23:08

Gaat eens snel al je geld overmaken aan de groene khmer in plaats van fossiele brandstoffen te verbruiken door je pc aan te hebben en hier links zuur gebler te schrijven.

Vogelbeest 21-03-17 | 09:08

Edriver 20-03-17 | 22:29 één van de grootste misvattingen onder de mensheid is denken dat overlevingskansen, comfort en welvaart en welzijn op deze planeet aan een maximum gebonden is.
Het is niet zo dat als wij het beter krijgen het elders slechter gaat. In de middeleeuwen hadden alleen koningen dagelijks toegang tot vrijwel ongelimiteerd eten, medische verzorging, wetenschap en vermaak.
Tegenwoordig geld dat voor de gehele Westerse wereld, grote delen van Azië, en zelfs in Afrika neemt de welvaart en het welzijn toe.
Maar de groene maffia kan niet overleven zonder giften dus zijn ze nu weer dolgelukkig dat er weer ergens een ramp is, want dan is hun voortbestaan weer voor een paar jaar verzekerd.
www.elsevier.nl/kennis/blog/2015/09/ec...
Ja, er valt nog veel te verbeteren. Maar het is beter dan het ooit geweest is. En als we stoppen met nutteloze typen auto's bouwen wordt het in Somalië echt niet beter. Er gaan heus geen miljoenen Ferrari's, Lamboo's, R8-en en god weet wat nog meer voor grootverbruikers verkocht worden.

Weet je hoe je het milieu op de wereld een heeeel stuk verbeterd: Schaf de belasting op nieuwe auto's (vooral hoog in Europa) totaal af.
Dan wordt binnen een paar jaar het hele wagenpark vernieuwd. Niet alleen hier, maar onze auto's van nu gaan naar Afrika.
Ik weet niet of je ooit in Afrika bent geweest, maar daat rijdt alle oude teringzooi die wij 10 jaar geleden weg moesten doen nog gewoon rond. Als je aan de Oost-kant van Cairo de stad uit rijdt kom je duinen tegen die zwart zijn van de troep uit de uitlaten. Als je voor ons nieuwe auto's veel toegankelijker maakt kan Afrika ook een gigantische vernieuwing doormaken.
Daarmee help je het milieu op de gehele planeet een stuk beter dan dan heel Nederland fiscaal stimuleren om in electrische Hyundai Anorexia's te gaan rijden.

Dwergmaster 20-03-17 | 23:50

bmw i8 is het echt net niet in beide werelden - elektrisch en brandstof. Audi R8 zet top tijden op circuits over de hele wereld, de bmw niet. Alle argumenten van elektrisch rijden voor de i8 zijn ook niets waard: Ze profileren zich hier extreem mee met de i8 maar tippen verreweg niet aan mede hybride supercars.

Dwergmaster 20-03-17 | 23:51

Ik reageer hiermee op de suggestie in het artikel dat de i8 een concurrent is voor de R8, voor het geval u denkt dat dit een willekeurige bmw-bash is.

loze stijl 21-03-17 | 11:14

Terwijl BMW, AUDI en Mercedes elkaar de loef afsteken met luchtfietserij en renders de wereld insturen zijn de techneuten van Tesla als monnikken de autonome functies aan het verfijnen.
Werkelijk geen idee hoe het kan dat Tesla al zolang volledig elektrisch is met een zeer nette actieradius en een steeds verder uitbreidend supercharger netwerk en de zelfverklaarde 'Tesla killers' hier zwaar mee achterblijven.

treser.info 21-03-17 | 13:27

geen idee waarom Tesla uberhaupt electrische auto's maakt
hier iemand die geen biefstuk eet maar wel een 5.2 liter V10 rijdt en minder milieu schade aanricht dan die Tesla batterijen. Veel geluk met dromen loze stijl maar EV is nog steeds nutteloos. Porsche heeft het 100 jaar geleden geprobeert en ingezien dat EV is niet mogelijk zo lang de opslag van electricitiet niet weten te verbeteren. 50% van de energie gaat verloren tijdens het opslaan en gebruik. Totaal nutteloos zolang er geen radicale verandering komt in de bouw en recycle van batterijen. Als je verstandig wil beleggen ga je daar maar eens in verdiepen.

medo 21-03-17 | 16:57

treser.info "Als je verstandig wil beleggen ga je daar maar eens in verdiepen."
Ik zou zeggen zoek jij je achterhaalde info eens uit. "
"50% van de energie gaat verloren tijdens het opslaan en gebruik."
Wat bedoel je eigenlijk, tijdens het gebruik gaat 100% van de energie verloren, energie word omgezet in warmte en snelheid. Maar je bedoelt met opladen, daar gaat energie verloren, maar niet 50% maar eerder 20%, tijdens het niet gebruiken gebeurt er niet echt iets, tijdens het rijden is een electro motor zeer efficient.

Maar als je je echt wilt verdiepen matter2energy.wordpress.com/2013/02/2...
Waar ze een electr. auto vergelijken met een normale benzine laat staan die ijsberen killer die jij noemt. Je mag één keer raden wie wint.

treser.info 22-03-17 | 12:35

er gaat electriciteit verloren tijdens de productie, tijdens transport, tijdens opslag en tijdens gebruik onder vol gas eccelereren. Dan wanneer je na het leegtrekken van je opgewarmde batterij meteen weer wil opladen gaat er nog meer verloren wegens de te hoge temperatuur van de batterijen. Kan zelfs tot brand of explosies leiden.
Het verstandig beleggen heeft betrekking op nieuwere, effiecientere en betere batterij technologie. Momenteel bestaat er nog geen batterij die zijn aankoopwaarde/afschrijving en recycle vervuiling kan verantwoorden. Een electromotor werkt niet effiecient onder zware belasting als je de bergen ingaat of volle gas op de autobahn zoeft of dragrace's doet.
Diesel is veel beter geschikt voor zoiets aangezien het beter hogere temperaturen kan verdragen en benzine is beter omdat het onder zware belasting een veel effiecientere vebranding vertoond.
Zoals ik al zij ik eet geen biefstuk en produceer daarmee een veel gunstigere voetprint dan de Tesla rijder die wel rundsvlees eet. Heb je mijn bovenstaande reactie wel gelezen/begrepen??
Het zijn niet de auto's, V10 en V12 die onze ijsberen killen maar het totale gedrag wat je voetprint bepaald. De auto is maar een klein onderdeel in het geheel pannekoek.

treser.info 22-03-17 | 12:58

kijk over even naar deze solid state battery uitleg www.youtube.com/watch?v=yu3cpICjCKw [Nerd alarm]

Boepert 21-03-17 | 15:03

Audi. Voor als je kampbewoner bent.

treser.info 22-03-17 | 12:37

klopt ik woon al een paar jaar in een tent midden in de rain forest in New Zealand en ik rijdt inderdaad een paar Audi's.

Reageer