Autobahn

Pink Floyd-drummer zet paar miljoen in the wall

Onbetaalbare klassiekers kwamen dit weekend uit hun garage om te racen tijdens de Goodwood Members Meeting. Daar ging meer fout dan je lief is, met bijzonder kostbare gevolgen. Onder meer een originele McLaren F1 GTR moet langs de schadespecialist.

Laten we voorop stellen dat het fantastisch is dat de eigenaren van deze klassiekers de auto's gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. Ze zijn gebouwd om te racen en niet om weg te kwijnen onder een doek in een garage. Dat gezegd hebbende blijft het voor de liefhebber een pijnlijk gezicht als extreem zeldzame modellen schade oplopen. En afgelopen weekend waren er de nodige prijzige ongelukjes op Goodwood.

Pink Floyd-drummer en autofanaat Nick Mason ging het circuit op in zijn McLaren F1 GTR. Het is één van de slechts 28 F1 GTR's en de auto is meerdere miljoenen euro's waard. Dat maakt het extra pijnlijk dat Mason spinde en met zijn racewagen in de bandenstapel eindigde. De neus boort zich in de stapels rubber en dat levert de nodigde schade op. Mason kan ongedeerd uitstappen, maar de McLaren is er slechter aan toe. Dat wordt ongetwijfeld een pittige rekening .

Dit was de duurste, maar zeker niet de enige crash van het weekend. Een hoofdrol was weggelegd voor een gele Sebring Sprite die spinde en zijn weg weer leek te kunnen vervolgen totdat hij hard in zijn zij werd geramd door een groene collega. De achteropkomende Sprite maakt een serie pirouettes waar mening balletdanseres jaloers op kan zijn en eindigde met een verkreukelde motorkap op het midden van de baan.

Het had allemaal nog veel duurder kunnen worden, want soms ging het maar net goed. Dat geldt zeker voor de onderstaande video, waarin een spinnende Jaguar E-Type bijna een Ferrari 250 GTO (bekend van deze video) meeneemt. De auto scheren rakelings langs elkaar en beide coureurs kunnen uiteindelijk zonder problemen hun weg vervolgen. 

Social

Bonus: crashende Mustangs

Social

Reacties

mark660 20-03-17 | 17:42

Voor Mason een van de goedkopere auto's uit zijn verzameling , bezit zelfs een 250GTO , en racet met de meeste ook nog.

Dumpert_Reaguurder 20-03-17 | 23:06

Net worth Nick Mason $ 150 million, die zal er dus geen oog minder om dicht doen...

Reageer