Autobahn

Max Verstappen: Ferrari en Mercedes staan voor ons

Het lijkt erop dat Red Bull Racing tijdens de winterstop geen winst heeft behaald ten opzichte van de concurrentie. Max Verstappen gokt dat zowel Mercedes als Ferrari sneller zullen zijn tijdens de eerste race in Australië.

De Nederlander geeft toe dat het op basis van de testen moeilijk te zeggen is hoe de verhoudingen in het veld liggen. "Het is altijd moeilijk om te zeggen wie nu de snelste auto heeft, maar je ziet wel duidelijk dat Ferrari sterker is dan vorig jaar. Mercedes zal er altijd wel bij zitten. Ik denk dat ze altijd wat meer verstoppertje spelen. Ook de afgelopen jaren was dat zo."

Waar de Red Bull Racing staat in het veld, durft Mad Max nog niet te zeggen. "Voor ons kan ik het moeilijk zeggen. Ik denk persoonlijk dat we nog niet het beste team zijn, maar het blijft even afwachten. Na de kwalificatie in Australië zullen we zien hoe het is op pure snelheid." 

We moeten vooral niet verwachten dat Max meteen bij de start van de eerste race vooraan staat. "We gaan in ieder geval niet naar Melbourne met het idee dat we er pole position kunnen halen. Op dit moment denk ik dat Ferrari en Mercedes ervoor zullen staan, maar hopelijk zullen we net als vorig jaar wel beter in het ritme komen. We kunnen het beter doen dan vorig jaar, al moeten we nog hard aan de slag om dat voor elkaar te krijgen. Ik zal in ieder geval mijn best doen en dan zullen we zien waar we staan."

Regen

De komende race is de eerste Grand Prix van Australië die Verstappen rijdt in de Red Bull. Vorig jaar begon hij het seizoen nog in de Toro Rosso. Max heeft er in ieder geval zin in. "Dit is waar je het voor doet. We hebben getest en op een gegeven moment vind je dat wel genoeg en wil je racen. Ik denk dat het ook een beetje de spanning is van de eerste race. Je weet niet precies waar je staat. Dat maakt de hele week nog wat mooier."

De Nederlander heeft ook alvast een blik geworpen op de weersvoorspellingen en dat kan wel eens gunstig voor hem uitpakken. "Het weer is altijd redelijk goed in Melbourne, al zag ik dat het tien graden kouder wordt als wij daar komen. Het zou zelfs kunnen regenen, maar dat vind ik wel prima."

Reacties

sheldon cooper 20-03-17 | 15:17

Hopelijk niet veel sneller, ik wil al 3 teams zien vechten voor het Kampioenschap.

CamaroHans 20-03-17 | 15:36

"Het zou zelfs kunnen regenen, maar dat vind ik wel prima".... dat is het understatement van het jaar denk ik...

netniet 20-03-17 | 15:41

Verrassend is het nog steeds niet als je veel downforce brengt dan zijn de teams met hoge snelheid, degene die er het meeste garen bij spinnen. Benieuwd hoe RB zich gaat houden t.o.v. de andere teams die met de Ferrari en Mercedes 2016 motoren van start gaan.

Janbuul 20-03-17 | 19:37

Go go max. met een mindere auto zorgt max nog voor verrassingen!!!

xtree 20-03-17 | 20:14

klinkt goed, een strijd tussen drie partijen (en 12 auto's eigenlijk)

Big-Easy 21-03-17 | 00:36

Hij dekt zich alvast in, dat wordt helemaal niks met die Reneuk-motoren dit seizoen.

Reageer