Autobahn

Uber-president weg: het waren zes geweldige maanden

Tweede man Jeff Jones zwaait alweer af bij Uber. Het bedrijf wisselt sneller van personeel dan een Formule 1-team zijn banden kan wisselen. Reden is de cultuur die binnen het bedrijf heerst, Jones kon er maar niet aan wennen.

Taxibedrijf Uber komt zo vaak in het nieuws dat het bijna geen reclame meer hoeft te maken. Nadeel van al het nieuws is alleen dat het doorgaans geen positieve publiciteit is. Het vertrek van de 'president' na zes maanden van dienst kan in ieder geval niet gezien worden als goed nieuws. Zeker niet met diens commentaar op het vertrek: "It is now clear, however, that the beliefs and approach to leadership that have guided my career are inconsistent with what I saw and experienced at Uber, and I can no longer continue as president of the ride sharing business."

Travis Kalanick, CEO van Uber, heeft de afgelopen tijd een shitload aan ellende om zich heen weten te verzamelen. Als het geen overheden zijn die Uber proberen te weren, dan is het de sjoemelsoftware om die overheden te dwarsbomen. Andere illegale praktijken zijn ook niet van de lucht: het jatten van kennis over autonome auto's? Check! Criminele chauffeurs? Ja hoor. Falende autonome wagens? Uhuh. Onderbetaalde chauffeurs? Tuurlijk. En de ergste natuurlijk: structureel seksisme op de werkvloer.

Nog maar zes maanden geleden haalde Kalanick zijn president Jones weg bij Target, waar hij chief marketing officer was. Zijn taak: poets het imago van Uber op. Dat lukt niet als er zoveel rommel uit de kast komt lazeren, daarbij helpt het ook niet als je een scheldende CEO hebt.

Jones begon zijn werk door te kijken naar de klanten en met hun te bespreken wat er moest veranderen. Hij zette livechats op Facebook, maar die werden al gauw gekaapt door boze chauffeurs. Jones is echter een conflictmijdende man, wat niet erg helpt in een machocultuur als die blijkbaar bij Uber onder Kalanick heerst.

Na de zoveelste tegenslag gaat de CEO nu op zoek naar een COO. Deze chief operations officer moet zijn rechterhand worden bij het leiden van het bedrijf en zo voorkomen dat de boel steeds uit de hand loopt. Als dat lukt heeft Uber ook geen PR-man als president meer nodig.