Autobahn

Dassen doen verbreding A27 de das om

Het is de milieubeweging weer gelukt om iets te vinden om de vooruitgang tegen te houden. Vlakbij de plaats waar de A27 verbreed gaat worden woont een familie dassen. Die beestjes zijn zodanig beschermd dat ze alles kunnen tegenhouden.

Ergens op een geheime en onbekende lokatie in de buurt van de A27 zijn gluiperige dassen gesignaleerd. De ontdekking komt wel erg goed uit: bij Landgoed Amelisweerd gaat de snelweg verbreed worden. Dat loopt nu mogelijk vertraging op omdat de dassenburcht gevonden moet worden. Er gaat een dassenexpert op zoek naar het mogelijk aanwezige bouwsel. Het huis van de nachtelijke roofdieren moet weg als het te dicht bij -en god verhoede óp- het bouwterrein staat.

Een drama voor de filerijdende forens, maar voor weldenkend Nederland is de vondst een kans. Vlak na de verkiezingen kan het besluit tot de verbreding nu snel herzien worden met de vertraging door de beestjes in het achterhoofd. Nieuwe kamerleden betekent dat er verse visies bij zijn gekozen. Waar visieloze mensen de dienst uitmaken regeert de boekhouder. Nederland is daar een goed voorbeeld van: alles is te duur, behalve de bureaustoel en het kantoor van de boekhouder zelf. Zo staat de belastingbetaler in de file, terwijl hij betaald heeft voor een mooie weg.

Doe eens duur

Daarom geven wij hier onze visie: het is tijd om veel meer geld aan wegen uit te geven. Maak de A27 dubbellaags op dezelfde voetafdruk die hij nu heeft. Kost enorm veel meer, maar we houden een landgoed (en een dassenburcht) over.  Op veel meer plekken in de buurt van steden moeten wegen verdiept of verdubbeld aangelegd worden om de steden voor de toekomst leefbaar te houden: geluidsnormen kunnen eenvoudig gehaald worden als er een dak op een snelweg zit. Gevolg daarvan is dat het ge-emmer over herrie ook meteen afgelopen is. Kunnen we meteen de uitlaatgassen opvangen en filteren. Een bijkomend pluspunt is dat er meer ruimte komt en die ruimte levert mogelijk ook geld op.

Natuurlijk is dit geen nieuw idee, maar hoe kan het dat alleen de A10 bij de Zuidas in Amsterdam (waar zo goed als niemand woont) in de komende tijd onder de grond gaat verdwijnen? Trek de portemonnee en graaf een snelweg in als we er toch aan gaan klussen.

Reacties

pedro300 20-03-17 | 09:13

bullshit, gewoon verplaatsen die dassen

treser.info 20-03-17 | 11:11

dat is waarom ze op zoek naar de dassenburcht zijn zodat ze de beestjes kunnen verplaatsen. Heb je uberhaupt bovenstaande post gelezen?

Atlantis-95 20-03-17 | 09:33

Die dassen komen er niet van zelf. Die zijn daar gewoon uitgezet.

treser.info 20-03-17 | 11:12

dude denk na iemand heeft een burcht voor ze gegraven en ze uitgezet en gemeld "you stay put here" don't dear to run off..

Onderbuik2 20-03-17 | 14:25

Denk je echt dat die Nederlandse dassen, Engels verstaan?

treser.info 21-03-17 | 13:28

denk je echt dat Dassen autochtone Nederlanders zijn?

Wees_eens_creatief 20-03-17 | 09:51

Per ongeluk afschieten....

treser.info 20-03-17 | 11:14

als je der eenthe afschiet heb je pas wat aan de hand. Dassen zijn samen met olifanten een va de weinige beestjes die een begrafenis organizeren als een van hun soortgenoten overlijd. De hele familie komt dan bij elkaar en neemt afscheid.

treser.info 20-03-17 | 11:15

evntueel wel een handige techniek om ze verzameld te krijgen....

Wees_eens_creatief 20-03-17 | 11:40

Precies het punt...... in 1 klap van alle vooruitgangremmers af

James Lastig 20-03-17 | 11:00

Wat moet NL toch een paradijs zijn, dat er niets anders meer is om je druk over te maken zodat je hier overheidsmiddelen (mankracht en heel veel geld) aan kunt besteden.

loze stijl 20-03-17 | 11:40

Hier in de buurt een hele poos ( al rap 20-25 jaar) geleden een hoop heisa rondom de Hellendoorn rally. Er zou een korhoen zijn doodgereden door een rallyauto op een plek waar die helemaal niet mocht rijden.
Korhoen werd onderzocht en wat bleek? Die was stijfbevroren geweest en dat is toch vreemd, in november.
Milieuterroristen gaan best ver om hun 'gelijk' te halen.

Martinspire 20-03-17 | 13:04

Sinds wanneer gingen ze ook dat stuk verbreden dan? Er was toch alleen sprake van het stuk op de A27 tussen Breda en Utrecht, toch niet naast/voorbij Utrecht?

Overigens is dit meteen een mooie reden om een grote rondweg rond Utrecht te leggen, ver buiten het huidige stuk om minder overlast en vervuiling te geven zodat er op meer plekken gewoon 130 gereden mag worden.

hooibergje 20-03-17 | 13:21

Er zijn een tijd lang plannen geweest om een snelweg dwars door Amelisweerd heen te trekken, om de A27 te ontzien, maar heel Utrecht en zijn ouwe moer recre"eren daar. En bovendien zou het dan letterlijk tien meter voor mijn huis langs gaan, terwijl ik nu uitkijk over de velden. :-)

bisbisbis 20-03-17 | 13:41

In dit land wonen dieren met een asfaltverslaving. Anders valt niet te verklaren dat ondanks uitgebreide 'surveys' en 'milieueffectrapportages ' voor de bouw van nieuwe wegen of woonwijken midden in het bouwproces de korenwolf, de zeggeslak, de otter of de das opduikt -
om maar niet te spreken van de brulpad, de goudgekuifde schreeuwlelijk, de roze olifant, of de gestreepte rugridder.
-
Het is en blijft een wonderlijke zaak - je ziet bij die snelwegen-in-aanbouw nu nooit eens een 'gewoon' dier, zoals een haas of een hert. Het is alsof ze het wéten, die beschermde dieren...

Aardbeienshake 20-03-17 | 19:44

Goudgekuifde schreeuwlelijk +1

GerMonster 20-03-17 | 14:11

Wat een krankzinnige onzin, de linkse mens is totaal gestoord. Totdat ze zelf in de file moeten staan wegens een kutbeestje, moet je dan eens zien hoe snel zaken worden opgelost. Kots

doenietzodom 20-03-17 | 18:32

Wat een onzin weer, in bijna heel Europa mogen dassen gewoon geschoten worden, want er zijn er teveel van en inmiddels ook in NL, maar nee, er gaat nu weer onnodig Belastinggeld worden uitgegeven om een manier te verzinnen deze zwart witte rovers te beschermen.

treser.info 21-03-17 | 13:31

dude in Belgie zijn maar 500 dassen en in NL waarschijnlijk maar 220, dat noem ik nou niet echt teveel..

Reageer