Autobahn

Dit moet u nooit gebruiken als u rellend tuig uiteen wilt drijven

De Nederlandse regering heeft daadkrachtig opgetreden. Een buitenlandse macht die ons voorloog, misleidende (vijfde) colonnes stuurde om de politie om de tuin te leiden en uit was op rellen, hebben we de deur gewezen. Hoe kun je dat slechter doen?

Met een tankette bijvoorbeeld. Een tankette is het woord dat Lieutenant Gruber uit 'Allo 'Allo zou willen gebruiken, maar nooit deed. Hij had het over 'my little tank' als hij verwees naar zijn ondermaatse pantser. Van een tankette wordt de rellende menigte niet bang. Van Mechelse herders (bless-em) dan weer wel, maar dat is een heel ander cultureel antropologisch verhaal.

Kijk, wij gebruiken geen grof geschut tijdens binnenlandse provocaties door buitenlandse mogendheden en mensen die zich kennelijk onderdanen achten van alles wat niet Nederlands is. De reden daarvoor is simpel. Wij houden er niet van om te escaleren. Als je goed luistert naar de slagorde van de cilinders in een ME-busje hoor je 'deëscaleren'. Alternative Fact.

Tanks zullen hier dus niet snel door de straten rollen, al zou je dat de demonstranten nog zo erg gunnen. De meeste demonstranten zijn namelijk enorm tegen Nederland, maar enorm voor de pinautomaat die de staat is. Tankman gaan we hier nooit zien - hieronder trouwens wel. En dat is ergens jammer, want ME-busjes zijn een soort tankettes. Niet veel groter dan een auto en niet bijzonder goed bestand tegen enige vorm van vuurkracht, inclusief een huis-tuin-en-keukenmachinegeweer.

Tankettes zijn niet geschikt voor rellen (al zou het machinegeweer wonderen doen). Ze zijn niet geschikt om oorlog te voeren tegen een vijand die meer wapens dan een pen tot zijn beschikking heeft. Ze zijn niet in staat om fatsoenlijke vuurkracht aan de dag te leggen. Het enige voordeel van de tankette is zijn relatief geringe grootte. Ze werden al in de Eerste Wereldoorlog gebruikt en deden nog dienst tijdens de Vietnamoorlog. Junglepaadjes, daarop blinken ze uit en kunnen ze in een patstelling van vuurkracht het beukende verschil maken.

Op brede boulevards kun je beter tanks hebben. Wat dat betreft had de planoloog en architect van het huidige Parijs, baron Haussmann, een vooruitziende blik. Net als Napoleon III. Brede straten om snel een grote legermacht te kunnen verplaatsen en opstanden te kunnen neerslaan. Rotterdam ziet eruit als de modernistische interpretatie van een uit de hand gelopen gezwel, dus laten we het een tweede keer platgooien en het planologisch zo regelen dat De Türk sneller opgerold kan worden. Zonder tankette, zonder marchanderen maar met grof geschut.

Dit artikel is onderdeel van de serie Autobahn Alert. Lees hier de voorgaande delen:

Reacties

Abject 12-03-17 | 20:44

JAAAAA!!!!!1!!!, de TKS Tankette!
en.wikipedia.org/wiki/TKS

Stel je voor dat de Nederlandse zandhaas om 1940 niet per fiets, maar per TKS het veld betrad, de Moffen zouden niet weten waar ze het zoeken moesten (is ook in 20mm kannon versie verkrijgbaar). Razendsnel, practisch onzichtbaar zo klein, in iedere struik te verstoppen, geniaal!
*Battlefield 1942-Forgotten-Hope Pixel-fighter.com server weer eens aanzwengelt*

Abject 12-03-17 | 20:54 | 2

En Gruber had zijn eigen razendsnelle SKDF222 pantserwagen, 80km/uur, 7,92mm MG34, 20mm KWK, uitmuntend voor verkenning, infanterie-ondersteuning en zelfs luchtafweer-support. Mag vandaag de dag nog steeds over de openbare weg, kan je van menig tank niet zeggen.

En wat de verkoop van onze Leopard-tanks betreft: Maar goed dat de wie meuk hebben verkocht, de Turken hebben er een record aantal verloren tegen het amateursleger van de Islamitische Staat. Zie hier de aantallen. Het zijn gewoon doodskisten op rupsbanden:
www.bellingcat.com/news/mena/2017/02/...

defense-watch.com/2016/12/22/photo-cap...

en.wikipedia.org/wiki/Leichter_Panzer...

loze stijl 13-03-17 | 01:39

Het zou in theorie kunnen zijn dat je voor het efficiënt gebruiken van een LEO2 wel wat kennis mee moet nemen.
Ik wil hier verder niets suggereren uiteraard...

Harrstein 13-03-17 | 15:14

Daarbij is de leo 2 meer ontworpen om tegen een conventioneel leger te vechten dan tegen een stel hajjis die dat ding van alle kanten bestoken met gekregen bazookas (want assad is erger somehow)

Abject 12-03-17 | 21:59

En voor wie denkt dat dit achterhaald spul is: Meet the Wiesel, the cutest tank ever.

warisboring.com/the-german-wiesel-is-...

who cares? 13-03-17 | 20:28

De Daimler Dingo daarentegen was wel bruikbaar: tussen 14-30 mm pantser, genoeg tot zware machinegeweren. En snel! en.m.wikipedia.org/wiki/Daimler_Dingo...

Reageer