Autobahn

De DS7 Crossback is hier

Het derde merk van PSA, DS, dat heulemaal niets met Citroën te maken heeft, toont vandaag zijn nieuwste creatie, de DS7 Crossback. Zoals je van het rebelse luxemerk verwacht is het iets totaal anders, oh nee, het is een crossover SUV. En hij is PHEV.

Voor DS, dat zich in 2014 'afsplitse' van Citroën, is de DS7 Crossback de eerste helemaal zelf ontwikkelde auto. Voor de aandrijving is er een keus uit vijf verschillende verbrandingsmotoren en vanaf 2019 ook een een plugin hybride, die in goed Frans E-Tense gaat heten. De hybrideversie heeft op beide assen een elektromotor van 109 pk, waardoor die variant ook vierwielaandrijving biedt. De bijbehorende benzinemotor levert 200 pk. Gecombineerd leggen alle motoren maximaal 300 pk op de weg. In de volledig elektrische modus komt de auto zestig kilometer ver voordat er koolstofpower moet worden bijgeschakeld. Dezelfde aandrijflijn gaan we waarschijnlijk ook zien in de grote DS9.

De DS7 komt in eerste instantie met drie benzinemotoren en twee zelfontbranders. De 225 pk en de 180 pk benzinemotoren worden standaard aan een achttrapsautomaat vastgeschroefd en de derde, met 130 pk, heeft een handgeschakelde zesbak. De kleinste dieselmotor (130 pk) geeft je keuze uit de handbak of de automaat, terwijl de versie met 180 pk altijd aan de automaat gekoppeld wordt.

De auto krijgt alvast een aantal rijhulpmiddelen mee. Dankzij de DS Connected Pilot kun je tot 180 km/u je handen van het stuur loslaten: de auto blijft vanzelf in zijn rijbaan rijden. Uiteraard parkeert de auto zichzelf op verzoek en hij let op dat de bestuurder niet in slaap valt.

DS zou zijn naam geen eer aan doen als er niet iets bijzonders in de vering zou zitten. De auto scant de weg om te zien of er oneffenheden in aantocht zijn. De computer gebruikt een aantal sensoren, waaronder een camera en bepaalt of de demping van elk individuele wiel harder of zachter gezet moet worden. In een grote SUV kan dat best een uitkomst zijn.

En dan het uiterlijk. Het is zeker niet de lelijkste SUV/Crossover die ooit onze oogballen passeerde, maar om nou te zeggen dat het een mooie auto is... Voor een DS is het eigenlijk ook wel een beetje een gewone auto. Toegegeven, er zitten wat leuke details in. Kijk naar de achterlichten en de dagrijverlichting, maar over het algemeen zou je er net zo goed een Peugeotlogo op hebben kunnen plakken, of om vast een beetje op de toekomst in te spelen: een Opel-logo.

Reacties

Fiets 28-02-17 | 17:07

Gave kar. Beetje Porno maar wel lekker anders.

Homer P. Simpson 28-02-17 | 19:35

Hmmm, goh, best okay

potsenmakkert 28-02-17 | 20:09

Ik moet zeggen dat ik m ook wel mooi vind!

theteach 28-02-17 | 20:53

Bling bling. Chinese markt dus.

small_town_dude 28-02-17 | 21:10

Mooie afwerking, alleen die stoelen zijn eruit als Transformers.....
eigenlijk is ie van buiten ook wel leuk, misschien wel beter dan de Jaguar SUV - altijd als ik die zie valt die tegen.

Desi Erasmus 28-02-17 | 23:26

ziet er leuk uit, maar ik rijd regelmatig in huurauto's van frans fabrikaat. Ik ben daarbij vaak niet happy met de gebruiksvriendelijkheid van de diverse bedieningen en user interfaces. Ook de positie van knopjes als bijv. de cruise control en speed limiter zitten soms op een vreemde plek of werken anders dan je inuitief aanneemt.
In een Citroen zat de cruisecontrolbediening bijvoorbeeld achter de stuurspaak, volkomen uit het zicht. Die moest je op de tast, en een beetje gokwerk, bedienen.

Quantum Suicide 02-03-17 | 13:29

Complimenten weer aan het designteam van DS. Ik vind hem prachtig, maar dan niet in dat vieze oranje bruine kleurtje. Ben wel wat bevooroordeeld als DS4 rijder. Absoluut geen megapraktische auto met het nodige op aan te merken, maar imho nog steeds qua uiterlijk wel de mooiste in zijn klasse. DS3 ook nog steeds tof en de DS5 vind ik ook heel mooi. Alleen die 2 chroomlijsten hadden ze daar wel echt weg moeten laten. Benieuwd wat de DS6 gaat worden.

Reageer