Autobahn

Garages opgelet, mannen willen online autos kopen

Stop de persen en herschik de letterbak, want er is wederom een onderzoek waaruit blijkt dat mannen auto's graag online kopen. We moeten alleen vrouwen nog zover krijgen.

Buying shit you don't need with money you don't have. Zoals een nagelnieuwe familiewagen. Mannen zijn er goed in. Niet alleen bij een fysieke dealer, maar nog liever via de interwebs. Dat blijkt uit onderzoek van eBay. Het lijkt verdacht omdat eBay belang heeft bij de genoemde uitkomst - en is misschien ook wel verdacht - maar een online retailer van dit formaat heeft data waar je bang van wordt. Ook van consumenten die hun wielen níet op internet kopen. Het is dus niet zo dat eBay geen enkel recht van spreken heeft.

Enniewee, het onderzoek had wat opmerkelijke conclusies. Zo zei 87 procent van de duizend respondenten eerst op internet onderzoek te doen voordat ze overgingen tot koop. (Discutabel of des te opvallender: jaarlijks gaan er alleen al in Nederland nog steeds duizenden oude Britten van de hand.) 

Ook zei 63 procent waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk auto's online te kopen in de toekomst. Hoewel van de panne des levens niemand een program heeft, zeiden mannen veel vaker van vrouwen dat zij dit van plan waren en daadwerkelijk deden. Mannen kopen twee keer zo vaak hun auto op eBay als vrouwen. Zoals gewoonlijk zijn vrouwen verstandiger. Mannen kopen niet online omdat ze willen weten hoe een wagen rijdt, vrouwen omdat ze de staat van het voertuig willen inspecteren. Daarmee drukken vrouwen op de voortdurend zere plek van online retail: eigen ogen gaan voor een beeldscherm.

Reacties

Sonja26 20-02-17 | 22:26

# diff

- Mannen kopen twee keer zo vaak hun auto op eBay als vrouwen.

+ Mannen kopen twee keer zo vaak hun auto op eBay dan vrouwen.

Graaier 21-02-17 | 08:16 | 3

Uhh Sonja. het gaat hier niet om de vergrotende trap. "Als" is hier juist.

GifKikkert 21-02-17 | 09:43

Aaah, dus je kent de regel wel, alleen je past m verkeerd toe. Lees dit eens, en probeer het dan nog eens: onzetaal.nl/taaladvies/dan-als

John McClane 21-02-17 | 10:43

Het is een vergelijking, dus "twee keer zo veel als", is het enige juiste.

omineuze omnipotent 21-02-17 | 13:20

Misschien wil Sonja een grapje maken. Door het woordje dan wordt het een aanschafsvraagstuk tussen autos en vrouwen. /uitlegmodus

loze stijl 21-02-17 | 09:09 | 2

Dit zou bij mij hooguit opgaan bij een vandaag kopen=morgen rijden ( in het geval van een nieuwe auto)
Zou ik op jacht zijn naar een ingereden exemplaar dan wil ik die toch eerst zien, keuren rijden.
Zou ik een nieuwe willen bestellen maar daar online accesoires en opties aan willen toevoegen dan zou ik ook bij de dealer binnenlopen omdat je online steevast popups krijgt dat de enen optie niet samen met de andere kan worden besteld en dat het (vul kreet in) actiepakket de gewenste opties standaard heeft.
Proef op de som? www.audi.nl en dan even richten op het samenstellen van een tot aan de strot toe afgevulde RS6.

John McClane 21-02-17 | 10:45

Gewoon niet zo moeilijk doen en een "business" pakket nemen of hoe ze dat dan ook noemen, en niet zo pietepeutirig klooien met dingetjes die er helemaal niet toe doen.

loze stijl 21-02-17 | 11:49

Nou John, als ik bereid ben om meer dan 2 ton kapot te slaan op een rappe station dan wil ik best pietluttig zijn:-)

Reageer