Autobahn

Lotus wil weer wat James Bond-liefde

Het is alweer veertig jaar geleden dat geheim agent 007 met een Lotus Esprit S1 het water in dook, om te ontdekken dat de auto ook prima dienst doet als onderzeeër. Toch probeert Lotus na al die jaren dit marketingmomentje weer op te warmen.

De verkoop van de gelimiteerde Lotus Evora Sport 410 gaat zo goed dat Lotus het nodig vond om het model extra in de spotlights te zetten met een speciale editie. Aangezien het veertig jaar is geleden dat een Britse ambtenaar met een drankprobleem een Espirit in de zee reed, grijpt de autobouwer de gelegenheid aan om een Evora Sport 410 aan te kleden in de stijl van de klassieker. 

De sportauto is uiteraard wit, al is om onduidelijke redenen het dak zwart gemaakt. Zwarte details in de grille en een zwarte lijn langs de zijkanten moeten de link met de oude onderzeeër extra benadrukken. In het interieur komt de klassieke look past echt naar voren met geruite bekleding op de stoelen en in de deuren. 

Lotus neemt de speciale uitvoering verder niet in productie; het blijft bij dit ene exemplaar. Het slechtste nieuws moet nog komen: deze Evora is weliswaar een eerbetoon aan de Bond-Espirit, maar functioneert helaas niet als onderzeeër. Zelfs raketten zijn niet inbegrepen. Aanfluiting!

Bekoelde liefde

Het resultaat is een slap aftreksel van de iconische filmauto. Een 416 pk sterke Evora die toevallig dezelfde kleur en bekleding draagt als zijn bekende opa, maar niet genoeg lijkt om op straat herkend te worden. 

Na veertig jaar doet de marketingafdeling van Lotus een wanhopige poging om wat James Bond-aandacht te krijgen, maar misschien kunnen zich beter realiseren dat de liefde voorbij is. Na hun onstuimige relatie eind jaren 70 heeft de geheim agent alweer veel andere affaires gehad en na een langere relatie met BMW lijkt 007 zijn geluk te hebben gevonden bij zijn oude liefde Aston Martin. Dus Lotus, laat het los, want dit werkt niet.

Reacties

pip 17-02-17 | 14:25

ik weet niet waarom maar die binnenbekleding vind ik echt geniaal mooi

loze stijl 17-02-17 | 18:09

Ik zeg: kopen, die standaard 410, dak en andere genoemde delen zwart laten spuiten of wrappen, met een kilt op zoek naar een kundige interieurbekleder en je bent al een heel eind want ik ben het met je eens dat dit prachtig is!

Swoop 18-02-17 | 09:06

Misschien knipoogje naar Jackie Stewart die begon in een Lotus?

loze stijl 18-02-17 | 13:54

@Swoop: Dat zou idd zo maar kunnen:-)

A.C.H.M.E.D 17-02-17 | 14:44

De Lotus Esprit is voor mij de mooiste Lotus tot nu toe.

loze stijl 17-02-17 | 18:10

Het allermooiste aan de Esprit vind ik persoonlijk de 3,5 liter V-8. Niet geheel toevallig omdat ik die hier in de garage heb staan:-)

Boepert 18-02-17 | 14:46

James bond is een blanke man met blauwe ogen (niet omdat hitler, maar omdat Ian Fleming 'm nu eenmaal zo schreef) en rijdt in een Aston Martin.

Reageer