Autobahn

Arabier betaalt €25 miljoen voor parkeerplaats in Londen

Parkeren in de grote stad is schreeuwend duur, met Londen voorop. Voor een kleine plek in het centrum daar koop je elders een appartement. Maar €25 miljoen neertellen, alleen om je wielen te stallen? Een Arabische prins deed het.

Knightsbridge

Voor zandbakadel is Londen zonder meer een tweede thuis. Wanneer het in de zomermaanden echt te heet wordt in de woestijn komt heel vermogend Saoedi-Arabië, Qatar en Dubai naar Europa, waarbij Londen steevast aangedaan wordt. Dit tot grote vreugde van alle luxehotels en -boetieken en grote ergernis van locals in de sjieke wijken, die maandenlang het irritante gerev (en gecrash) van V12-Lamborghini's en V8-AMG's moeten ondergaan.

Een groot probleem in hartje centrum is: 'waar laat je je auto's'? Immers, de rijkaards komen altijd met hun hele gezin en hofhouding, waarbij de auto's vaak niet meer op twee handen te tellen zijn. Een Arabische royal pakte de zaken groots aan en kocht deze week in de wijk Knightsbridge voor 21 miljoen GBP (omgerekend €25 miljoen) aan parkeergelegenheid. Hierbij hebben we het natuurlijk niet over een lullig plekje, maar een complete garage. Volgens The Sunday Times kan de Arabier van adel hier zijn collectie van 80 supercars en klassiekers in kwijt. En daarmee heeft hij wat ons betreft de deal van het jaar te pakken. Zie in Knightsbridge maar eens zoiets te vinden.

Aanpassingen

Het betreft een oude openbare garage die al was geprivatiseerd door een andere rijkaard. Uiteraard is de ruimte aangepast om de brede supercars en hun uitslaande of omhoogklappende deuren te kunnen accommoderen, en waarschijnlijk is er hier en daar ook een likje verf, klimaatcontrole, en wat extra sfeerverlichting aangebracht.  Alle pilaren kregen een schuimcoating om het effect van eventuele botsingen te verzachten.

De garage ligt op een steenworp van Harrods en is behangen met CCTV en andere veiligheidsmaatregelen. Voordat hij in private handen overging konden inwoners er een plek huren voor 35.000 GBP per jaar of er eentje kopen voor 450.000 GBP. We kunnen dus wel stellen dat de man een lekkere deal gemaakt heeft. Tot slot, mocht u hem nog niet kennen: er is ooit een aardige productie gemaakt over de golf aan rijkaards uit de Golfstaten die Londen elke zomer overspoelt: Millionaire Boy Racers.

Reacties

Moneytron 17-02-17 | 12:12

We hadden beter die Arabieren nooit de oliebronnen en techniek gegeven (verkocht). Maar ze lekker laten zitten in de zandbak in hun tenten en de olieinkomsten verdeeld over het westen, okay ook Afrika, tenminste daar waar het geld echt bij het volk komt voor verbeteringen. Hoewel dan zou er niet veel die kant op gaan.

omineuze omnipotent 17-02-17 | 13:25

duidelijk verhaal Money

owikzegmaarwat 17-02-17 | 13:42

mee eens, waarom moest alle olie nou perse dáár onder de grond liggen. Stelletje savages die nog in de middeleeuwen leven, die daardoor op de een op andere dag mega miljardair werden en daar helemeel niet mee kunnen omgaan. Alsof je een holbewoner een plasma-rifle geeft. Beter had al die olie onder een beschaafd land gelegen maar nee....

nooitgrappig 17-02-17 | 14:59

Er zijn vast bedrijven en mensen in het westen die meer verdient hebben aan die zandbak dan de Arabieren zelf.

James Lastig 17-02-17 | 13:29

Dus de rijke Arabieren gaan allemaal naar Londen en spenderen er miljarden

En de arme Arabieren komen hierheen en kosten ons miljarden.

En dan nog volhouden dat de Britten gek zijn met hun Brexit.

owikzegmaarwat 17-02-17 | 13:43

zo werkt de wereld. Mensen met geld doen wat ze willen en wij hebben het maar te slikken.

watergeus 17-02-17 | 14:24

De amerikanen zeggen wel eens: "The've got our oil under their sand".
Gelijk hebben ze.

loze stijl 17-02-17 | 15:32

Ohhh, €25 miljoen voor een parkeergarage voor 80 auto's.... dat verandert de zaak natuurlijk..
€312.500 per auto, dat valt toch mee? Tsssssss

kloopindeslootjijook 18-02-17 | 10:01

Ach ja, vakantieparker, parkeerplaatsen. Die gasten weten dat voor geld alles te koop is van een gewone man. De meeste Nederlanders zouden dat ook doen als je een miljoen krijgt voor drie parkeerplaatsen..

Reageer