Autobahn

Pascal Wehrlein slaat eerste Formule 1-test over

Pascal Wehrlein begint het komende F1-seizoen met een achterstand. De coureur kan namelijk niet deelnemen aan de eerste test van het seizoen, omdat hij last heeft van zijn rug. Hierdoor mist hij kostbare kilometers met zijn nieuwe Sauber.

De testdagen in Barcelona eind deze maand zijn niet alleen een moment waarop de monteurs gaan ontdekken of de ideeën van afgelopen winter werken, maar ook de dagen waarop de coureurs voor het eerst kennismaken met het gedrag van hun nieuwe auto. Een moment waarop ze kunnen wennen aan de rijeigenschappen van de nieuwe racer en met alle veranderingen in de reglementen dit jaar is dat belangrijker dan ooit.

De Duitser van Sauber zal dan ook wel balen dat hij niet mee kan doen. Wehrlein crashte vorig maand tijdens een ludiek wedstrijdje tegen Felipe Massa tijdens Race of Champions en heeft nog steeds last van de gevolgen. De doktoren hebben een rugblessure geconstateerd en adviseren hem voorlopig nog wat rust te nemen.

Over een paar weken zal Wehrlein wederom een aantal medische tests ondergaan en op basis daarvan besluit Sauber of hij wel of niet in actie komt tijdens de tweede pre-seizoenstests die op 7 maart beginnen.

Ferrari

Sauber laat Ferrari's reserverijder Antonio Giovinazzi Pascals plek in Barcelona invullen. Dat is niet een hele rare keuze als je bedenkt dat het team met oude Ferrari-motoren rijdt. Saubers tweede coureur Marcus Ericsson neemt uiteraard ook een deel van de testen voor zijn rekening. 

Reacties

Boepert 16-02-17 | 16:50

De man rijdt in formule één, dus enig respect is op zijn plaats, maar toch de reactie: daar missen we weinig aan. Wehrlein zal nooit meer worden dan op z'n hoogst 'best of the rest'.

PantyHamster 16-02-17 | 17:12

Waar halen jullie je nieuws vandaan?

"Officieel is het nog niet, maar Autosport verwacht dat Sauber een dezer dagen het nieuws naar buiten zal brengen. De Zwitserse renstal is druk bezig met het regelen van een vervanger voor Wehrlein. De kans is groot dat Antonio Giovinazzi tijdens de eerste testweek voor Sauber rijdt."

Guus Muisarm 16-02-17 | 20:30

fuck, ik haal 2 nieuwsberichtten door elkaar.

Reageer