Autobahn

Tesla vergoedt schade van klant die leven redde

Een Duitse Teslarijder die het leven van een medeweggebruiker redde, oogste deze week veel waardering. Tesla's CEO Elon Musk doet nu een duit in het zakje door het schadeherstel van de man voor zijn rekening te nemen.

Afgelopen maandagavond veranderde de tot dan toe onbekende Manfred Kick even in de held van Duitsland. De 41-jarige Kick zag een slingerende Passat op de A9 in de buurt van München, waarvan de bestuurder onwel was geworden, en greep in. Hij bracht de Volkswagen tot stoppen door zijn eigen Model S ervoor te manoeuvreren en zelf te remmen; bij deze heldhaftige actie liep hij wel zelf schade op aan zijn auto. De 57-jarige bestuurder in de Passat had een beroerte gekregen maar overleefde dit dankzij het heldhaftige ingrijpen van zijn collega-automobilist.

Tesla's CEO Elon Musk was nooit iemand die een goede mogelijkheid niet herkent en ook nu scoort hij internetpunten door slim op de situatie in te haken. Via twitter liet hij gisteravond weten dat Tesla alle onstane schade aan de Model S voor zijn rekening neemt. Op het moment van schrijven vergaarde zijn tweet ruim 32.500 likes en meer dan 9.000 retweets:

Social

Wellicht was de verzekering van het slachtoffer in de Passat ook wel coulant geweest, maar Musk besloot hier niet op te wachten. Het resultaat van zijn geste: klant blij, publiek blij, en het imago krijgt weer een boost. Da's een hoop goodwill die je koopt voor een paar duizend euro.

Foto's: beroepsbrandweer München.

Reacties

Andreas B. 16-02-17 | 11:13

link uit het stukje werkt niet voor mensen met adblockers (bijna iedereen). Hier een interview met de goede man: www.faz.net/aktuell/gesellschaft/mensc...

Equus africanus asin 16-02-17 | 13:57 | 2

Weet niet hoe het in Duitsland werkt, maar in Nederland zou volgens mij de verzekering gewoon de rekening dragen. Toen ik overstapte van verzekering voor onze auto heb ik de voorwaarden eens goed doorgenomen, en daar stond wel zoiets dat schade die ontstaat ter voorkoming van letsel e.d. vergoedt. Wellicht dat de W.A. van de Passateigenaar daarop aangesproken wordt.

Joffri 16-02-17 | 17:40
gas-man 17-02-17 | 15:06

Gelijk hebben en gelijk krijgen zit verschil in.
Een schadegeval met je auto word je nooit beter van.
Ik had 3/4 jaar geleden een aanrijding met een Italiaan in Frankrijk, schuldvraag was overduidelijk. (dachcamera beelden enzo) . Toch komen die Italianen nog niet over de brug.

3*links=rechts 16-02-17 | 14:40 | 1

Ach, Musk had ook een nieuwe S aan kunnen bieden en de oude in een museum zetten. Of zo. Alle publiciteit is publiciteit.

loze stijl 16-02-17 | 15:14

Ja, zou kunnen maar dan moet de eigenaar vanaf nu ook gaan betalen voor elke supercharger laadbeurt.
Los daarvan: prachtige actie van Musk!

Blaaspop 16-02-17 | 15:46

Zit er nu ook al automatische Medeweggebruiker-met-beroerte-detectie in de AutoPilot? Desalniettemin hulde! Musk springt er handig op in; zou ik ook hebben gedaan als Telsa CEO.

botte bijl 16-02-17 | 20:35

Dus een Tesla voorkomt niet het moedwillig veroorzaken van een botsing?

Reageer