Autobahn

Feest! Betaalbare Ferrari kost nog maar $4,7 miljoen

Alfredo, Alfredino, Dino Ferrari overleed veel te jong op 24-jarige leeftijd. Het enige wat zijn verwoeste vader Enzo kon doen, was racewagens bouwen ter meerdere eer en glorie van zijn zoon. Betaalbaar moesten ze zijn, maar onbetaalbaar werden ze.

De nalatenschap van zijn zoon zou volgens Enzo een goedkope sportwagen moeten zijn, een Ferrari met zes of acht cilinders die kon concurreren met Porsches. Alleen moesten het geen Ferrari heten, want Ferrari's waren vanzelfsprekend in staat om met hun twaalf cilinders elke Ferrari te verpulveren. Nee, Dino moest een soort sub-brand worden om in het strijdperk te treden met het beste wat de Duitsers konden bieden.

Dino het merk leefde nog korter dan Dino de man. Dino's werden gemaakt tussen 1968 en 1976. Dat maakt Dino's zeldzaam en duur. Maar weinig zo onbetaalbaar als dit prototype van de 206 Berlinetta Speciale. Deze tweeliter zescilinder (vandaar 206) is de liefdesbaby van Ferrari en Pininfarina om alles te vergeten. Bovendien is dit de oervader van de 488 GTB.

Dit stuk protypisch prachtwerk voor de zoon van Saturnus ging afgelopen weekend voor de ongehoorde som van 4,7 miljoen dollar (4,4 miljoen euro) van de hand. Niet zo duur als de duurste Ferrari's die ooit afgehamerd werden, maar nog steeds allerminst betaalbaar.

Reacties

theteach 13-02-17 | 22:32

Mijn Miele stofzuiger ziet er beter uit.

DEreaguurder 14-02-17 | 00:55

In het echt zag ie er toch mooi uit, waren jullie er niet bij in Parijs, Autobahn?

HA, BIER!1! 14-02-17 | 14:22

Hij werd dus verkocht voor 4.4 miljoen Euros. daarom staat op de foto's ook het bedrag in Euros bovenaan. Als de auteur even zelf beter had gelezen had hij dat zelf ook wel kunnen vinden.

Reageer