Autobahn

Breek. Skoda's hoofddesigner vertrekt naar BMW

BMW, dat de laatste maanden met een leegloop van belangrijk personeel kampte, heeft een waardige nieuwe designer gevonden: Jozef Kaban vertrekt bij Skoda en gaat in München aan de slag.

Schot in de roos

Met de Slowaakse Kaban (44) haalt BMW een energieke, charismatische persoonlijkheid in huis, die bovendien ook nog eens heel prettig in de omgang is. Onder zijn leiding kwam een flink aantal goed ogende Skoda's tot stand en passeerde de verkoopteller de miljoen per jaar. De kleine design-uitglijder bij de nieuwe Octavia zullen we hem maar vergeven.

Kaban begint in de tweede helft van dit jaar in München, zo melden ingewijden aan Duitse media. Desgevraagd bevestigde Skoda zijn vertrek aan Autobahn. Kaban volgt Karim Habib op, die uit eigen beweging vertrok bij BMW. Kabans carrièreswitch is een flinke aderlating voor Skoda, maar ze zullen het hem in Mlada Boleslav niet kwalijk nemen dat hij deze uitdaging met beide handen aanpakte. BMW blijft een instituut, ook al maakt het bedrijf de laatste jaren de nodige designmissers. Laten we hopen dat Kaban het Beierse tij kan keren.Met de Kodiaq bewees hij in ieder geval al een zeer nette SUV te kunnen tekenen.