Autobahn

Nederlands racetalent rijdt dit jaar voor een topteam in de GP3

De GP3 wordt een raceklasse om extra in de gaten te houden dit jaar. De 22-jarige Steijn Schothorst heeft vandaag de overstap gemaakt naar een topteam, waarmee de kansen op Nederlandse aanwezigheid op het ereschavot opeens hard zijn gestegen.

Schothorst maakt de overstap van Campos Racing, het team waarmee hij vorige jaar twee vijfde plaatsen veroverde, naar het Engelse Arden Motorsport (filmpje). Een stap omhoog, want Arden staat bekend als een van de sterkste teams in het GP3-veld. "Podiumplekken zijn dit jaar dus absoluut haalbaar," laat de coureur in een reactie aan ons weten. En we weten allemaal waartoe podiumplekken of zelfs een kampioenschap kunnen leiden: GP3 GP2 F1. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen, hij krijgt in huis geduchte concurrentie van teamgenoten Niko Kari (Red Bull-junior) en Leonardo Pulcini (Spaanse Formule 3-rijder). 

De kansen bij Arden, dat twintig jaar geleden door Red Bull-teambaas Christian Horner werd opgericht, zijn dus uitstekend. Zowel in 2012 als in 2013 werd een coureur van dat team kampioen. Dit jaar worden er in de GP3 Series acht races verreden, waarvan zeven in het voorprogramma van de Formule 1 (kalender HIER). De specs van de GP3-auto's blijven nagenoeg gelijk aan vorig jaar: een chassis van Dallare, gevuld met een 400 pk sterke 3,4-liter V6.

Steijn Schothorst en mentor Giedo van der Garde laten vanuit Engeland weten zeer content met deze overstap te zijn

Social

Reacties

Diablo76 07-02-17 | 19:56 | 1

Goed nieuws, waar kijkt/volgt een mens zoiets?

FW Ta-183 Huckebein 07-02-17 | 21:59

thuis ? TV? PC ?

lucasenjenniegoerree 07-02-17 | 21:51

GP3 → GP2 → F1, ik hoop het wel voor hem, maar met die nieuwe Amerikaanse eigenaren van de F1 vrees ik echter (weer) een toestroom van ex-Indycar coureurs in de F1

der Schmutz 07-02-17 | 22:00

Sponsort McGregor nog?

Duffe 07-02-17 | 23:35

Als hij nu 22 is en begint aan GP3 dan is ie waarschijnlijk te oud voor F1 tegen de tijd dat hij zijn volgende stap maakt. Maar laten we hopen dat ik dat mis heb, zou leuk zijn om meer Nederlanders in de F1 te zien.

Moneytron 08-02-17 | 00:42

Leuk ventje die Steijn en kan aardig racen.
In de jongere jaren waren er mannetjes die net zo snel en enkeling die stuk sneller was. Alleen wisten wij toen al dat die snellere en paar andere talenten het niet zouden halen.
Geen vader met veel geld en het juiste netwerk en je komt alleen in de top met een goed netwerk of met veel geld of beide uiteraard.

Max had het netwerk en vooral uitzonderlijk talent dus daar hoeven we het niet over te hebben. Voord de rest is Zandvoort eigenlijk al decennia lang één en al inteelt. Altijd dezelfde namen families en die laten geen ruimte met hun sponsor connecties voor totaal nieuwe aanwas die niet bij de kliek horen.

Weet nog goed hoe de gevestigde namen en vooral Allard Kallf (want geld en sponsors genoeg) een paar keer bewust een ex motorcoureur torpedeerde want die jongen kwam er net kijken maar was gewoon sneller en dat vinden de verwende kereltjes niet leuk en daar lopen er veel van rond.

Was overigens Giedo niet en deze Steijn ook niet, wel aardige lui maar de meeste uit het oude incest wereldje niet en ze racen alleen dankzij pappa en de vriendjes, niet vanwege het talent dat waren er maar enkele, Freijns, Verstappen Sr en Jr, Guido vd Garde, Nick de Vries, Richard Verschoor.

Ben-Bataaf 08-02-17 | 01:07

Dallare of Dallara?

Reageer