Autobahn

Mercedes-Maybach's verlengde V12 G-Klasse is knotsgek

Met de G-Klasse en het Maybach-label heeft Mercedes-Benz twee cashcows van formaat in huis. Waarom die twee dan niet combineren in een buitenissige Geländewagen Laundaulet met 630 pk sterke V12? Zat verveelde oliemiljonairs die het willen kopen.

G650

Mercedes-Maybach heeft momenteel de S-Klasse als troef, en freewheelt daarnaast met projectjes als de Vision 6 en de S650 Cabrio. Voor Genève blijft Maybach in de dakloze sferen en presenteert het een knotsgekke G-Wagen. Het betreft het chassis van de 4x4² (of de '64', zo u wilt) met een pakweg 60 cm verlengde wielbasis, een 6 liter V12 twinturbo in het vooronder en een Landaulet-carrosserie.

De Landaulet is een 'halve cabrio': het achterste gedeelte beschikt altijd over een neerklapbaar dak, terwijl het voorste gedeelte van de auto open of dicht is. Aan het begin van deze eeuw, toen Maybach nog een zelfstandig merk was, werd er van de 62S een Landaulet gemaakt. Een exemplaar hiervan staat nog steeds in de garage van afvalkoning Wim Zegwaard. Nu herhaalt Maybach het trucje, door een compartiment aan de bestaande G-Klasse toe te voegen. Hier zitten de passagiers afgescheiden van het dichte gedeelte, in twee zeer comfortabel ogende fauteuils, omringd door leer en carbon.

99 stuks

Van de volstrekt zinloze G650 worden 99 exemplaren gemaakt, waarmee het ding drie keer exclusiever is dan eerdergenoemde S650 Cabrio. Het open bakje doet wat denken aan de 6x6 die AMG maakte, hoewel deze auto flink ingetogener is. Duur wordt 'ie echter zeker, maar voor de beoogde doelgroep speelt geld geen rolex. Tegen de tijd dat we hem in Genève op de beursvloer zien zijn de exemplaren waarschijnlijk al lang verkocht.

U heeft liever iets conventionelers? De komende jaren gaat Maybach zich toeleggen op het duurder maken van de E-Klasse en GLE/GLS. Tot het zo ver is pakt het gereanimeerde luxelabel echter op grote autoshows shine met dit soort uitspattingen. Want je moet wel op safari vanuit je luie zetel olifanten kunnen schieten.

Reacties

Vogelbeest 07-02-17 | 10:47

Wát een gedrocht.

adjudant 07-02-17 | 11:33

leuke Geländewagen voor liefhebbers niet geschikt voor Vogelbeest

hooibergje 07-02-17 | 12:36

Een terreinwagen met zoveel luxe werkt toch niet voor mij. Crossen door modder en over duin hoort toch een beetje afzien te zijn, voor de beleving.

Count_Grishnackh 07-02-17 | 13:02

Waarom volstrekt zinloos? Als hij je van a naar b brengt, plus je ook nog eens een grote grijns op je gezicht tovert dan is het toch niet volstrekt zinloos?
En een grote grijns op je gezicht mag best een paar euro's kosten. Als je die dan wél hebt, meneer Feitsma.... hehe

watergeus 07-02-17 | 13:50

De echt knotsgekke G wagen vind ik nog steeds de G63 AMG 6*6.

steekmug 07-02-17 | 15:00

Als ik ooit nog eens een G klasse zal bezitten dan wordt het een Mercedes G4 W31
heul wat mooier dan deze...

Halal gehaktbal 07-02-17 | 17:37

Als het luchtfilter maar bestand is tegen woestijn zand dan kunnen ze alle 99 nog best eens tijd mee.

Reageer