Autobahn

Opvolger Lamborghini Aventador krijgt gewoon weer een V12

Stefano Domenicali verzekert de wereld dat het nieuwe vlaggenschip van Lambo ook gewoon twaalf ijsbeerhaters in V-vorm krijgt. Dit is groots.

De dikste Lambo heeft een V12 nodig zoals een mens een gezicht nodig heeft. Karakter is onvervangbaar. Wat zou een Opel Vectra bijvoorbeeld zijn zonder een vergetelijke viercilinder? We bedoelen maar. De parel in de kroon van Lamborghini moet daarom altijd een V12 zijn.

De nieuwe baas van Lambo (hij nam minder dan een jaar geleden het stokje over van stijlicoon Stephan Winkelmann) Stefano Domenicali ziet dit alles scherp. En dan zijn er nog twee redenen waarom de meest superieure Lambo gewoon nul fucks om de poolkappen mag geven. 

In de eerste plaats worden de wagens nauwelijks gereden. Dus zo ernstig is de uitstoot helemaal niet. In de tweede plaats is de V12 inmiddels een bedreigde diersoort. Er zijn nog maar heel weinig automakers die de beslist niet genderneutrale moeder aller fossielverbranders maken. Gelukkig kunnen we op de Italianen rekenen. Allemaal leuk en aardig, die elektrische en hybride contrapties, maar we moeten ook aan de diversiteit van de animale wereld denken.