Autobahn

Opvolger Lamborghini Aventador krijgt gewoon weer een V12

Stefano Domenicali verzekert de wereld dat het nieuwe vlaggenschip van Lambo ook gewoon twaalf ijsbeerhaters in V-vorm krijgt. Dit is groots.

De dikste Lambo heeft een V12 nodig zoals een mens een gezicht nodig heeft. Karakter is onvervangbaar. Wat zou een Opel Vectra bijvoorbeeld zijn zonder een vergetelijke viercilinder? We bedoelen maar. De parel in de kroon van Lamborghini moet daarom altijd een V12 zijn.

De nieuwe baas van Lambo (hij nam minder dan een jaar geleden het stokje over van stijlicoon Stephan Winkelmann) Stefano Domenicali ziet dit alles scherp. En dan zijn er nog twee redenen waarom de meest superieure Lambo gewoon nul fucks om de poolkappen mag geven. 

In de eerste plaats worden de wagens nauwelijks gereden. Dus zo ernstig is de uitstoot helemaal niet. In de tweede plaats is de V12 inmiddels een bedreigde diersoort. Er zijn nog maar heel weinig automakers die de beslist niet genderneutrale moeder aller fossielverbranders maken. Gelukkig kunnen we op de Italianen rekenen. Allemaal leuk en aardig, die elektrische en hybride contrapties, maar we moeten ook aan de diversiteit van de animale wereld denken. 

Reacties

Xirdalan 30-01-17 | 19:40 | 1

Ben niet zo'n fan van super cars. Doe mij die 2 chicks maar.

GifKikkert 31-01-17 | 10:13

Het probleem is dat die twee chicks jou geen blik waardig gunnen zolang je geen supercar hebt.

sinar2 30-01-17 | 19:42

En toch win ik het van hem op een woonerf met de nodige drempels.

Wees_eens_creatief 30-01-17 | 21:42 | 1

Voor iemand die V12 kan betalen is het louter een afweging of Olifantenleer wel ethisch verantwoord is

owikzegmaarwat 31-01-17 | 01:21

Die olifant is dan toch al dood. Tis niet alsof ze op bestelling zon beest neerschieten. Als ik een week geen hamburgers eet dan worden er echt niet minder koeien geslacht.

mark660 30-01-17 | 22:06

Kunst op wielen ,iets waar alleen Italianen meester in zijn .

Oberon14 31-01-17 | 11:39

Supercars en milieuschade, dat is een causaal verband. Wie koopt er nou een Lambo voor het milieu, dat heeft totaal niks met elkaar te maken. Letterlijk, want er rijden er te weinig rond voor enige impact. Plus, het boeit de kopers helemaal niks. Je koopt een Lambo vanwege de looks en je wilt als een binkie overkomen. Dat staat haaks op het brave Prius gevoel.

Reageer