Autobahn

Hekel aan krabben? Neem dan een verzilverde voorruit

Bent u een autorijder van het luie soort zonder carport of garage? Dan is een verwarmde voorruit een handige optie. Dit principe bestaat al decennia, maar wordt nu net even anders ingevuld door VW: zonder draadjes.

Met de huidige minustemperaturen zijn de meesten van ons overgeleverd aan het grondig krabben van de ruiten om vervolgens de eerste minuten de blazer op de ruiten te mikken tegen de condens en laatste ijsrestjes. Tenzij je in de voorruit hebt wat altijd al in je achterruit zat: gloeidraadjes voor snel helder zicht.

VW komt nu met een eigen variant hierop, minus de gloeidraadjes. Die dingen zijn kennelijk een hindernis voor het zicht bij laaghangende zon.  In plaats daarvan heeft de nieuwe ruit een flinterdun laagje 100% transparant zilver, dat door zijn geleidende eigenschappen elektriciteit omzet in warmte. Tadaa, weg ijskrabber. Nou ja, tenzij je een pak sneeuw op je ruit hebt, dan is het nog altijd sneller om even de stoffer erover te halen natuurlijk.

De enige twee gloeidraadjes die nu nog vooraan aanwezig zijn, zijn voor de ruitenwisserbladen, opdat deze niet aan de ruit vriezen. Daarnaast zou het zilverlaagje in de zomer ervoor moeten zorgen dat binnenkomende warmte gedeflecteerd wordt. De blingraam-optie wordt op diverse modellen aangeboden, op de Passat bijvoorbeeld kost hij €368,- Is dat het waard om niet met een ijskrabber te klooien in de wintermaanden?

Reacties

Vogelbeest 26-01-17 | 12:39 | 1

Een geïsoleerde garage aan je huis vast doet ook wonderen moet ik zeggen.

Guus Muisarm 26-01-17 | 13:11

carport is al genoeg, nooit krabben of sneeuwborstelen.

Pikkebaas 26-01-17 | 12:41 | 2

Gietertje handwarm water met scheutje spiritus. Werkt perfect. Nooit krabben en gelijk lekker schoon en wasemt ook niet aan.
Doe dit al 10 jaar op meerdere auto's, nooit fout gegaan. Ik ken de verhalen en heb het ooit eens op een ruit die vervangen moest worden met kokend water getest en ook dan gebeurt er niks. Autoruiten zijn best sterk.

Sjaak_Balboni 26-01-17 | 13:39

Een autoruit is zo sterk als zijn zwakste plek. Een neefje van mij kopte ooit een joekel van een ster in mijn voorruit terwijl hij op de voorstoel stond te springen. Zelf had ie nergens last van.
Autoruiten zijn inderdaad best sterk, maar het kan zijn dat 99 opspattende steentjes niets doen en nummer 100 een barst in je ruit veroorzaakt. Puur een kwestie van mazzel.

Amazing Tukker 26-01-17 | 14:22

Probeer dat gietertje met een scheutje spiritus eens bij -15°C - de gieter blijft aan je voorruit vastzitten.

rifraf 26-01-17 | 12:44

Ik heb gewoon spiritus in mijn ruitenwisser reservoir zitten gaat prima, gelijk schoon en ijsvrij.

netniet 26-01-17 | 13:06 | 2

2 sleutels voor je auto werkt ook goed. Starten met de ene en afsluiten mert de andere. 10 minuutjes laten draaien met het blowertje vol aan. Is het nog lekker warmookals je wegrijdt. Doei.

Sjaak_Balboni 26-01-17 | 13:40

Zo lang je motor stationair draait komt er weinig warmte uit zo;n blower

little C 26-01-17 | 18:45

Zet dan een straalkacheltje in je auto; want dat stationair draaien kost veel meer uiteindelijk.

ploert 26-01-17 | 13:11

Gewoon je vloeistof leeg spuiten en blijven wissen..

owikzegmaarwat 26-01-17 | 13:50

"Bent u een autorijder van het luie soort zonder carport of garage?"
Niet iedereen heeft die luxe. Maar fijn dat u iedereen die dat niet heeft lui noemt..

Bijtendehond 26-01-17 | 13:51

Ik heb een Escort en een Mondeo gehad met een verwarmde voorruit, die draadjes zijn inderdaad verschrikkelijk irritant bij mist en sneeuw en omdat je tussen de draadjes door moet kijken word je er nog wagenziek van ook.
Ik wel in elk geval. Ik heb nu weer een Mondeo, maar daar zit het niet op. Gelukkig, hoewel ik ook wel genoten heb van de voordelen bij de auto's waar het wel op zat.

Fiets 26-01-17 | 15:40

Of je neemt een standkachel.

Jan Slot 26-01-17 | 20:33

Of, wat ook kan, is met een goedkope plastic ijskrabber van de Action proberen je ruit te krabben totdat de ijskrabber breekt, waarna je de helft die op straat valt laat liggen en de helft die nog in je hand zit uit een misplaatst soort plichtsbesef op de mat voor de passagiersstoel gooit, waarna je probeert om met een half vergeeld cd-hoesje (No Doubt, Tragic Kingdom of The best of Queen part 1) de rest van je ruit schoon te maken terwijl je jezelf vloekend afvraagt waarom het precies slecht voor de motor is om die na een koude start stationair te laten draaien. Gewoon dus, zoals normale mensen dat doen.

Johnweer 26-01-17 | 21:21

Yup. Goed idee. Dus dan is mijn voorruit ijsvrij en moet dus ik alsnog de rest gaan krabben. Dan kan die voorruit er ook nog wel bij. Klinkt als een op internet aangesloten koelkast: Leuk, maar wat heb je eraan?

Tobi 26-01-17 | 21:24

Met een beetje ruitenkrabben is eigenlijk weinig mis
hoort bij een van de weinige rituelen, afhankelijk van het soort auto
Ik lig er iig niet wakker van, starten doet ie bij veul onder - toch altijd want hand-choke

popo ketalo 26-01-17 | 23:23

Mietjes. Ik start mijn auto en zet dan de verwarming en de aanjager op 100. Ik wacht 3 tot 4 minuten en kan dan moeiteloos de voorruit ijsvrij maken met een oude pinpas. OK, ik woon niet in Drenthe maar in de randstad.

zbb 27-01-17 | 03:03 | 1

Gaan we weer. Een hoop gezanik om een beetje krabben, twee of drie keer per jaar, ook al betaal je je er scheel aan. Te beroerd om de achterklep zelf open en dicht te maken; dat moet elektrisch, ook al betaal je je er scheel aan. verwarming in de stoel zelf, ook al betaal je je er scheel aan. Alles aan de stoel elektrisch, dus geen handverstelling, ook al betaal je je er scheel aan. Blauwe tand, ook al betaal je je er scheel aan. Een groot TV scherm, waar je lang moet zoeken naar het knopje van de radio en dus niet op de weg kunt kijken, ook al betaal je je er scheel aan. Automatisch paralell parkeren omdat je zo'n verdomd slechte chauffeur bent dat je dat zelf niet kunt, ook al betaal je je er scheel aan. Afstandshouders omdat je daar zelf niet toe in staat bent, ook al betaal je je er scheel aan. Een airco die je twee keer per jaar aanzet omdat je te beroerd bent om een raampje te openen, ook al betaal je je er scheel aan. Minimaal 150PK, een topsnelheid van 200 en een acceleratie van maximaal 7 seconden, ook al heb je daar absoluut niets aan en ook al betaal je je er scheel aan. Waarschijnlijk heb ik nog een hele lijst onzinnigheden vergeten. Auto's zouden de helft kosten als die idiotiën er niet inzaten.

JaquesDeMolay 27-01-17 | 10:06

Ach gossie, weer één die een oud barrel rijdt, graag een moderne luxe auto zal willen hebben maar zich er niet scheel aan KAN betalen en daarom de medemensch die er wel een heeft blachelijk om maakt.

Of natuurlijk een verstokte Millenial die niet doorheeft dat de wereld niet ontploft als mensen (die het WEL kunnen betalen) genieten van comfort...

welatenheterbijzitte 27-01-17 | 07:33 | 1

@zbb, ik vind het ook bijzonder. De auto is voor velen véruit het meest luxe bezit. Voor letterlijk duizenden euros worden er nutteloze dingen in gezet en wordt comfort gekocht. Ondertussen vinden we het nog allemaal heel normaal om een stalen sleutel in een slot te steken om je huis binnen te gaan. Daar hoeft niemand keyless entry. We doen thuis onze eigen gordijnen open, maar in de auto moet alles voor je gedaan worden. En, nee, ik snap heel veel van die features ook niet. Waarom elektrisch verstelbare stoelen? Het verstellen duurt alleen maar langer en het kan kapot gaan. Waarom automatisch inparkeren? Dat is toch juist leuk om zelf te doen?

JaquesDeMolay 27-01-17 | 10:08

Hmm, zo zijn handmatig verstelbare stoelen onverwoestbaar?

Fapfap 27-01-17 | 10:36 | 1

Ik woon in een warm land, ik hoef nooit meer mijn ruiten te krabben.

rifraf 27-01-17 | 12:46

Ik ook over 2 jaar, heerlijk.

Reageer