Autobahn

Ja hoor, ook de Bentley Continental GT gaat plug-in

Terwijl de plug-in hybride in Nederland alweer is overleden beginnen de andere landen net een beetje te ontdooien voor ecovriendelijkheid. Daar moet op worden ingespeeld, ook door de top van de markt. Bentley gaat straks ook voor de batterijpower.

Was het een aantal jaar terug al een hele stap om de Bentley Continental GT uit te voeren met een mager V8-motortje, binnenkort wordt het nog veel erger. Er gaan nog twee cilinders van de motor af. Het gebrek aan power in de über-GT moet worden opgevangen door sophisticated battery power. In de woorden van de Bentleybaas Wolfgang Dürheimer: "the GT plug-in hybrid will use a V6 engine, and its power output will match that of the V8." Minstens 500 pk op de wielen dus. 

De hybridepower gaat in 2018 als eerste de Bentayga groenerder maken, vlak daarna is het de beurt aan de voetballersauto Continental GT. De volgende generatie van de granturismo moet weer een aantal cilinders inleveren. Wie gaat er aan de balletjestrapmiljonairs uitleggen dat het elftal met twaalfde man onder motorkap niet meer van deze tijd is, voortaan voldoet alleen nog de V6 met hulpbatterijen. Waarschijnlijk trekt Bentley daarvoor de 2,9 liter V6 bij Audi/Porsche uit het rek en worden er een stuk of 70 elektrische pk's bijgeduwd. 

Dürheimer gelooft dat dankzij de in Nederland alweer verketterde PHEV-technologie de verbrandingsmotor nog wel een aantal jaar mee kan: “PHEV sometimes is mentioned as a transitional technology - it will be out of our way pretty soon. From my point of view, plug-in hybrid technology provides the best of two worlds.” Daaraan voegde Dürheimer toe dat “the combustion engine will follow us for a long time.” En dat is helemaal geen slecht nieuws voor ons, voorlopig blijven de Britten nog wel luidruchtige auto's maken.

Reacties

Kaas de Vies 11-01-17 | 20:09

Mijn chauffeur zegt nee.

Ome Gijs 11-01-17 | 22:01

Allemaal leuke stuiptrekkingen van de brandstofmotor die met of zonder elektrische kameraad over een tijdje volledig in de ban gedaan zal worden.

Vogelbeest 12-01-17 | 08:37

Die ban is betutteling en overbodige regelgeving. Electrisch licht is er ook niet gekomen omdat kaarsen verboden werden. Electrisch licht was gewoon goedkoper, beter, mooier, veiliger en makkelijker.

flatlander 12-01-17 | 12:01

"Electrisch licht was gewoon goedkoper, beter, mooier, veiliger en makkelijker" Onzin. Het eerste elektrische licht was gillend duur, hartstikke onveilig en onpraktisch, gaf niet goed licht, enz. Even los van het feit dat de infrastructuur ook slecht of afwezig was. Met name dat laatste is frappant in het licht van de discussie over EV's en alle tegenstanders....

loze stijl 12-01-17 | 11:06

Voorlopig blijven de Britten nog wel even luidruchtige auto's maken????
Ik kan nou niet zeggen dat ik die bentayga W12 waar ik laatst een stuk in mocht sturen luidruchtig was.... Zelfde verhaal met de Continental GTC en Flying Spur.
Ja, heel soms , als je de toerenteller het rode gebied laat benaderen dan hoor je iets van een vaag gerommel vanuit het vooronder maar luidruchtig wordt het nooit.

Raider Twix 12-01-17 | 14:31

Dus er komt een VW Golf W6 3 liter in de Bentley? Met een aanhanger voor de batterij?

Het enige dat nog aan Bentley ontbreekt, is een VW Bora koets.

loze stijl 12-01-17 | 17:13

Niet zo negatief over Bentley vriend... Ik geef grif toe dat ook ik in de basis niet blij ben dat Bentley nu minder Brits is dan het was maar....... ze maken nog steeds geweldig lekkere automobielen..

Reageer